Autokaroserija Split

Autor jure, Listopad 23, 2010, 20:36:48

jure

#30


Danas sam razgovarao s živim jezikom. Vidio je tek ovu gornju sliku. Morati ću mu pokazati i sliku Kometa i ostalih od zeke.
Doznao sam da su ovi, kako je zeko rekao Jadran modeli, rađeni u Splitu. Slika je iz radionice u Slavićevoj. Zbog nedostatka prostora serije do 8 autobusa su se dovršavale u dvorištu radionice i prekrivale ceradom. Dakle manoplan je i ovdje bio u pravu, ovo je izvedba Autokaroserije Split.

jure

#31
Citat: zeka  u Prosinac 10, 2010, 12:45:07
Evo jos jednog proizvoda: Fluorobus za preglede rentgen aparatom. Konstruktor Mihailović je sa desne strane.



Fluorobus ili kako ga je moj izvor, vjerojatno krivo (prema uređaju za rendgen snimanje), nazvao Fluorograf je izrađen u Autokaroseriji u nizu od 6 do 7 komada i bili su distribuirani po cijeloj ondašnjoj državi. Nisu imali agregatni izvor napajanja, već je Končar to riješio vanjskim priključkom za el. mrežu. Sličnost s gornjim modelom je vidljiva.


Zeka je obečao još! 8-8

jure

Citat: jure  u Prosinac 08, 2010, 10:12:24

Oko 1965. godine u središtu Splita (ispred robne kuće Prima u izgradnji). Nije to još neki Komet ili sl., ali za početak bi ovo mogla biti neka sklepotina iz Autokaroserije Split.
Izgleda kako ovaj autobus s prve stranice nije Autokaroserijin.

zeka


jure

Kažeš TAM.   Pa i sliči na preteču TAM-a 3000.

jure

Citat: zeka  u Prosinac 10, 2010, 18:37:41
Takodje, po nekim saznanjima, Split je napravio i dabldeker na Pionir sasiji ali ovo moram prvo da proverim.
Nadam se da ce neko od vas uspeti da nadje neke podatke o broju proizvedenih vozila jer se radi o luksuznim busevima za to doba pa prema tome ne treba ocekivati neku veliku produkciju.
Nisam još saznao koliki je bio broj serijski proizvedenih autobusa, ali za dvokatne autobuse sam doznao da nisu rađeni u Splitu. Jedino je često Autokaroserija za razne prijevoznike (Split, Rijeka...) na polovnim  londonskim dvokatnim Leylandima prebacivala putnička vrata s lijeve na desnu stranu vozila.

sokolovac

#36
Pozdrav svima!!
Kao strastveni sakupljač raznoga znakovlja, značaka, medalja, odlikovanja, nedavno sam sasvim slučajno nabavio jedan vrlo zanimljiv predmet. Očekivao sam značku/oznaku na vijak, no došao je veliki emajlirani znak marke autobusa o kojima je u ovoj zanimljivoj temi riječ. Dakle petnaest centimetara dugačak znak -  Autokaroserija Split. Odmah sam pretraživanjem po netu naišao na vaš forum i raspravu o ovim starim autobusim i saznao što je zapravo predmet koji imam u zbirci, kojega će fotka vjerujem biti svima vama zanimljiva.



E sada jedno pitanje. Na skoro svim fotkama koje ste postavljali autobusi imaju FAPovu oznaku, imam značke FAPa pa znam kako izgledaju, a samo na jednom bih mogao reći da se vidi ova oznaka Karoserija Split. Nisam baš poznavaoc ove teme, no zanima me koliko je moglo biti otprilike proizvedeno autobusa u Karoseriji i od kada do kada je ta firma djelovala u Splitu??

manoplan

#37
Pozdrav i tebi i dobrodošao na forum  :)
Mislim da je to što imaš pravi raritet i zahvaljujemo na slici. Ja nikad nisam vidio ovu oznaku, ali pretpostavljam da se radi o originalu.
Znam da se oznaka Ikarusa Zemun iz istog razdoblja prodaje za 1000 kn negdje na internetu, a tih autobusa je bilo puno više nego Autokaroserije Split.
FAP je u ono vrijeme radio podvozja (šasije) prema Saurerovoj licenci (5GVF), a karoserije su se radile u nekoliko tvornica (radionica). Između ostalih i u Autokaroseriji Split.
Zato su svi autobusi rađeni na FAP ovim šasijama imali oznaku FAP-a sprijeda, a negdje ''sa strane'' oznaku karoserista.

