Samozapaljenja

Autor erobuss, Prosinac 17, 2007, 20:52:01

Paško

#375
http://dubrovackidnevnik.rtl.hr/vijesti/crna-kronika/u-konavlima-autobus-u-potpunosti-izgorio-gasilo-ga-sest-vatrogasaca

Citat:
U KONAVLIMA Autobus u potpunosti izgorio, gasilo ga šest vatrogasaca

Dana 8. prosinca u 04:21sati  ŽC 112 Dubrovnik zaprimio je dojavu o požaru na prometnom sredstvu u blizini mjesta Karasovići – Općina Konavle. U požaru autobusa nitko nije ozlijeđen, a autobus je u potpunosti izgorio.

Požar na autobusu gasilo je šest vatrogasaca JVP Konavle sa tri vatrogasna vozila. Po dojavi o požaru uz JVP Konavle o ovom događaju ŽC112 Dubrovnik obavjestio je i policiju.

Zna li netko o kojem se prijevozniku radi? Libertas nije.

edit: U pitanju je bio bus nekog talijanskog prijevoznika.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

lussin

http://www.avaz.ba/clanak/269040/top-read-days?url=clanak/269040/top-read-days
Citat:Crna Gora: Izgorio autobus, nema povrijeđenih (VIDEO)

Autobus "Elan Company" zapalio se danas na putu Bijelo Polje - Mojkovac.

Kako je portalu RTCG saopćeno iz Operativno komunikacionog centra Uprave policije, niko od putnika nije povrijeđen.

Požar je, kako se sumnja, izbio u toku vožnje, a još se ne zna uzrok.

Stravičan prizor autobusa koji gori u mjestu Krstac kod Mojkovca pogledajte u snimku sa Facebook stranice Podgorički vremeplov.

STress

Croatia Bus je ostao bez Volva ZG9276FF

Citat:Na cesti Pula - Rijeka iznad Načinovića kod Plomina u ponedjeljak je u potpunosti izgorio autobus 'Croatia busa' koji je od Zagreba vozio do Rovinja, no nitko od 15 putnika nije ozlijeđen, doznaje se u policiji.
Prema policijskim podacima autobus se zapalio u vožnji oko 12.20 sati.  Vozač autobusa primijetio je dim iz motora te se zaustavio na ugibalištu. Autobus je u potpunosti izgorio, a putnici njih 15, na vrijeme su ga napustili pa nitko nije ozlijeđen.
Više informacija o okolnostima koje su dovele do zapaljenja autobusa bit će poznate nakon očevida, izvijestila je glasnogovornica Policijske uprave istarske Nataša Vitasović.


http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/hrvatska/clanak/id/482285/drama-na-cesti-pocelo-je-dimiti-iz-motora-usred-voznje-planuo-autobus-croatia-busa-pogledajte-sto-je-ostalo-od-vozila-nakon-pozara

invisible

Hrabri student pomoću crijeva za vodu ugasio požar na autobusu

Citat:Autobus pun studenata i ostalih putnika iz Mostara zapalio se u Posušju, a tragedija je izbjegnuta zahvaljujući brzoj reakciji hrabroga mladića Ivana Bagarića iz tomislavgradskog mjesta Mesihovina, inače studenta druge godine DIF-a, piše Večernji list BiH.

Mislili da je alarm

Naime, u kritično vrijeme, prije preksinoćnog mraka, zapalio se motor na Globtourovu autobusu, koji prometuje redovitom linijom prema Livnu. - Alarm se čuo nakon što smo prošli Kočerin, odnosno kad smo već krenuli uzbrdo prema Vranjiću. Uključivao se i isključivao, a putnici su, kao i vozač, kako su kasnije pričali, mislili kako je riječ o alarmu na nečijem mobitelu. Nitko nije pomišljao na kvar autobusa, nego su svako malo posezali za svoje telefone, ali se nitko nije izjašnjavao. Konačno, nakon petnaestak minuta vožnje, vozač je stao na jednom proširenju te smo tek tada osjetili dim i vani vidjeli vatru koja je dolazila ispod poklopca motora. Putnici su u panici izlazili i žurno iznosili stvari iz autobusa, a nas trojica, među kojima je bio i vozač, pošli smo gasiti požar i uspjeli u tome, kaže za Večernji list požrtvovni student Ivan Bagarić.

