Crna Hronika

Autor MILCHO, Veljača 26, 2010, 23:50:20

MILCHO

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/crna-hronika/24926-Pucnjava-Sarajevu-Ranjen-putnik-tramvaju.html

Citat:U pucnjavi kod Tehničke škole u Sarajevu sinoć oko 22.30 sati ranjena je jedna osoba u tramvaju, potvrdio nam je portparol MUP-a KS Irfan Nefić.

U Klinički centar Sarajevo sinoć je oko 22.45 sati dovezen Ferid Bulja (60) koji je imao ustrijelnu ranu na lijevoj potkoljenici, potvrdila nam je portparol Biljana Jandrić. Povrijeđeni je prebačen u operacionu salu i bit će zadržan na Traumatologiji i Ortopediji.

Policija utvrđuje na koji način je došlo do ranjavanja, odnosno da li je pucano u tramvaju ili izvan tramvaja. Nezvanično saznajemo da je povrijeđeni kazao da je sjedio u zadnjem dijelu tramvaja te da mu nije poznato šta se dešavalo.

U toku je intenzivna potraga za osobom koja je pucala i dovela u opasnost putnike u tramvaju.

MILCHO

Nepoznata osoba juče je na kombi stajalištu Dom Faletići, općina Stari Grad Sarajevo, fizički napala vozača Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća (KJKP) "Gras" M.I., nanijevši mu pri tom lake tjelesne povrede, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo (KS).

Na kombi busu "otoyol", u vlasništvu "Grasa", a kojim je upravljao pomenuti M.I., pričinjena je materijalna šteta.

O ovom događaju obaviješten je kantonalni tužilac u Sarajevu, a uviđaj su obavile uviđajne ekipe MUP-a KS.

Službenici policije rade na rasvjetljavanju navedenog događaja, te identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Izvor: DNEVNI AVAZ

MILCHO

Citat:Druga PU 2. maja obaviještena je da je u trolejbusu garažnog broja 4150, reg. oznaka J01-K-126, vlasništvo KJKP "Gras" Sarajevo, na trolejbuskom stajalištu "Kovačići", u ul. Zagrebačka do broja 9, općina Novo Sarajevo, nepoznata osoba fizički napala vozača trolejbusa V.S., rođen 1952. s Ilidže.

V.S. je zadobio teške povrede nosne kosti, a ljekarska pomoć mu je ukazana u KCU Sarajevo, nakon čega je upućen na kućno liječenje.

O tome je obaviješten kantonalni tužitelj u Sarajevu, a uviđaj je obavila uviđajna ekipe MUP-a Kantona Sarajevo. Službenici policije rade na rasvjetljavanju navedenog događaja, identifikaciji i pronalasku izvršioca.
DNEVNI AVAZ

MILCHO

Jutros na Austrijskom trgu trolejbus udario 79-godišnjaka

MILCHO

Večeras na polaznoj stanici Boljakov Potok premlaćen vozač koji je pokušao zaštititi 10-godišnjeg dječaka od trojice 20-godišnjih nasilnika.

I vozač i dječak su završili u bolnici.

MILCHO

#35
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahronika/clanak/110607035

Zna li ko o kojem autobusu je riječ i kolika šteta na vozilu?

Citat:Autobus sletio s ceste, srušio cvjećaru "Palma"
Kako saznajemo, autobus, koji je vozio na relaciji Dom armije - Breka, je stajao na stanici i iz još neutvrđenih razloga krenuo unazad i završio na trotoaru, pri tome oštetivši jednu trgovinu, dok je cvjećaru potpuno srušio.

"Autobus je uletio u cvjećaru. Mene je doktor koji se tu našao izvukao iz cvjećare i samo što smo izašli cvjećara se srušila", ispričala je za Sarajevo-x.com uposlenica u devastiranoj cvjećari "Palma" koja je skupa s ostalim uposlenicima spašavala neoštećeno cvijeće.

U nesreći je uništena i jedna manja trgovina. Na sreću, radnik je vidio autobus na vrijeme i uspio pobjeći.

U autobusu je u trenutku nesreće bilo putnika, ali na sreću povrijeđenih nije bilo. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saznajemo da se nesreća dogodila u 9:45 sati.

"Povrijeđenih nije bilo, izuzev dvije osobe koje su pretrpjele stres i doživjele šok. Vozilom je upravljao A. N. Izvršen je uviđaj, a vještačenjem će se utvrditi razlog slijetanja vozila s ceste", istaknuto je za Sarajevo-x.com iz Operativnog centra MUP-a KS.
(Sarajevo-x.com)



MILCHO


GRAS-ov autobus srušio stajalište, povrijeđen pješak
Do nesreće je došlo oko 13 sati ulici Hamdije Čemerlića. Kako nam je potvrđeno u Operativnom centru MUP-a KS, više informacija o uzroku nesreće bit će poznato nakon uviđaja i vještačenja.

Podsjetimo, u utorak je GRAS-ov autobus, u ulici Bolnička kod Medicinskog fakulteta u Sarajevu, sletio s ceste, te završio na trotoaru gdje je potpuno srušio cvjećaru i oštetio jednu trgovinu.

U GRAS-u još uvijek, barem zvanično, ne znaju uzrok zbog kojeg je njihov autobus završio u cvjećari "Palma".
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahronika/clanak/110611031/komentari

MILCHO


Paško

Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

MILCHO

Nakon sudara kod Latinske ćuprije
Vozač Fiata izbacio tramvajdžiju iz tramvaja
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahronika/clanak/110822063#

Pogledajte divljanje vozača Fiata nakon nesreće
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahronika/clanak/110822117

MILCHO


MILCHO

Jutros se zapalio autobus 460 na liniji 23. Isti je imao požar i prošle godine ali ovaj put je puno veća šteta, i vjerovatno je gotov.

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/crna-hronika/107846-zapalio-se-grasov-autobus-u-drinskoj-ulici-nema-povrijedjenih.html

Tomek

Šteta, ionako teška situacija sad je još gora sa još jednim vozilom manje. Koliko ima ovakvih zglobnjaka?