sokolovac

Zahvaljujem na dobrodošlici i pomoći oko moga pitanja.
Imate pravo što se tiče stavljanja ovog znaka na autobus. Sam dizajn znaka meni odmah nije djelovao za prednji dio, nego je baš onako po "voznom" izgledu za bočne strane. Ponovno sam pregledavao fotke i našao na jednoj nešto što bi svakako mogla biti oznaka na autobusu. Evo jedna fotka, a i na ostalim se vidi postrani nešto nalik ovome znaku. Florobus ima na sredini, a Komet 2 sa lijeve strane prednjeg kotača. To je to :)



sokolovac

Što se orginalnosti tiče, u to nema sumnje. Nebi to nitko danas išao kopirati, a nevjerujem da bi mu se isplatilo. Pozadi ima tri navoja za vijke, no jedan je otpao. Što se proizvođača tiče, vjerojatno i u to sam siguran da je znak izradio IKOM, tada najveća najveća firma koja je izrađivala značke, medalje, odlikovanja, privjeske i slične stvari. Ako nađete link sa tom ponudom Ikarusovog znaka, molim vas, pošaljite mi na pp ili ga ovdje postavite.

jure

Citat: sokolovac  u Veljača 08, 2011, 07:52:53


E sada jedno pitanje. Na skoro svim fotkama koje ste postavljali autobusi imaju FAPovu oznaku, imam značke FAPa pa znam kako izgledaju, a samo na jednom bih mogao reći da se vidi ova oznaka Karoserija Split. Nisam baš poznavaoc ove teme, no zanima me koliko je moglo biti otprilike proizvedeno autobusa u Karoseriji i od kada do kada je ta firma djelovala u Splitu??
Pozdrav sokolovcu!
Upravo sam na tragu monografije poduzeća Autokaroserija Split. Tamo ću pronaći točne podatke. Firma je počela raditi iza II. sv. rata, a krajem 70-ih su  je pridružili drugom poduzeću uz promjenu djelatnosti (ali opet vezano uz vozila). Autobuse je prestala proizvoditi na samom kraju 60-ih.
Istina je kako se ovaj tvoj znak pojavljuje ispred prednjeg kotača na Jadranima i Kometu (na Kometu 2 se drugačije načinjen logo nalazio i na leđima zadnjeg putničkog srednjeg naslona sjedala koji se mogao vidjeti izvana kroz zadnji prozor). Ovaj tvoj znak je u odličnom stanju. Možda je to jedino, osim fotografija i crteža, ostalo od desetine autobusa proizvedenih u Splitu.

jure

Nisam još došao do monografije poduzeća, ali sam došao do nekih fotografija. Prvo sokolovcu za prilog cerifikatu  2 fotografije detalja na  Kometu 2 gdje se vidi Autokaroserijin znak.




jure

#42
Zatim nekoliko starijih slika. Autokaroserija je odmah nakon Drugog svj. rata započela izradu autobusnih karoserija. Kako već u jednom starijem postu piše, karoserije su bile rađene na drvenim konstrukcijama i u početku na raznoraznim šasijama do kojih se tada moglo doći.


Izrađeno u Autokaroseriji Split krajem 40-ih na šasiji kamiona.





Autokaroserija Split 1953. godine.



(fotografija u boji s http://grenzenlos-reisen.de je novija slika jednog sačuvanog Sauera iz 1959. samo zbog primjera izgleda drvene konstrukcije obložene limom.)

jure

Došao sam do te brošure (ipak nije monografija) izdane povodom 30-te godišnjice poduzeća Auto-Dalmacija.



Ovo ispod je sve iz te knjižice što je vezano uz autobuse.









jure

#44

Evo i jednog Autokaroserija Split u trambus izvedbi iz 1953.