Autotrans - razno

Autor Tomek, Siječanj 13, 2009, 19:53:22

tramvajac 92

E2 obično uzmu za lokalne linije da zamjene razne kante što se (još) kotrljaju. Npr. uzmeš Eurolinera da zamjeniš starog translinera na lokalu, a za reprezentativnije linije (npr. Zagreb-Rijeka) kupiš novi bus tipa 415 UL koji je za kojih 2 i pol sata vožnje sasvim ok.

Urbino LE

Jesi ti to slučajno sarkastičan? Pa za 2.5 sata je GT-HD i ništa ispod toga, to što u nas prijevoznici putnike nerijetko smatraju imbecilima je druga jedna priča.

tramvajac 92

Daj molim te. 2 i pol sata su meni granica za bus tipa UL (i ne mislim tu sad na tipičnu prigradsku verziju s 53 sjedala i duplim vratima nego onu više turističku verziju sa 1+1 vratima i 51 sjedalom). Ak se da s takvim busevima redovito voziti izlete na kupanje zašto ne i liniju? Iako je bolje GT-HD poslati na liniju koja ide kraće, ali autocestom nego na dulju koja stalno ima stajanja.

Da nas prijevoznici nekad smatraju imbecilima se slažem.

Urbino LE

Možemo mi tako do jutra ali ja sam stajališta da UL modeli nisu primjereni osim za lokalne linije. Pa kako god da je opremljen to je klasa jednog ÜLxx4 ili Arwaya. To uostslom ima i prostor za prtljagu smiješnih dimenzija. Recimo ja ću biti iskren i reći ds bi za jedan bus na tim dužima linijama na bus od cca 12m tek neki HD model sa cca 45 sjedala pružio dostojan komfor putniku.

Ali od Autotransa sam svašta doživio, od nabrijanih cijena karata, da im u busu 20 ljudi stoji na nogama jer je prekrcan, pa me ni to da UL modele šalju na međugradske linije ne iznenađuje.

Servis

#424
UL autobuse na međugradske linije šalje i APP i Samoborček, slučajno par puta naletio (serija 3 i 4) i nadam se nikad više. Razmak između sjedala, udobnost, nedostatak prtljažnog prostora, lošija regulacija grijanja/hlađenja - ne hvala.

To šta kod nas voze izlete to je samo zato jer se gleda da se uštedi svaka lipa.

Kad je Autotrans uhodavao novu liniju Šibenik - Zagreb slali su kombije bez zavjesa usred ljeta za Zagreb i onda putnike prekrcavali u Tourino negdje po putu. Za koliko putnika je ta sramota bila prva i posljedna vožnja tom linijom? Retoričko pitanje.

EDIT: Mislim da je jednom bisirao čak i Lion's Classic.

lussin

 o-0
U jednom broju časopisa "Hrvatska košarka" reklama za liniju Šibenik-Zagreb-Šibenik. Na reklami jedan Cityliner,vjerovatno 1390. Povratna karta 196 kn. Ako su vozili kombiji bez zavjesa,Tourini i Classici,onda nas stvarno smatraju imbecilima

Servis

Riječ je o klasici - prvo se dobije koncesija pa se tek onda razmišlja s čim će se voziti. Za većinu putnika je prva takva vožnja ujedno i zadnja vožnja.

No ovo je off-topic, vidjet ćemo što će biti s tim novim UL autobusima.

S-line

Citat: 5AR  u Siječanj 12, 2014, 12:32:11
1447 i 1453 PJ Korčula,
Jel možda znaš koje su autobuse povukli nazad pošto su dobili 2 nova u PJ Korčuli?
---Setra S317UL---

5AR


talavizija

Petre jesu stavili logo na 1455 pozdrav majstore

5AR

Jučer ujutro je još bio bijel.

talavizija

Gb1455 tablica je ri 149 uk dobar je logo kažu ce staviti za nekoliko dana

Scarface

Citat: Urbino LE  u Siječanj 12, 2014, 19:24:23
Ne znam kako toliko peglaju sa cijenama ali linija Split-Rijeka je nemoguća, 365kn povratna sa studentskim popustom i još se truckaš oko 9 sati oko naokolo. Ne znam zašto za Rijeku nema linija preko AC i cijene karte cca 250kn za studente kao što ima za ZG, recimo ima dosta splićana koji bi studirali u Rijeci i baš ih skup i dug prijevoz odbija. Jedino moram odati prizanje da je onaj slunjski S415GT-HD i više nego komodan, masu mjesta za noga, što se nebi reklo sa S325Gt-HD sa kojim sam se vraćao.

Znam da je sa Brionima takva linija sa studentskim popustom 300 kn, makar oni idu 1 dnevno, ATR ima 5 ili 6 polazaka dnevno.

Ono što je moje pitanje za sve upućene: je li u zadnjih 15-20 godina postojala ikakva linija RI-ST koja je išla autocestom do Splita, bez obzira na rutu?

COVIK

Citat: talavizija  u Siječanj 16, 2014, 19:22:34
Gb1455 tablica je ri 149 uk dobar je logo kažu ce staviti za nekoliko dana

To tvoje "dobar je" ne govori nam ništa,priloži koju fotku ;D

I očekivali smo koju sliku s primopredaje a ti ništa  >hammer<
...i cvrči cvrči cvrčak na čvoru crne smrče...

actros

Citat: Scarface  u Siječanj 16, 2014, 19:59:11
Ono što je moje pitanje za sve upućene: je li u zadnjih 15-20 godina postojala ikakva linija RI-ST koja je išla autocestom do Splita, bez obzira na rutu?

naravno da je, preko Zagreba  :)evil ...brže je i jeftinije  :P

šalu na stranu, Autotrans ima jednu "brzu" liniju Ri-->St koja ide Ri-Zd magistralom pa dalje do Splita autocestom...  :-\