Nesreće u kojima su sudjelovali autobusi

Autor erobuss, Studeni 30, 2007, 14:25:12

Vozač0306

Citat: 415 ul  u Veljača 27, 2018, 08:44:05
Van Hool od Vinceka izletio sa ceste

Evo slike autobusa, inače slika je preuzeta s facebook stranice Autobusi Hrvatska

Tomek


Vozač0306

Ako je negdje ispričavam se, stvarno je nisam vidio, možete obrisati ako želite ;)

Tomek

Nije na forumu, samo na našem Facebooku ;) Dobro je da ste stavili, nismo imali ovdje!

Vozač0306

Aha, mislio sam na forum, a na facebooku mi je prije pokazalo s te stranice  >hammer< drugi put ću provjeriti ;)

MB FAN

Travego na A3 izvor slike fb stranica "Autobusi Hrvatska"

mate

Krivi izvor, oni su samo podjelili s stranice vatrogasaca, malo bolje gledati kava

U sustini, nije rijec o busu HR prijevoznika, vec o nekome s istoka...

Dreamwalker

"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421


Marek


strujko

#1255
https://www.glasistre.hr/crna-kronika/-u-vodnjanu-sudar-autobusa-i-automobila-vozac-autobusa-krenuo-u-pretjecanje-pa-udario-u-automobil-565156

Citat:Jučer, 25.6.2018. oko 19.30 u ulici Via Giovanni A. della Zonca u Vodnjanu sudarili su se autobus i automobil. Sudarili su se autobus marke MAN pulskih registracijskih oznaka i automobil Renault Scenic, njemačkih registarskih oznaka. Kako se moglo vidjeti na mjestu nesreće autobus je u vlasništvu tvrtke Brioni Pula, jer je imao jednu takvu oznaku.

Po izjavama sudionika nesreće doznali smo da je vozač autobusa pokušao preteći automobil njemačkih registarskih oznaka, i to u trenutku kad je ovaj namjeravao skrenuti na parking obližnjeg diskonta Stanić.

Prilikom pretjecanja autobus je udario u zadnji kraj automobila, koji se pak od siline udarca zaokrenuo. Očevidac dodaje kako je vozač autobusa pretjecao preko pune linije te tako sebe i druge sudionike prometa doveo u opasnost. Autobus je bio prazan prilikom nesreće, ali u automobilu je bilo pet putnika. Od voditelja očevida pulske Prometne policije doznali smo da su svi putnici kao i vozač automobila na sreću lakše ozljeđeni

lussin

#1256
Stari Lion's Coach, 67
http://www.novilist.hr/Vijesti/Crna-kronika/U-jezivom-srazu-osobnog-automobila-i-autobusa-kod-skretanja-za-Brestovu-poginule-dvije-osobe
Citat:

Samo nekoliko trenutaka nakon nesreće, dok su putnici iz autobusa pokušavali pomoći unesrećenima naletio je motociklist na »suzukiju«, izgubio nadzor nad motociklom i otklizao prema automobilu

RIJEKA Dvije su osobe smrtno stradale u teškoj prometnoj nesreći koja se navečer, nešto prije 21 sat, dogodila na cesti između Brseča i raskrižja za Brestovu.

Dvije smrtno stradale osobe kretale su se u osobnom vozilu »golf 4« pulskih registarskih oznaka iz smjera Mošćeničke Drage prema Brestovi, te su po prvim dostupnim informacijama najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine uletjeli u nepregledan desni oštri zavoj i izravno udarile prednji lijevi dio autobusa tvrtke Brioni Pula.

Nadalje, na stravičnu prometnu nesreću, samo nekoliko trenutaka kasnije iz pravca Mošćeničke Drage naletio je motociklist na »suzukiju« slovenskih registarskih oznaka koji je također zbog neprilagođene brzine uvjetima vožnje na cesti ušao u oštri desni zavoj, izgubio nadzor nad motociklom i otklizio ravno u »golf 4«, dok su putnici autobusa pokušavali pomoć stradalima.

Slovenski motociklist je ostao svjestan te je prevezen na hitni trakt.

Promet je zaustavljen, dok je zamjenica općinske državne odvjetnice Tamara Torić zajedno s djelatnicima prometne policije Opatija rukovodila očevidom.

U jezivom srazu osobnog automobila i autobusa, vozač autobusa i putnici nisu ozlijeđeni. 

Lion's Driver

#1257
Renault Master Autoherca  :'(

Jedna osoba kritično, tri teško ozlijeđene: stravičan frontalni sudar Mercedesa i kombija između Makarske i Baške Vode


https://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/crna-kronika/clanak/id/561619/jedna-osoba-kriticno-tri-tesko-ozlijeene-stravican-frontalni-sudar-mercedesa-i-kombija-izmeu-makarske-i-baske-vode

lussin

OS-Line Cityliner N1116H/3 OS-987-LJ
http://otoci.net/index.php/u-razno/crna-kronika/8361-maturanti-imali-sudar-blizu-senja-s-kasnjenjem-stigli-u-mostar
Citat:Jedan od dva autobusa kojima su srednjoškolci s Lošinja i Cresa krenuli na maturalno putovanje, imao je sudar s cisternom u blizini Senja. Ozlijeđenih nije bilo, a nakon prinudne stanke, koliko je trebalo da agencija pošalje novi autobus, budući su maturanti nastavili putovanje.

U Mostar, prvu stanicu putovanja, stigli su s tri sata zakašnjenja u odnosu na planirano. U daljnjem su itineraru posjet Dubrovniku, zatim boravak u Budvi u Crnogorskom primorju, a u povratku i posjet Splitu.

Na put je krenulo 66 učenika Srednje škole Ambroza Haračića, u pratnji četvero nastavnika. Povratak na otok zakazan je za 1. rujna, dva dana uoči početka nove školske godine.

Majstor

Jučer na Sežani izvlačili Srebrni Novi Tourismo iz rupe dizalicama
Jel zna tko čiji ?
Samo mi sudite pošteno !