ZET-ova Crna kronika (2)

Autor Shole, Rujan 01, 2014, 15:17:05

Shole

senzori su idiotarija koja samo usporava rad i živcira vozača.  Najbolji način zatvaranja 3. i 4. vratiju je od strane vozača,  pod pretpostavkom da je ogledalo pregledno, a ne neko konkavno kakva se ugrađuju unazad 15-ak godina koja su katastrofa.  Bus izgleda koda voziš metro,  a toliko je zakrivljeno da vidiš tko sjedi na stolici iza tebe, al nevidiš niš dalje drugih vrata.  O šumi rukohvata i  tamnim pregradnim (ili šarenim kod MAN-a) da ne govorim.   Preglednost je srozana totalno u odnosu kako je bilo u SG220.  Tamo je bilo obično ogledalo i točno si vidio ono što želiš vidit.

Što se pak tiče blokade,  totalni sam protivnik skidanja iste.  Ona postoji radi sigurnosti i nema se šta dirati.  Dok šole ne stisne gas i deaktivira ju, bus nema šta mrdat sa stanice.  Dobra mi je ona varijanta kod nekih MAN-ova da vozač stisne taster od vratiju,  zujalica tri puta zapišti i onda vrata se zatvaraju.  Amen.  Bez ikakvih senzora koji hvataju pitajboga koji krug.  Senzor na gumi od vratiju je dovoljan, ako si slučajno baš tad koraknuo unutra da se vrata vrate nazad kad te dotakne po ruci

conecto

Očito nisam dobro objasnio u prethodnom postu, ali nisu to nikakve kruške i jabuke.
Odnosno jesu, ako prihvatimo da je uzrok nesreće uključena deblokada. Samo ja mrzim takve površne analize, iako su takve i one službene nakon svake nesreće (uvijek je uzrok brzina, alkohol, ili eventualno ,,nije prilagodio vožnju uvjetima na cesti"). Ali postoje i dublje analize kakve npr. rade  osiguravajuće tvrtke na Zapadu, a sve u cilju da se slično ne ponavlja u budućnosti uz otklanjanje svakog i najmanjeg mogućeg uzroka.
Pa kad utvrdimo da je uzok nesreće uključena deblokada, možemo u stilu malog djeteta na već odgovoreno pitanje postaviti novo pitanje: zašto. Dakle, zašto je bila uključena? A tu onda dolazimo do glupe i zamorne procedure kombinacije rada vrata i stanične kočnice. Što se tiče Lion's Citya i Citelisa to je već objašnjeno u prethodnim postovima (ovom malom marinu stalno kontrirate, ali sve je istina što je napisao). Ali ne spominje se npr. Citaro...
I onda još možemo dodati zaključak da na deblokadama voze vozači APP, a oni iz APD ne.Nisam baš upućen što se događa na zapadu i rijetko sam u tom dijelu grada (a nikada u njihovim busevima), ali pretpostavljam da isti ti vozači Citaro ne voze s uključenom deblokadom. Ne tvrdim, ne znam, pitam... Ako je tako, zapitajte se zašto.
Jer koliko se sjećam, prije 15-ak godina nisu vozili tada nove niskopodne MAN-ove na deblokadi iako su, za razliku od Mercedesa, blokirali sva, pa i prva vrata. Da jesu, vjerojatno ne bi onda onaj odletio samostalno niz Kaptol.
Kasnije se pod krinkom sigurnosti na neke tipove autobusa natrpalo svega i svačega, a na kraju se događa kontraefekt. Pod istom krinkom sigurnosti imamo po gradu hrpetinu semafora pa nam je protočnost prometa takva kakva je, imamo i masu ležećih policajaca, a tobožnji stručnjaci te primitivne hrge na cesti čak nazivaju u stilu ,,uređaji za usporenje prometa" kao da se radi o nekom čudu tehnologije.
I nemojte se razbacivati dobivenim ,,sekundama" niti vlastitim izračunima ušteđenog vremena, jer biste trebali znati da u prometu (osobito gradskom) vlada ,,efekt leptira" po kojem se nekoliko sekundi u trenu pretvara u nekoliko minuta.
I nikoga ja ne opravdavam ovdje, samo govorim o uzrocima, ali svim postojećim što je ipak malo dulja priča. Može se netko pozabaviti korištenjem deblokada, ali može i npr. postaviti suvisle vozne redove i vozna vremena što bi, vjerujte, postiglo više efekta. Naravno, da će uvijek biti budala koje će forsirati i kad imaju vremena, a u konačnici što god radio vozač, nitko drugi ne preuzima odgovornost iako su svi drugi pametniji i sve bolje znaju.
Tako će i ovaj na...at, oštećeni putnici već imaju dobrog odvjetnika, novinari vijest za popuniti stranice i portale, a naravno štetu bez ikakve naknade trpe svi ostali vozači
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

