ex - ATP Vojvodina

Autor lav, Prosinac 06, 2007, 18:52:48

Aleks_Beograd

I sto je najgore Banka preko koje je isao lizing za  vozila im je pokupila sve.Ostali su na nekim starim Neobusima,pa sad ni jedni ni drugi nemaju nista... >:( >:( >:( >:(Ja se nadam da ce naci neki kompromis ili neko resenje i da ce ovaj veliki prevoznik stati na noge.....

Aleks_Beograd

Zvanicno saopstenje Trgovinskog Suda u Novom Sad u vezi stecaja ovog prevoznika:
Autobusi Autotransportnog preduzeća "Vojvodina" od 1. januara 2009. godine više neće saobraćati. Time se posle decenija rada gasi osnovna delatnost preduzeća – prevoz putnika u međumesnom i međunarodnom saobraćaju, po čemu je "Vojvodina" bila nadaleko poznata.

Svi radnici su dobili otkaz, zaključno sa 15. decembrom, istog dana kada je novosadski Trgovinski sud uveo stečaj u ovo preduzeće, što je zatražila Čačanska banka zbog duga "Vojvodine" od oko 250.000 evra. Radnici ovih dana preuzimaju knjižice i imaju rok od 30 dana da se jave u Nacionalnu službu za zapošljavanje. U preduzeću će ostati samo radnici koji treba da izrade završni račun, kao i čuvari.

Prema saznanjima GL, nakon što su lizing kuće uzele autobuse, u preduzeću je na kraju ostalo 15 vozila. Postojala je namera da se i s ovako malim brojem autobusa nastavi delatnost, ali na to nije pristao "Rajfajzen lizing", kao ni druge lizing kuće koje su uzele i ta vozila.

– Ostala su tri-četiri autobusa, ali je procena da se s tim ne isplati raditi – kaže za GL izvor iz "Vojvodine" koji je želeo da ostane anoniman.

Rešenjem Trgovinskog suda, račun preduzeća je u blokadi 324 dana, i to na iznos od oko 800 miliona dinara. Takođe, prema saznanjima našeg lista, preko 90 odsto imovine preduzeća je pod hipotekom. Ovo preduzeće, koje je nekad imalo preko 400 zaposlenih i održavalo 140 linija, po poslovanju je bilo uspešnije i od najvećih konkurenata – beogradske "Laste" i niškog "Niš ekspresa".

"Vojvodinu" je 24. jula 2004. godine kupio Ilija Dević za 3,8 miliona evra. Naredne godine, "Vojvodina" je počela izgradnju vlastite autobuske stanice preko puta "Novosadske mlekare", u koju je, prema tvrdnjama Devića, uloženo 25 miliona evra, i to uglavnom kreditima poslovnih banaka. Ideja vlasnika, kako je tvrdio, u dogovoru s tadašnjim gradskim vlastima, bila je da se sadašnja Međumesna autobuska stanica JGSP-a zatvori, a da se kompletan autobuski saobraćaj premesti na stanicu "Vojvodine". To se, međutim, nije desilo, tako da je preduzeće zbog neostvarenog profita od nove stanice zapalo u finansijsku krizu.



Skupština poverilaca 19. januara

Nakon uvođenja stečaja, kad je Trgovinski sud za stečajnog upravnika imenovao Nebojšu Bajića, a za stečajnog sudiju Jasminu Zjalić, zakazana je i prva Skupština poverilaca, koja će biti održana 19. januara 2009. godine u 10 sati u prostorijama ATP "Vojvodina". Prvo poverilačko ročište biće održano 5. februara, a prvo ispitno ročište zakazano je za 26. mart naredne godine.

Izvor;www.autobusi.net

peja

Alekse jel znas mozda šta se desava sa onim zaplenjenim autobusima od Vojvodine?
Znam da je jednu njihovu setru s 431 dt 100% kupio GAGA TURS Zlatibor,ali ne znam sta se dešava sa ostalima?!

Aleks_Beograd

Neobusi su otisli u Rumatrans,jedna 431DT i nekoliko Turisma u Autokodeks iz Beograda.Setra 415 i MB Travego u Simplon Leskovac! I jos jedna Setra 415 kod nekog manjeg prevoznika iz Novog Sada!TO je sve sto znam za sada...

peja

e hvala n informaciji...Cuo sam da neke SETRE jos uvek stoje ogradjeni u žici na autoputu kod Novog Sada...Za s 415 gt-hd su trazili 170000€...
Jelo mozes da slikas onu od Gaga Turs-a?msm da svaki dan drzi liniju Zlatibor-Beograd...Stalno ti je tu na BAS-u...

Aleks_Beograd


peja

Bravo care,to je ta nekadasnja Vojvodinina...Kad je Gaga Turs kupio imali su velikih problema sa menjacem,oko mesec dana su čekali na popravku...ali izgleda se isplatila,svakodnevno vozi Zlatibor-BG...Jel si vidjao njihovu Temsu safari hd?

Aleks_Beograd

jesam..bela Temsa..skoro sam je slikao na ulaz na BAS!

peja

IMAJU DVE TEMSE,JEDNU TU HD NOVIJU,A JEDNU STARIJU...TA NOVIJA SE SKORO ZAPALILA,PRE OTPRILIKE 1.5 MESEC,NA SRECU NIJE CELA IZGORELA,STRADAO JE MOTOR I ZADNJA DVA REDA SEDISTA...NE ZNAM DAL SU JE POPRAVILI!

Aleks_Beograd

Citat: peja  u Travanj 02, 2009, 00:35:23
IMAJU DVE TEMSE,JEDNU TU HD NOVIJU,A JEDNU STARIJU...TA NOVIJA SE SKORO ZAPALILA,PRE OTPRILIKE 1.5 MESEC,NA SRECU NIJE CELA IZGORELA,STRADAO JE MOTOR I ZADNJA DVA REDA SEDISTA...NE ZNAM DAL SU JE POPRAVILI!

Te Temse su kupljene sasvim slucajno.Gazda vise fura fazon sa Setrama!