Nabavka novih autobusa (obnova voznog parka)

Autor man134, Studeni 29, 2007, 11:11:52

Renault25

Kako stvari stoje natječaji se ne moraju ni raspisivati, kad ionako uvijek pobjeđuje MAN. Dok se nađe tehničko nedostatak za eliminaciju jeftinije konkurencije.

man323

Solaris je pao zbog tehničkog nedostatka, a Iveco kasnije izgubio bodove na zapremnini i kapacitetu putnika.

man323

Netko je Libertasu poslao žalbu. Meni se čini da je tu riječ o Solarisu, jer su njega odbili zbog nezadovoljavanja tehničkih specifikacija.

MAN SU220

Ne trebaju nam ni dolazit kad ih neće imat ko vozit.

zvone16

i onda će se neko žalit da nevalja pa da se nije man uzea..
ZvoneXp

man323

#470
Nažalost, u Dubrovnik će doći 11 novih Urbina 12. Žalba je prošla i MAN nažalost ne će doći u Dubrovnik, kao niti u Split u drugom natječaju.
Meni nije jasno zašto nisu napisali specifikacije da jedino može dobiti MAN u Dubrovniku (dvodijelno vjetrobransko staklo i hidroventilator)? I onda inzistirati na tomu, i Solaris uopće ne bi prošao.
Solaris je u Dubrovniku tvrdoglavo, nakon što nije uspio u Zagrebu (umjesto kojih su došli Cityji G), a ni u Rijeci (umjesto njih dolaze Cityji i Cityji G), uspio proći. Postoji opasnost da i u Splitu prođe. Bude li tako, očekujem da će izgraditi servis i pobjeđivati na idućim natječajima jer zbilja mogu nuditi takve cijene, kakve konkurencija MAN i Mercedes pa i Iveco ne mogu nuditi

mato750

Istina, Libertas uzima Solarise i to 11 komada. Zastupnik Solarisa jedini je ponudio 11 autobusa u očekivanoj vrijednosti nabave. Iako su ga ovi iz Libertasa eliminirali zbog ne udovoljavanja tehničkih karakteristika i odlučili se ponudu Auto Hrvatske koja je ponudila MAN, Solaris se žalio. Rezultat je to da će 11 MAN SU220 biti zamijenjeno sa 11 Solarisa Urbino 12.
Šteta što zbog Solarisa odlaze Avtomontaže.

man323

Moram ovim putem pobiti i svoju i izjavu člana "mato750" jer na EOJN-u još nema nikakve službene obavijesti, kao ni na TED-u. I dalje stoji podatak da u Dubrovnik stižu 11 Lion's Cityja. Što će u konačnici doći, saznat ćemo kada se cijeli proces završi i rezultat objavi na TED-u koji vrijedi za cijelu EU.
Čim dođem do nekakve službene informacije, ovdje ću istu objaviti.

medo

Već odavno ništa ne pišem sa razlogom koji je očito na ovom forumu pravilo, a taj razlog su neprovjerene informacije i lažni profili, pa bi zamolio ovog koji se predstavlja kao "mato750" da prestane kopirati postove sa drugih foruma a administratore da uklone profil jer je lažan, napominjem da je korištenje tuđih osobnih imena (aludira se na starog korisnika ovog foruma a koji je još aktivan na drugom forumu) podložno tužbi za povredu privatnosti.

Zaista je JADNO da idete ovako nisko, netko otvori lažni profil sa njegovim imenom i još prenese prvo travanjsku šalu kao točnu informaciju, toliko o ozbiljnosti ovog foruma.

Sa štovanjem.

Paško

#474
Mislio sam još davno banirati taj profil jer s njega piše dotični, no ako netko stvarno kopira njegove postove, a čim si se ti javio kao njegov odvjetnik onda vjerojatno jest, onda ću uživati u svakoj sekundi u kojoj ta osoba to radi. I neka radi. Onda je spomenuti dobio ono što je tražio, a taste of his own medicine, kako kažu Englezi.

Gdje su ti bile ove prodike kad je on pričao sam sa sobom na forumu godinama? Kad je kao kriticar razgovarao s man750? Ili kao man750 s atlasovcem? Ili kao još jedan od bezbroj profila koji je dotični imao na forumu i koji su nicali kao gljive poslije kiše, a svi su bili isti čovjek?

Taj čovjek najdvoličniji je pacijent koji je ikad stigao na ovaj forum. Kad se okreneš, izreći će najgnjusnije laži o tebi, a onda će se praviti svetac kad se vidite uživo. O ovom forumu uvijek će naći najgore birane riječi, a još i DANDANAS piše na njemu. Hoćeš da ti kažem koji je sigurno njegov profil, ako nije već mato750, ili ti treba crtati?

