Novalja - Hideout festival (od 2012.-...)

Autor Lion, Srpanj 08, 2012, 23:21:20

BARCODE

slika je na TDI RADIJU lajkana je preko 3900 puta. Zapamtite jedu stvar vozači u Autotroleju nisu ništa drukčiji od ostalih ljudi, ali imaju nešto u sebi gdje god se pojave ostavljaju dobar utisak jer uvjek naprave ono nešto što nekima nikad nebi palo na pamet  :) :) :) :)
Za prave prijatelje idem kroz pakao,a neprijateljima ću rado pokazati put do tamo.

M.A.N. boy

Haha autotrolej se poceo širit svijetom :)

M.A.N. boy

Jos ce turisti dolazit u rijeku zbog busa ;) mogli bi napravit bus-skakaonicu od nekog koji ide u rashod kao atrakciju

M.A.N. boy

Sa vec slavna fotka je osvanula na index.hr fotografija dana

Bocko

Glasnogovornica je danas rekla da da će ove godine poslati 18 vozila od kojih i 2 zglobna zbog veće potrebe.
Prošle godine ih je bilo samo 9, nadam se da im neće poslati neka novija vozila već da će biti riječ o SU220, da nama u RIjeci ostanu novija.

kico101

Citat: Bocko  u Lipanj 27, 2013, 12:28:11
nadam se da im neće poslati neka novija vozila već da će biti riječ o SU220, da nama u RIjeci ostanu novija.
MAN SU220, nema trenutno, niti jedan u prometu. Vjerojatno si mislio na SU240. ;)
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Bocko

Dobro, zna se na što sam mislio  ;D
Zna li se (ili su već poslani) koji gbr idu? Samo da ne dobiju Citare s klimom  >:(

ikar


MB Citaro


kico101

Malo ćemo dozirat:
584,585,586,587,588... ;D
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.


zvone16

I načulo se nešto da bi možda mogla 2 Regia i možda 636
ZvoneXp

NP-549

idu svi SU240, 3 turčina, 2 Regija, 566,569 i 110

shef

Kako ove godine baš i nemamo jako dopisništvo na Pagu:

Citat: Novi ListNOVALJA » Oko 12.000 mladih gostiju iz Velike Britanije stiglo je ovih dana na Pag, točnije na Hideout festival koji je započeo prekjučer u klubovima na popularnoj plaži Zrće. Reklo bi se, prava opsada mladih Britanaca koji su donijeli živost u Novalju, ali i na ostatak otoka. Osigurati logistiku za tako velik broj posjetitelja festivala nije nimalo lako. Pokazali su to i djelatnici Autotroleja koji su, zajedno s novaljskim koncesionarom gradskog javnog prijevoza Sito, zaduženi da mladi partijaneri sigurno i bezbrižno od 0 do 24 mogu do Zrća, odnosno do mjesta u kojima su smješteni. Naime, ove godine je Autotrolej drugi put ostvario uspješnu suradnju s novaljskim prijevoznikom, i to upravo za potrebe ovako zahtjevnog i velikog okupljanja kao što je Hideout festival. Tako je na otok Pag stiglo čak 19 autobusa, od čega i dvije »harmonike«, kao i dva servisna vozila, a tu je i tim od čak 32 Autotrolejeva djelatnika koji svakodnevno razvoze mlade Britance po otoku.
   
