Adio Tours

Autor Tomek, Prosinac 16, 2011, 21:48:39

Tomek

Adio Tours d.o.o.
Vladičin Han, Svetosavska bb
tel. +381 11 3288707




S njima sam putovao na liniji Beograd - Priština - Gračanica - Prizren - Dragaš. Ja sam išao do Prištine.
Bus je bio Berkhof Axial 50, imaju još najmanje jednoga kojeg sam vidio u kontra smjeru.
Ugl. Berkhof kao autobus dobro ide, DAF mehanika je dobra, udobnost solidna, ali ovaj primjerak je imao neka sjedala koja bi ja stavio u npr. Bovu Lexio, a ne u turistički bus te se čovjek stvarno ne nauživa putujući. Bus sam po sebi je prilično loše održavan, osim što je sav izgreban imali smo i dogodovštinu na putu kad nam je nedugo nakon što smo krenuli iz Beograda na autocesti otpao desni retrovizor. Zvučalo je kao je bomba puknula, vozači, inače Kosovari, jako pristojni, su brzo stali i skinuli retrovizor koji je i bočno staklo izgrebao.
Evo i slika iz Berkhofa koje sam slikao dok smo jedan jedini put stali kod Kruševca (dobro, stane se i na granici između Srbije i Kosova)



Unutrašnjost




Nešić

Berkhof Axial 50 i ima jako tvrda sedišta fabrički. Ni Axial 70 nije nešto specijalno ali ovaj je smrt za dalek put. E sad linija koju voze pre rata vozio je ko drugi nego Niš ekspres i išlo se preko Kraljeva, Raške i Kosovske Mitrovice što je trenutno nemoguće zbog situacije dole. Što se njih kao njih tiče održavanje vozila im je užasno, strava i užas u tihoj noći, ovaj Berkhof redovno ostaje na putu!