Evo ti moje iskustvo s dotičnim: Dopisivao sam se s njim i često razmjenjivao poruke sve dok jednog dana nije saznao da znam za jednog starijeg čovjeka koji ima puno informacija, slika i podataka o starim autobusima jer se time bavio desetljećima. Tog čovjeka on je okrenuo protiv svih nas svojim lažima i manipulacijama. A kad mu je taj čovjek dao neke podatke u povjerenju, ovaj ih je iste večeri postao na forum samo kako bi pokupio lovorike ili što mu je već bio cilj. Kad sam saznao za tog čovjeka, lik je uredno prestao odgovarati na bilo kakve poruke i pozive kao neka uvrijeđena petnaestogodišnjakinja. I to nije jedini čovjek kojeg je otjerao lažima i manipulacijama. Ista ona slika na forumu koju si komentirao danas (g.b. 87) ne bi bila tu jer je lik, pazi ovo, uklonio temu na drugom forumu u koju se stavljaju te slike samo kako ih netko ne bi stavio na ovaj forum. Srećom, čovjek koji se potrudio sve to slikati nije toliko uskogrudan i rado nam ih je proslijedio. A to je samo kap u oceanu.

Zaista je JADNO da netko terorizira sve nas koji imamo isti hobi godinama i onda se još ponaša kao da ima 50 godina manje nego što ima, toliko o ozbiljnosti tog bolesnika.

Sa štovanjem!
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Westin

Citat: man313  u Travanj 14, 2019, 17:00:18
Moram ovim putem pobiti i svoju i izjavu člana "mato750" jer na EOJN-u još nema nikakve službene obavijesti, kao ni na TED-u. I dalje stoji podatak da u Dubrovnik stižu 11 Lion's Cityja. Što će u konačnici doći, saznat ćemo kada se cijeli proces završi i rezultat objavi na TED-u koji vrijedi za cijelu EU.
Čim dođem do nekakve službene informacije, ovdje ću istu objaviti.


Solaris Bus&Coach S.A.  je 14.03.2019. uputio žalbu i još se čeka odluka

man323

Taj sam podatak baš nedavno vidio na stranicama državne komisije koja se bavi procesima javne nabave.
O čemu je riječ, zašto je Solaris isključen? Zašto su se žalili Poljaci?

Libertas je, sukladno tehničkoj specifikaciji autobusa, tražio zaštitu konstrukcije autobusa procesom kataforeze (KTL). Tako MAN, Mercedes i Iveco štite konstrukcije svojih vozila od korozije. A gdje je onda problem?
Solaris je kod te iste točke zaokružio "NE" i ponudili su zaštitu konstrukcije na način da se unutrašnjost metalnih dijelova premaže voskom, dok se vanjski dio štiti epoksidnim bojama. Solaris je pri ponudi ovo smatrao jednakovrijednim postupku kataforeze, što je Libertas negirao: Libertas ne smatra proces zaštite konstrukcije autobusa kako Solaris nudi da je jednakovrijedan kataforezi. Solarisov postupak žastite zahtjeva kontrolu konstrukcije autobusa u određenim intervalima (koji, dakako, koštaju) te postoje mogućnosti da se prilikom tih pregleda ustanovi nedostatak koji treba ukloniti, što također opet košta. Kada usporedimo kataforezu i Solarisov način zaštite od korozije, onda dolazimo do zaključka da nije jednakovrijedno. Prva točka jest upravo cijena; kod kataforeze tih pregleda nema, znači jeftinije održavanje. Druga točka je da je postupak zaštite kataforezom puno otporniji na vremenske utjecaje, pogotovo na područje gdje će novi autobusi prometovati, a to je u ovom slučaju kraj mora gdje je velika koncentracija soli koja grize metal, a toj soli se epoksidne boje izvana i vosak iznutra teško mogu suprostaviti, što sa sobom donosi koroziju i skupe popravke u ovlaštenom servisu jer Solaris nudi višegodišnju garanciju na konstrukciju a da bi se ista očuvala, autobus mora i za takve popravke potražiti ovlašteni servis, što kod drugih marki nije nužno kako bi se sačuvala garancija.

Nadam se da će državna komisija odbiti Solarisovu žalbu, a i sam vjerujem u to jer je Libertas dobro obrazložio, zašto je isključio Solarisa iz kruga za odabir.

421

KTL naspram voska i epoksidnih boja nanesenih na prokrom šasiju nije dovoljno dobra zaštita?
Hoće li Solaris zbog formalnog zaokruživanja NE, izgubiti tender, iako nude bolju verziju zaštite od soli u priobalju?
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

man323

Libertas je službeno objasnio da solarisova metoda nije jednakovrijedna traženome.
Natjecati se mogu samo oni, koji 100 % ispune tehničke specifikacije. Autotrolej je Solarisa izbacio iz utrke samo zbog antifriza...

NP-549

Mislim da je u Rijeci otpao Solaris i zbog visko-ventilatora kojeg su oni nudili samo s elektropogonom, dok je Trolej tražio hidromotor.   Zbog iste stvari je u startu odustala i Setra 415UL kod grupe prigradskih autobusa, MAN je imao preslabi motor (290KS Intercity), a traženo je min 360, pa je jedina ponuda bio Croossway line