Autotrolejeva crna kronika

Autor nukleusri, Prosinac 01, 2007, 14:36:36

kico101

Ovako na prvu, laički, rekao bih da će biti teško pronaći racionalno objašnjenje zašto bi se išlo u popravak 807. Zar nisu zbog sličnog razloga rashodovani 633 i 613. Reći ćete, potpuno ispravno, da su ta vozila tada bila dovoljno stara za rashod.

No, ima tu jedna druga stvar, koja bi mogla prevagnuti u smislu da se ide u rashod, a to je skora nabavka 54 nova vozila, od čega mi se čini 10 plinskih. Ne računajući što će biti sa Kapenama i koliko bi i njih moglo pokositi, s ovih dodatnih 10 CNG vozila, kapacitet punionice bi mogao biti na ozbiljnoj kušnji.

Također, čini mi se da niti struka, a osobito putnici, nisu baš zadovoljni modelom Iveco Irisbus Citelis 12 CNG, ni s voznim karakteristikama, a ni sa udobnošću. Uostalom, ne bi ovo bio jedini primjer ranog rashodovanja vozila ( vjerojatno se sjećate slučaja sa 440, 471,476, 504,508, 520, 539,540,561 ). Ne vidim problem da umjesto ponekog turčina ili ( ovo je skoro heretička misao ) Avtomontaže u vječna lovišta ode poneki iz serije 801-811. Ionako je vrlo vjerojatno da bi se ponovo mogli u novoj nabavi pojaviti Iveco Bus Urbanway 12 i 10,5 u CNG verziji. Kao rezerva slobodno mogu biti SL 222/SU240 ( još danas tuku pune smjene neki ).

Solo grad bi tada komplet prešao na plin, okosnicu prigrada bi činio 21 novi solo ( nekakav MAN Lion's City Ü ili sl i IvecoBus Crossway ), uz veći dio postojećih MAN SL283. Ostali ( Conecti i koji preostali SL222/SU240 ) neka budu rezerve. Regiji, Arwayi i Crosswayi mogu vozit i prigrad i posebne vožnje.

Što se tiče zglobnih, ne vidim kako bi mogli preživjet svi do gbr 651 ( 11 vozila ), a dolazi 11 novih ( pretpostavljam kombinacija MAN Lion's City i Iveco Urbawaya Euro 6, iako ne znam zašto bi se isključio novi Citaro, ako već EU plaća veći dio cijene ). Nisam baš siguran da ne može doći u obzir ni turski Conecto LF.

Što se tiče minibusa pretpostavljam da će preostalih 12 vozila biti u toj izvedbi. Izgledno je da bi karijeru mogli završiti svi Cacciamali , a i dio Kapena. Što će doći, nemam blage veze ( osobno tipujem na MB Sprinter City 45,65 i 77, ovisno za koju liniju ).

Samo da se više pokrene ta smjena generacija sa čime bi se u punom smislu mogle implementirati i tehnologije najava stanica i najave dolaska autobusa, kao i praćenje svakog putnika, a s time i pravovremene korekcije linija i broja polazaka.

Možda sam preveliki optimist, ali da nisam, ne bih ni sudjelovao u radu ovog foruma.

Lijepi pozdrav.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

lussin


Dreamwalker

@kico101

Da ne citiram cijeli post radi preglednosti, odgovorit ću bez quota.

Vrlo lijepo i argumentirano si napisao svoje razloge. Moje mišljenje je da se ovdje treba gledati ekonomska korist koju taj autobus može donijeti. Ukoliko se autobus može popraviti na način da nakon popravka bude vrlo malo posljedica po vozne i sigurnosne osobine, to se svakako mora napraviti. Nažalost, svjedoci smo da je u naša tri najveća grada održavanje na poražavajućem nivou. Rijeka, koja je nekad i ne tako davno mogla biti primjer dobrog održavanja, sad je primjer dobrog neodržavanja autobusa. U toj situaciji je svaka ispravna vozna jedinica bitna.
Prekomjerni rashodi relativno mladih vozila, u zadnjih 10 godina koliko pratim gradski prijevoz, u svakom su se slučaju obila o glavu. Imamo primjer u ZETu gdje su u žicu poslani autobusi mlađi od 10 - 15 godina s jedva 700 tisuća kilometara. Došlo je 60 novih autobusa bez da se napravila adekvatna mreža za tankiranje istih i bilo je jako puno problema. Sjećam se da je bilo savjeta po forumu da se tablice s Citelisa stavi na NG-272 i da se pošalju u promet. Imamo primjer i u Rijeci gdje nova vozila također nisu ispunila očekivanja. Riječ je o onim Citarima G koji su sad u Mađarskoj.
Smatram da bi ta dva primjera svima trebala služiti kao određena škola. Ako postoji šansa da će autobus u svojoj daljnjoj eksploataciji, na bilo koji način, otplatiti svoj popravak - popravljaj.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Majstor

U dijelu istina
Samo onaj dio o Mercedesima ne
Iveco je poluproizvod i smeće a Mercedes je bio politički obračun u RI

Samo mi sudite pošteno !

gorgoroth

Možda je istina u tome da su vozila prije bila puno kvalitetnija nego danas

Shole

Citat: Majstor  u Kolovoz 17, 2018, 20:57:33
U dijelu istina
Samo onaj dio o Mercedesima ne
Iveco je poluproizvod i smeće a Mercedes je bio politički obračun u RI

Ima li Citelis nekakvu "crnu kutiju" di se mogu vidit parametri rada svih sklopova netom prije nesreće?  Neznam, nekakva elektronika koja sve bilježi i iz koje se može izvuć što je prethodilo pokretanju busa.