Spriječio štetu

Naime, kako se moglo čuti od putnika, jedan od njih trojice je iz autobusa zgrabio uređaj za gašenje, ali ga nije uspio aktivirati, prenosi Vecernji.ba. - Ili nije znao ili je uređaj bio neispravan, a onda je taj student dozvao supružnike ispred čije kuće se i događao čitav slučaj te iz dvorišta povukao njihovo crijevo za vodu i, unatoč tome što su mu neki govorili da ne prilazi autobusu, valjda strahujući do moguće eksplozije, sam ugasio vatru i tako spriječio štetu od više desetaka tisuća maraka, kažu nam svjedoci.

https://www.vecernji.ba/crna-kronika/hrabri-student-pomocu-crijeva-za-vodu-ugasio-pozar-na-autobusu-1169571




http://www.tomislavcity.com/index.php/teme/najnovije-vijesti/item/11132-u-posusju-se-zapalio-autobus-pun-mostarskih-studenata

lussin

Sinoć kod Vrbovskog se zapalio jedan autobus. Netko zna nešto više?

mate

Citat:
TREBINjE – "Globtur" autobus koji je bio pun putnika zapalio se danas na graničnom prelazu Klobuk kod Trebinja, ali niko od putnika nije povrijeđen, saznaje "Moja Hercegovina".
Prema našim saznanjima, vozač i granični policajci su vidjeli da autobus gori kada su putnici bili na graničnoj kontroli, te su odmah počeli da ga gase.
Uskoro su došli i vatrogasci koji su ugasili požar i spriječili veću štetu na autobusu.
Uviđaj je u toku.

http://bljesak.info/rubrika/vijesti/clanak/klobuk-zapalio-se-autobus-pun-putnika/206612

Majstor

Samo mi sudite pošteno !

fivestar

Ma nije ni čudo koliko su prešli i kakvo im je (ne)održavanje dobro da svi jedan po jedan ne izgore.


Sent from my iPad using Tapatalk

lussin

Na A7 gori Autotransov Tourismo, najvjerovatnije 1464. Ako ne izvedu neko čudo, taj je dao svoje

podgora

Evo ga



Izvor 24 sata

Poslano sa mog VTR-L29 koristeći Tapatalk

Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.

smogovci.bbb2

http://www.index.hr/vijesti/clanak/foto-kod-bakra-se-zapalio-autobus-pun-putnika-gori-svi-van/987761.aspx

Kod Bakra se zapalio autobus pun putnika

KAKO je Indexu javila čitateljica, popodne se zapalio autobus Autotransa koji je vozio na relaciji Veli Lošinj - Zagreb.

Autobus je stao u zaustavni trak kod mosta nedaleko Bakra. Vozač je, kako nam je javila čitateljica, u jednom trenutku rekao: "Autobus gori, svi van!".

Svi putnici su mirno izašli van, a onda je odjednom počeo sukljati dim iz autobusa, sve se zacrnilo, a vozilo je počelo gorjeti.

Vatrogasci su jako brzo izašli na teren i ugasili vatru, a sav promet je zaustavljen. Kako nam javlja čitateljica, vozač je navodno prokomentirao kako od autobusa nije ostalo ništa osim jednog svjetla.

Foto: Čitateljica Indexa

"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Majstor

#386
U Puli gori Man Pulaprometa
201 mislim ?
Samo mi sudite pošteno !

fivestar

Rekordna godina u svakom pogledu!

Poslano sa mog m3 note koristeći Tapatalk


shef

Foto Pixsell
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

tramvajac 92

Pa onda danas u Kopru još jedan Citaro ode.

zurnal24.si