dean25


Mogu se složiti s tobom Conecto.
kava

marin

Citare ne voze pod "NOT AUS" sklopkom (uključenom) jer je Citaro iznutra nepregledan, to sam jedino doživio jednom na 109 kad se vrata nisu htjela zatvorit, ljudi se nisu htjeli maknut, vozač aktivira sklopku i kreće sa otvorenim trećim i četvrtim vratima. Ali da se razumijemo ne podržavam ovaj postupak jer je bio pun bus i trebalo je još 10 sekundi da se vrata zatvore, a bus je bio u pokretu. To je već idiotizam.
Njima su MAN-ovi i Citelisi "načisto" što se tiče vrata. Blokade nemaju potrebe (uz razumnog vozača), pogotovo uz idiotske senzore na Citelisu, ali nekims se to ne da objasniti.

dean25


marin

#5
Upravo u Španskom na stanici kod tržnice u smjeru Španskog valjda bus na liniji 115 ili 136 imao sudar, e sad meni nije jasno, vidim s prozora ali samo polovično, očito 115 ne.može proć po šoljanovoj pa su je preusmjerili (nekak mi logično) jer su upravo dvije stopetnaestice prosle ulicom nikole gucetica gdje samo 136 vozi, i to su s putnicima prosli. Nemam pojma kaj se desava, sori pisano je s mobitela.
Još nisam saznao kaj se desilo, ali 136 ide kao 146 i skrene prema oš ante kovacica te desno izbije nazad na Antuna Soljana, 115 onda sa remize pa kod placa skrene u Nikole Gucetica, onda Ivane Brlic Mazuranic te onda prema os Ante Kovacica i kao 136 desno na Soljanovu. Ulica je zatvorena, probat cu se raspitat kaj je to bilo pa napisem.

Servis


tramvajac 92

Nije baš klasična crna kronika, al ajd, iskreno, očekivano je bilo, kad je i Miki pao.

STress

Citat: tramvajac 92  u Listopad 19, 2014, 23:33:10
Nije baš klasična crna kronika,

Pa kud ćeš crnje od ovoga?!?  :o

citaro

Ovo nije crna kronika, ovo je za  pivkan

Westin

Citat: citaro  u Listopad 20, 2014, 00:21:03
Ovo nije crna kronika, ovo je za  pivkan

Tek će se vidjeti što će napraviti.......

NP-549

Nisam vidio u onom popisu afera da se spominje ZET.  Znači tu je sve čisto  ;-)

tramvajac 92

ZET je svoju aferu imao proljetos i ljetos (zapošljavanje)

@STress

Tu obično pišemo kad se neki bus123 skuca u nešto, il se zapali, pa zato

STress

Citat: tramvajac 92  u Listopad 20, 2014, 10:44:06

@STress

Tu obično pišemo kad se neki bus123 skuca u nešto, il se zapali, pa zato

Zbilja?  kava

sokre

Uhicen je i Ivan Tolic ..

Dakle, od danas popusta kontrola karata ..  8)