GPP - razno

Autor Tomek, Studeni 23, 2007, 13:26:04

Tomek

U Osijeku je prošle godine rashodovan posljednji MB O405, a eto ovaj tjedan i posljednji MAN SL 202 je ostao bez tablica tako da više nema tih tipova autobusa u voznom parku.

tramvajac 92

Što znači da nema smisla uzimati stare zagrebačke zglobnjake.

shef

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Tomo9388




Tokom tjedna više fotki

Mark926

danas u garazi GPP-a sam vidio zglobni Sanos, no neznam dali je dio Voznog parka(nije imao gbr) izgledao je obnovljeno

Tomek

Nije to zglobni Sanos, nego zglobni Mercedes O405GN2 iz 1995., jedan od tri koje je ZET donirao GPP-u, ali prvi koji je sređen u GPP-ove boje!

Mark926

meni je licio na Sanosa, hvala na ispravku :)

Ivan

Da je barem ZET donirao one Eurobuse i NG272 umjesto da su propali... :( Vjerujem da bi u Os vozili još barem 5 godina.
Ne razumijem zapravo kojom se logikom sad moglo donirati a ranije ne, a i nije mi jasno zašto sad donacija Osijeku koji ima relativno uredan vozni park dok recimo u Sisku, Splitu i Šibeniku i dalje voze zadnje krame... Kako god bilo, onih 20-ak autobusa nije smjelo propasti dok ih toliko gradova u Hrvatskoj treba.
Uglavnom, jesu li u prometu? Nadam se da će biti poneka slika.

Mark926

#83
Ja sam uhvatio gbr.62

VISEON

Jučer poslijepodne u Vukovarskoj vjerovatno test vožnja bijela VDL Citea.

shef

Koliko imam informaciju radi se o Ambassadoru a ne Citei

Poslano sa mog G2 koristeći Tapatalk

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

VISEON

Vjerovatno , u brzini sam iz auta vidio.

volvobus

ambasador kupljen tj. zamjena

Dreamwalker

Već smo znali da je GPP Osijek miljama kvalitetniji od JGP u Zagrebu, a ovo je samo još jedan dokaz tomu.

http://www.vecernji.hr/techno/osjecani-besplatno-surfaju-u-gradskim-autobusima-1032319

Citat:Dok se autobusom voze između Osijeka, Ivanovca i Antunovca, putnici GPP-a odnedavno mogu besplatno "surfati" internetom. Tu će povlasticu s vremenom imati i drugi putnici gradskih autobusa, ali i tramvaja. Sve će platiti, pak, oglašivači.

– Klijent dolazi kod nas i zakupljuje jumbo plakat na autobusu, na šest mjeseci za 11.600 kuna, plus PDV. Putnici dobivaju besplatan internet, a oglašivač reklamu i na mobitelima naših građana. Prije nego se priključe na internet, naime, pojavit će im se reklama na telefonu – objašnjava proceduru Sanja Mršo, voditeljica marketinga u GPP-u.

Prvi im je oglašivač Općina Antunovac, koja reklamira svoju gospodarsku zonu i novu razvojnu agenciju Roda.

– Putnici su se interesirali, a mi nismo imali novca da im sami to omogućimo. Koliko nam je poznato, niti u jednom drugom gradskom prijevozu nema takve usluge – nastavlja Mršo.

Ne plaše se da će im porasti broj "švercera", odnosno putnika koji će uskakivati u autobuse samo zbog interneta i neće plaćati karte.

Imaju dostupne GPS pozicije vozila na webu, imaju besplatan internet u autobusima, pametnije i racionalnije ulažu u infrastrukturu i vozila, a imaju samo kunu skuplju jednokratnu kartu i dvije kune jeftiniju vrijednosnu kartu od Zagreba. A vjerojatno i pametnije posložene vozne redove tako da im se autobusi/tramvaji ne voze doslovno jedan iza drugog tamo gdje se trasa linija preklapaju.


WiFi s 3G brzinom u ZETu možemo očekivati tamo negdje 2025. kad će već biti uvedena 6G mreža.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

tramvajac 92

Citat: ante_os
Jučer sam vidio u GPPovom dvorištu neki novi autobus, nisam vidio proizvođača, vidio sam jedino da je dobio garažni broj 67. A inače GPP je objavio u svojoj javnoj nabavi da traži rabljene autobuse, pa je vrlo vjerojatno da se radi o nekakvoj prinovi.
Kolega je objavio na željeznicama.