Autotrans - razno

Autor Tomek, Siječanj 13, 2009, 19:53:22

5AR

Nekad davno su bila dva brata, imali su jednog magarca i koristili su ga svako po jedan dan. Kada bi ga prvi brat imao na korištenju, on bi mu reko, Prš mrš ćeš kod brata jest, sljedeći dan bi drugi brat isto ga koristio i isto mu rekao. I nakon nekog vremena magare krepa i oba se brata čude kako se je to dogodilo??? Jesi mu ti dao jest? Ne mislio sam da si mu ti jučer dao. I ja sam mislio da si mu ti dao prekjučer.

E tako će bit sa ovim 1288. Neke autobuse šalju u Požegu na obnovu a ovog na Korčulu, i to već dva puta. Svaki put ga urede a kad se vrati u Rijeku onda ga ovi srede. Dugo je trajalo, vidi se iz priloženog.


Pozega

Setra koja je sletjela s A1 i udarila u stijenu stigla u Požegu na popravak, na labudici.Šole malo zalutao i ušao u stambeno naselje s uskim ulicama,ne znam kako se iskobeljao!

lukas auto

http://www.hrt.hr/enz/sto-vas-zulja/231338/
Danas je u Hrt-ovoj emisiji "Što vas žulja" bilo govora o problematici skupog prijevoza konkretno na primjeru Brača. Prilog počinje u 2:45, a najbolji mi je ovaj "Bračtrans" oko šeste minute.

Tomek

Autotrans je inače poznat po nabijanju cijena gdje nema konkurencije. Nije mi jasno kako se Lošinjani i Cresani nikad nisu bunili, a cijene su astronomske uspoređujući s drugim dijelovima Hrvatske i to počevši od samih vožnja po otoku.

tomekk

#409
Autotrans je skup i gdje nema konkurencije, usudio bi se reći da je najskuplji od svih prijevoznika, ali npr. za studente i umirovljenike ima dosta velike popuste.
EDIT: Gledam malo pa čak vidim da ima sad i skupljih, očito su malo snizili cijene il su drugi digli...
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

lussin

#410
Ne znam za ostala mjesta,ali cijena za npr. hotelsku u Lošinju je 20 kn,jutarnju za Rijeku 90,a popodnevnu 166 kn. Na ljeto je Autotrans pompozno objavljivao jeftiniju popodnevnu liniju tako da su sve tarife za Rijeku bile iste cijene. Na šalterima u Rijeci još stoje plakati "LOŠINJ-CRES-RIJEKA 90 kn". Sezona gotova,a cijene nebu pod oblake. Cijena bi trebala biti jeftinija po svakoj minuti debilnog stajanja u Cresu od 25 minuta ,a za jutarnju preko Porozine da i ne govorim. Tu bi cijena trebala biti jeftinija za svaki dec rigoleta na serijama zavoja na potezu Cres-Beli-Porozina. Glavno da se mlate prazni kilometri na "Veli-Punta Križa","Cres-Beli","Cres-Lubenice". Al zato HD-ejka 1341 vozi one majmune od nogometaša. Svašta.
Citat: Tomek  u Siječanj 07, 2014, 22:40:36
Nije mi jasno kako se Lošinjani i Cresani nikad nisu bunili, a cijene su astronomske uspoređujući s drugim dijelovima Hrvatske i to počevši od samih vožnja po otoku.
Bunili su se,kako nisu,ali Trans to svaljuje na grad,grad nema pojma o čemu se uopće radi,pa nabrzinu nešto smisle kao izgovor

EDIT: Eto ja se sad žalim ::|

5AR

#411
1448 i 1450 PJ Rijeka,
1451 i 1452 PJ Istra,
1447 i 1453 PJ Korčula,
1454 PJ Labin,
1455 PJ Brač.

strujko

I 1449 (S 315 gt-hd) je u Istri jučer je vozila Poreč-Zagreb.

Urbino LE

Citat: tomekk  u Siječanj 07, 2014, 22:44:52
Autotrans je skup i gdje nema konkurencije, usudio bi se reći da je najskuplji od svih prijevoznika, ali npr. za studente i umirovljenike ima dosta velike popuste.

Ne znam kako toliko peglaju sa cijenama ali linija Split-Rijeka je nemoguća, 365kn povratna sa studentskim popustom i još se truckaš oko 9 sati oko naokolo. Ne znam zašto za Rijeku nema linija preko AC i cijene karte cca 250kn za studente kao što ima za ZG, recimo ima dosta splićana koji bi studirali u Rijeci i baš ih skup i dug prijevoz odbija. Jedino moram odati prizanje da je onaj slunjski S415GT-HD i više nego komodan, masu mjesta za noga, što se nebi reklo sa S325Gt-HD sa kojim sam se vraćao.

Urbino LE

Mene najviše žalosti vidjeti, ne odnosi se samo na Autotrans, da postajem poligon za stare buseve iz EU zadnjih mjeseci. Ajde da kupe Setre serije 400, nego se masovno ide na 300-ku koje su sada u Eu valjda po bagatelnoj cijeni naročito te preko 15 godina stare.

Tomek

Tako je isto postalo i sa autima, al eto ima i drugačijih primjera, Gogo bus je svoja dva MB Travega prodao u Italiju :)

Majstor

I Oni bi najrade kupovali nove i to svaki petak ali nema se
Vozila koja Autotrans kupuje su još dobra vozila E3 motori i u većini slučaja u vrlo dobrom stanju sada je to realnost i treba se krpati sa time
U usporedbi sa Globturom,Preseckim i sl. ove prinove su OK
Samo mi sudite pošteno !

Urbino LE

Kda me neki vuču za jezik... Mogli su kupiti VDl sa DAF motorima ako im je do troška, jeftinija vozila nego Nijemci, adosta manje potroše. Ali valjda je u nas do imagea, do branda kako kaže Šuki.

Majstor

Autotrans je Setra servis ( ovlasteni ) kao i dugogodišnji MB partner najgore bi im bilo da kupe neku egzotiku ala Brioni
Ovako sami sarafe ono sto znaju i to je Ok posao
Samo mi sudite pošteno !

Urbino LE

To je druga stvar ako su ovlašteni servis mada se kod nas sve osim Setre i Neoplana smatra egzotikom. Radije bi se ja kao putnik vozio u recimo novijem VDL-u nego staroj Setri ili Neoplanu, a znamo valjda koliko su VDL u biti za kompanije ima i manji cost of ownership, doduše pitanje kako bi kod nas to funkcioniralo. I kada kažem da bi bilo pametnije da se kupuje recimo taj VDL ne mislim samo na Autotrans nego općenito.

A Euro3 uopće nije nov bus, u jednoj Njemačkoj bi im opalilo strašnu taksu za to, zato i prodaju, a koliko znam naši prijevoznici još često uzmu i Euro2 modele.