Razno

Autor elvis, Srpanj 29, 2010, 21:47:13

elez

Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

sniff

#76
https://vijesti.hrt.hr/516429/flixbus-nije-autobusni-prijevoznik-a-bere-vrhnje

Ma neka se šire i dalje, kad im zakon to dopušta a državno tijelo ne reagira... Lijep prilog.


Matej

Baš sam neki dan pričao s vozačem Čazmatransa,oni su također dobili ponudu Flixbusa,no njihov direktor je tu ponudu lijepo bacio u koš za smeče i rekao "Čazmatrans se ne prodaje",i ja mu na tome skidam kapu  hi

steyr1985

Zato vozaci Čazmatransa rade za kikiriki dok ovi koji voze za flix  pa i zarade. Nije rekao kolilo je vozaca iz  Čazme  preslo u firme koje upravo voze za flix.

smogovci.bbb2

Ima li negdje za vidjeti zbirni podatak koliko je kupljeno gradskih autobusa u HR iz fondova EU i koliki je udio proizvođača (IVECO, MAN, MB) buljo
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

smogovci.bbb2

Već vidim napadače na vozače autobusa kako se pozivaju na st. 3. Daklem tzv. pušikarić rođo. I dalje će mlatiti vozače tko stigne, naravno bez sankcija kava
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

smogovci.bbb2

Izvor: http://h-alter.org/vijesti/javni-prijevoz-u-becu-popularniji-od-osobnih-automobila
Javni prijevoz u Beču popularniji od osobnih automobila

Broj prodanih godišnjih karata za javni prijevoz u Beču četvrtu godinu zaredom je premašio broj prijavljenih osobnih automobila.

Bečka se gradska uprava već godinama zalaže za smanjenje emisije ugljikovog dioksida i automobilskog prometa u svom gradu tako što poboljšava mrežu javnog prijevoza. O uspješnosti mjera gradske uprave svjedoči i činjenica da je ove godine postavljen novi rekord od 852.000 prodanih godišnjih karata za javni prijevoz, što je porast od 30.000 karata u odnosu na prethodnu godinu i nevjerojatnih pola milijuna karata u odnosu na 2011. godinu. Time je broj godišnjih karata četvrtu godinu zaredom premašio broj prijavljenih osobnih automobila.

"Zadovoljna sam pozitivnim razvojem. Sredstva javnog prijevoza koja dobro funkcioniraju uvelike doprinose zaštiti klime u našem gradu. Tako da onaj tko se odluči za godišnju kartu za bečki javni prijevoz umjesto za automobil, godišnje uštedi 1,5 tonu ugljikovog dioksida koji je štetan za okoliš", kazala je Ulli Sima, članica bečkog poglavarstva za zaštitu okoliša.

Kako bi se taj pozitivan trend nastavio, bečko gradsko poduzeće za javni prijevoz Wiener Linien ove će godine uložiti 368 milijuna eura u modernizaciju i širenje mreže javnog prijevoza kao i u mjere protiv klimatskih promjena. Velike su uštede energije i CO2 već ostvarene uvođenjem električnih autobusa duljine osam metara na dvije bečke linije, stoga su u testnu fazu pušteni autobusi od čak dvanaest metara, a ove će godine i po prvi puta biti testiran autobus s pogonom na vodik. Bečkim ulicama od lipnja 2019. prometuju i dva autonomna autobusa bez vozača koji su dosad prešli gotovo 4.000 kilometara i prevezli više od 4.500 putnika.

"Godišnja karta u iznosu od 365 eura zajedno s najbolje razvijenom mrežom javnog prijevoza već devet godina potiče sve više Bečanki i Bečana da počnu koristiti autobuse, tramvaje i podzemnu željeznicu. I ove godine proširujemo ponudu za naše putnike. Produžit ćemo tramvajsku liniju O sve do četvrti Nordbahnhofviertel, modernizirat ćemo vozni park autobusa i tramvaja te obnoviti naše stanice i tračnice. Ulagat ćemo i u još veću sigurnost", ističe Günter Steinbauer, direktor poduzeća Wiener Linien.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

smogovci.bbb2

#82
https://www.transportmagazin.hr/luksemburg-je-prva-drzava-na-svijetu-s-besplatnim-javnim-prijevozom/
LUKSEMBURG JE PRVA DRŽAVA NA SVIJETU S BESPLATNIM JAVNIM PRIJEVOZOM
Ova mala, ali bogata država Europske unije, donijela je ovu odluku kako bi pomogla državljanima slabijeg imovinskog stanja te kako bi se smanjio broj vozila na cestama...