Boky719

#726
Strasno izgleda







Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk


Majstor

Ko da je sa 100 kmh udario
Mekan ?
Samo mi sudite pošteno !

NP-549

43 km/h je bila brzina prilikom udarca

Portos

Citat: Boky719  u Kolovoz 19, 2018, 21:10:41
Strasno izgleda

Mislim da se ovdje nema što popravljati. Jedan manje.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

NP-549

Teško je procijenit ovako kad se vidi samo hrpa lima i plastike.  Pošto bus nije star (5 godina) i ima kasko osiguranje, vjerovatno će netko drugi odlučivat da li se isplati.  Treba vidit kolika je procjenjena vrijednost busa u ovakvom stanju, koliko je popravak, i koliko vrijedi kompletan.  Prednja stjena i sve ovo do prve osovine se lako zamjeni jer tu praktički nema ničeg. Struja je u ormariću iza vozača, a naprijed u maski nema ama baš ništa.  Jedino neznam šta je kod one dvije škale ispod vozačevog sjedala. I naravno, treba vidit da li je ostatak dobio udarac odnosno da li je posavijano nešto što se ne ravna i ne popravlja.  Ne, nema tu šasije ni uzdužnih greda. Neznam kako niskopodni imaju podvozje, ali vjerovatno postoje neki nosivi elementi koji se ne mjenjaju ako stradaju.

421

#731
Citat: Shole  u Kolovoz 19, 2018, 16:24:12
Ima li Citelis nekakvu "crnu kutiju" di se mogu vidit parametri rada svih sklopova netom prije nesreće?  Neznam, nekakva elektronika koja sve bilježi i iz koje se može izvuć što je prethodilo pokretanju busa.
Ima.
Ako je bus uzet na leasing, totalna šteta i dolazi novi.
Ne znam da kasko utječe na popravak. Mislim da će procjena biti  th-down
Obzirom na doživljene prometne nesreće koje su se dogodile na pojedinim vrstama  bus123 bus123, strukturalno i po vozače, nekako mi najsigurnije izgleda Citaro koji posjeduje inačicu FCG-a.
Citelis/Urbanway je prilično poddimenzioniran u prednjem kraju, a od MAN-a sam očekivao puno više sigurnosti obzirom na renome koji nosi.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

NP-549

#732
Mene je šokiralo na šta liči vozački prostor, dok iza ormarića od struje praktički pa i nema velikih oštećenja.  Očekivao sam da je vozački prostor "ograđen" roll-barom i da je kao kavez pa kad dobije šut da se cijeli pomakne unatrag uz manje deformacije, a ne da se ovoliko uništi, a pola metra iza nikakve štete.  Valjda je važniji putnik na prvom sjedalu od vozača.

I računajte da je ovo udarac sa 43 km/h u nepokretnu prepreku. Šta bi bilo da su sile puno veće ??

421

#733
EURO NCAP tests:

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e6/Euroncap_front_impact.png
The frontal tests are performed at 64 km/h (40 mph) into an offset deformable barrier. This is designed to represent an impact with a vehicle of similar mass and structure as the car itself.[6] The side impact tests are performed at 50 km/h (31 mph), but the side impact pole test is performed at 32 km/h (20 mph). The pedestrian safety tests are performed at 40 km/h (25 mph).
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

mivano

674? Koliko znam on drži taj polazak.
Netko je pisao po Facebooku sinoć o tome. Pretpostavljam na stanici Mugarić.

http://novilist.hr/Vijesti/Crna-kronika/Sinoc-se-na-Drenovi-iz-cista-mira-zapalio-autobus-Autotroleja.-Ako-se-ne-varamo-to-je-vec-peti-ove-godine

"Sinoć se na Drenovi iz čista mira zapalio autobus Autotroleja. Ako se ne varamo, to je već peti ove godine

Objavljeno: 28. rujan 2018. u 7:42

Sinoć je zabilježen i peti ovogodišnji slučaj požara na motoru autobusa riječkog Autotroleja.

Iz riječkog Županijskog centra 112 navode kako je do njega došlo oko 20 sati na autobusnom stajalištu na Drenovi.

- Do dolaska vatrogasaca vozač je uspio sam ugasiti požar, tako da su pripadnici JVP Rijeka izvršili dogašivanje. Na intervenciju je izašlo šest pripadnika JVP Rijeka s jednim vozilom. Autobus je oštećen požarom, a točan uzrok požara utvrdit će se očevidom. Ozlijeđenih nije bilo, navode."