Sve funkcionira

Kako izgleda organizacija prijevoza tako velikog broja putnika, uvjerili smo se i sami prilikom otvorenja Hideouta. Već na silasku s trajekta dalo se vidjeti kako otok vrvi mladim Britancima kao i dupkom pune autobuse Autotroleja. Baza im je novaljski autobusni kolodvor na kojem se vjerojatno vrlo rijetko ili nikad može vidjeti ovako velik broj autobusa. Prvi su na Pag stigli već u subotu, doznali smo od Damira Blečića, glavnog koordinatora prijevoza.
    – Dio autobusa je stigao u subotu, a dio u nedjelju i radi se cijelo vrijeme. Danas je udarni dan, počinje festival i tko je planirao doći tu je, kazao je Blečić te dodao kako nije bilo problema s prijevozom autobusa na trajektu. Kao i da su popularne »harmonike« postale meta objektiva turista koji su se zatekli na trajektu. Pojasnio je kako je već i sam dolazak gostiju bio dobar test organizacije prijevoza. Naime, mladi su turisti dolazili s više aerodroma – iz Zagreba, Pule, Zadra pa i Splita te je sve njih trebalo dočekati na Pagu i odvesti u mjesta u kojima su smješteni. Osim toga, dio je dolazio u nedjelju kada je zagrebački aerodrom bio praktički blokiran zbog dolazaka zrakoplova europskih državnika. Zbog toga su mijenjani rasporedi dolaska mladih Britanaca što je dodatno kompliciralo koordinaciju.
    Ove godine na Pagu je, dakle, dvostruko više autobusa nego lani, a pokrivaju praktički cijeli otok. Tako posjetitelje Hideouta voze sve do Paga, koji je udaljen 27 kilometara, a gdje je smješteno oko 1.500 mladih gostiju. Tu su još i linije za Mandre i Kolan, potom za Sveti Duh, Staru Novalju, Metajnu i, jasno, Novalju. Sva ta mjesta kroz čitav dan su povezana sa Zrćem. Dvostruko više autobusa i znatno više linija nego lani, znači i puno više posla, međutim, sve savršeno funkcionira.
Harmonike dobro rješenje

– Kapaciteti su ove godine veliki, a dionica prema Zrću je dosta zahtjevna zbog rotora i slično. No sve funkcionira pa su se i »harmonike« pokazale vrlo dobrim rješenjem, osobito u vršnim opterećenjima, jer mogu prevesti oko 150 ljudi, rekao nam je neumorni glavni koordinator te otkrio kako su vozači Autotroleja uskočili i kolegama iz agencije koja je mlade Britance vozila direktno iz Londona. Naime, zbog dugog puta njihovi vozači su prešli zakonske okvire dužine vožnje zbog čega su gosti po otoku do smještaja odvezeni Autrotrolejevim autobusima.
    Tomislav Šuljić, suvlasnik novaljskog prijevoznika Sito, je, pak, istaknuo kako je jako zadovoljan suradnjom s Autotrolejem.
    – S obzirom na to da smo lani zajedno radili prvi put, svi smo bogatiji za jedno iskustvo. Kolege i ove godine doista vrlo profesionalno odrađuju ovaj vrlo zahtjevan posao, kazao je Šuljić.
    A to konkretno znači točno znati kada mladi partijaneri kreću na plažu, kada se vraćaju s after beach partyja, kada se u kasnim večernjim satima vraćaju na Zrće... Tako se, primjerice, stotine mladih oko 22 sata skupe u centru Novalje i kreće na Zrće. Neiskusnom oku čini se kako se tu nepreglednu kolonu nestrpljivih gostiju neće tako brzo riješiti. No, sve ide kao po špagi. Putnike najprije kontrolira security Hideouta, slijedi ukrcavanje. Zanimljivo je kako su ustvari mladi Britanci disciplinirani. Nema tu »ja bih preko reda« ili »žuri mi se«, svatko čeka svoj red. I ispija »cugu« do kraja jer s čašom se ne može u bus, upozorava osiguranje. Jedan za drugim autobusi pristižu, kao na traci, ukrcavaju vesele putnike i kreće se prema klubovima na popularnoj plaži.
    Josip Katalinić, jedan od vozača autobusa, kazao nam je kako mladi Britanci – poslušaju.
    – Stvarno nisam imao nikakvih problema s njima, skroz su na mjestu. Pa makar autobus bio dupkom pun. Mi smo stalno u điru, makar oni na plažu i doma idu na refule. Bude velika navala pa onda malo zatišja i tako nekoliko puta na dan, kazao je Katalinić te dodao kako su mladi Britanci skloni naučiti koju hrvatsku riječ. Kolege su dodale kako je zanimljivo da mnogi pozdrave i zahvale na vožnji.
    Doista i mogu jer ekipa Autotroleja daje sve od sebe da se goste brzo preveze do njihova odredišta, bez obzira na to je li zatišje, gužva, dan ili pet sati ujutro. I tako do nedjelje kada Hideout završava.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

ikar