S posljednjim danom veljače Luksemburg je postao prva država na svijetu s besplatnim javnim prijevozom. Neki svjetski gradovi uveli su slične mjere koje podrazumijevaju besplatno korištenje javnog prijevoza, ali to nikad nije bilo globalno na području cijele države. Besplatan javni prijevoz kategoriziran je kao "značajna društvena mjera" i utječe na približno 40 posto domaćinstava. Jer, Luksemburg je europska država s najviše automobila po broju stanovnika, 662 na tisuću.
Ova mjera je dio plana da se u Luksemburgu smanji prometna gužva. Privatni automobili najčešće su sredstvo prijevoza u ovoj europskoj državi. Luksemburg ima 200.000 zaposlenih koji žive u susjednim državama (Francuska, Njemačka i Belgija), a najveći dio na posao putuje osobnim automobilima. S obzirom na to da Luksemburg ima 610.000 stanovnika, zaposleni koji prelaze granicu svakog dana čine polovicu ukupnog broja zaposlenih u zemlji.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza


Scarface

Eto, i kod nas su objavili da se ukida međugradski prijevoz u cijeloj zemlji na 30 dana.

Frik85

Kod nas u Bavarskoj stoji sve do 19.4. 

smogovci.bbb2

#86
Izvor: https://www.kamion-bus.hr/3747/125-godina-prvog-autobusa-s-benzinskim-motorom
125 godina prvog autobusa s benzinskim motorom
Tvrtka Benz&Cie. je 12. ožujka 1895. isporučila prvi autobus s motorom s unutarnjim izgaranjem koji je povezao njemačke gradove Siegen, Netphen i Deuz.
Prvi benzinski motor označio je revoluciju u segmentu kojeg su do tada karakterizirala vozila s konjskim odnosno parnim pogonom.

Prvi Benzov autobus s motornim pogonom koristila je tvrtka Netphener Omnibus koja je u lipnju iste godine kupila još jedan.
Oba vozila imala su jednocilindrični, horizontalni motor obujma 2,9 litara i snage 3,7 kW (5 KS) smješten straga.
Ondašnji opis tih autobusa navodi rešetkasti krov za prtljagu, natpis "Siegen - Netphen - Deuz" i numerirana sjedala u interijeru.
Iako je prometovanje trajalo je samo do zime 1895./96., 12. ožujak 1895. ipak je prekretnica u povijesti putničkog prijevoza jer označava prelazak s konjskih autobusa i parnih motora na motore s unutarnjim izgaranjem.


"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

GBB

S obzirom na to da smo u redovnom kontaktu sa svim prijevoznicima, kako u Hrvatskoj, tako i u cijeloj Europi te u želji da Vam pružimo što točnije informacije vezane za početak prometovanja autobusa;  temeljem 3. faze relaksacije mjera te postupnog uspostavljanja prometovanja tuzemnih i međunarodnih autobusnih linija, u ovom članku možete pratiti situaciju te se informirati o tome koje autobusne linije i kada kreću s prometovanjem.

Ovaj članak se temelji na službenim obavijestima koje je GetByBus dobio od strane prijevoznika te će biti ažuriran svakodnevno; ovisno o novostima koje budemo zaprimali. Molimo Vas da imate na umu kako se situacija vezana uz COVID-19 neprestano mijenja te da bez obzira na to što dajemo sve od sebe kako bi Vam pružili najtočnije moguće informacije, iste mogu varirati iz dana u dan:

https://getbybus.com/hr/blog/covid-19-prometovanje-autobusa/
GetByBus - Bus travel made easy

Boki651

Od sutra kreće vlak Prag-Rijeka uz transfere koje će održavati RegioJet autobusi prema destinacijama na Jadranu. Kako pretpostavljam da će ti transferi polaziti sa Žabice koju drži Autotrans odnosno Arriva, zna li se kako će to biti organizirano, jer je riječ od 10 autobusa koji će istovremeno biti na Žabici. Isto tako, zna li se gdje će parkirati ti autobusi, jer se sigurno u Češku neće vraćati do završetka kampanje?

Frik85

Citat: Boki651  u Lipanj 30, 2020, 12:25:33
Od sutra kreće vlak Prag-Rijeka uz transfere koje će održavati RegioJet autobusi prema destinacijama na Jadranu. Kako pretpostavljam da će ti transferi polaziti sa Žabice koju drži Autotrans odnosno Arriva, zna li se kako će to biti organizirano, jer je riječ od 10 autobusa koji će istovremeno biti na Žabici. Isto tako, zna li se gdje će parkirati ti autobusi, jer se sigurno u Češku neće vraćati do završetka kampanje?
znam da je ovo offtopic ali možda bude Autotrans u toj priči dobil neko sitnicu.
Vlasnik Regiojeta je Student Agency a oni so jako dobar partner DB čak i neki šefi iz DB so sad prešli na Studen Angecy odnosno regio jet.