Dubrava Šibenik Protega d.o.o.

Autor prote, Studeni 16, 2010, 22:45:10

Shole

Uvijek će bit zainteresiranih ako se vozilo pokaže kao kvalitetno, a pogotovo ako bude jeftinije od drugih.  Pa nisu svi prijevoznici u HR ko ZET da su kupili 200 buseva pa su sad na miru 7,8 godina (pitanje dal su uopće mirni  ;) )

Nego mene zanima kako bi taj bus trebao izgledat (ne izvana). Kakav otprilike tip s obzirom da se stalno spominju nekakve kamionske šasije. Gradski, prigradski, niskopodni (MAN NL313), poluniskopodni (1 stepenica) (MAN EL283), srednjepodni (2 stepenice) (MAN SL283)


Tlimfocit

Citat: stipe protega  u Veljača 19, 2011, 21:16:08
Još na kraju ću dodati da čemo biti strpljivi cca 2 mjeseca,a ako ne bude išlo ,onda zbogom Hrvatska.To govorim iz razloga što smo prije neki dan dobili dopis za suradnju iz Švicarske (Hess),koji su zainteresirani za posao,ali o tom će te sigurno biti obavješteni i ujedno će Hrvatsko gospodarstvo imati lijepu reklamu na televiziji i u svim medijima,ovaj projekt će biti još jedan u nizu dokaza da smo bijednici i da mi ne možemo imati svoju državu i svoj suverenitet.Onda ću Vam se javljati na forum iz Švicarske.

Ako govorite o bijednicima onda ako želite možete govoriti isključivo u prvom licu jednine, a nikako vrijeđati nas ostale. Vrijednost i veličina nekog projekta je u tome da se unatoč svm problemima i teškoćama realizira, a veličina pravog upravitelja i vlasnika je u tome da to i ostvari. Mislim da je lakše za projekte pred raspadom ili propale projekte ili loše projekte okrivljavati državu, narod, vlast nego priznati vlastite propuste, krivnju.... Svaki privatni vlasnik odlučuje što će sa svojim novcem. Ovo sve Vam govorim ne da Vas uvrijedim nego da malo smirite tenzije i odradite posao do kraja.

Količina tehničke (projektne) dokumentacije često nije nikakva garancija kvalitetnog proizvoda, već su to kvalitetna rješenja. Zato mislim da na krivi način pokušavate zadiviti forumaše. Završite ono što radite, ne spavajte noćima, odradite kvalitetno i onda kada se uvjerimo da ono što radite uistinu dobro onda ćemo Vas i pohvaliti. Odnosno pohvalit će Vas oni koji budu kupovali Vaš proizvod.

Iako Vam to sigurno ništa ne znaći, Vaša ideja i cijeli projekt ima moju podršku jer planirate nešto napraviti u Hrvatskoj, a pogotovo u Dalmaciji. Ovdje Vam nitko ne želi naštetiti već bismo voljeli da između raznih Setri, Mercedesa, Neoplana, Volva i sličnih možemo raspravljati i o nekom HRVATSKOM autobusu koji će se dokazati kvalitetom, dizajnom i cijenom.

Majstor

Samo da malo dodam
Napravite prototip ili što već i pokažite puno lakše ćete zatvoriti financije ovako sa modelom je puno teže

Pišete da je prvi pri kraju; na čijoj je šasiji i ima kakva slika ?
Samo mi sudite pošteno !

stipe protega

Evo da se javimo,pa da temu malo podignemo u vrh,a i poslana mi je poruka da obavijestim forumaše da projekt je u tijeku,samo ima zakašnjenja na bazi financiranja.Uglavnom sva koncentracija je usmjerena na tehnički dio i dio certificiranja,a manje na pravno-ekonomske poslove.Projekt nije prožet politikanstvom,pa je i to jedan od razloga kašnjenja.Dodajem svemu ovome da ćemo postavljati slike nakon godišnjih odmora i isto tako obavještavam forumaše da ima zainteresiranosti za projekt od strane VDL-a,ne znam zašto,ali izgleda da je propao posao u Neobusu u Novom Sadu,pa možda VDL traži drugu destinaciju u regiji.

sime

Zanima me gdje radite konstruiranje dijelova karoserije? Da li sami to radite i u kojem programu ili ste angažirali neki projektni ured?

stipe protega

Vidim nije nitko zainteresiran za World Bus Kotrijk.Neka se jave koji idu gore u Belgiju.Bit ćemo mi iz Šibenika.


conecto

Nadamo se da će biti nekih zanimljivih fotografija  :)
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

stipe protega

Vidim da nitko ne piše u vezi sajma autobusa u Kortrijku - Belgija.Mi smo izgleda iz Šibenika jedini bili na sajmu i od Crobusa iz Zagreba.Pokušali smo se organizirati , ali jednostavno nije išlo,tako da smo sami o svom trošku otišli gore i isplatilo se jer puno je lakše pronaći poslovne partnere na jednom mjestu.Svaka čast dečkima iz Srbije,koji su došli,a bilo ih je cca 50 i to Lasta Beograd,Volvo Srbija,Neobus Novi Sad i drugi iz Beograda i Srbije.Istina je da nisu imali niti jednog izlagača,ali su ipak bili prisutni.Što se tiće Crobusa bila su tamo tri komada( sve smo ih poslikali ) i po našem dojmu imali su jako zapažen uspijeh vezano za samu kvalitetu proizvoda,međutim za daljnju prodaju vozila vidim po zaključcima ostalih na sajmu (proizvođači )da je autobus bio napravljen na bazi Volvo u odnosu na Skaniju,puno bi lakše išla prodaja u Evropi.Ne znam zašto,ali je to mišljenje većine učesnika sajma.Dodajem svemu ovome da Turska je stvarno sila za autobuse i prateču opremu,jer od 300 - tinjak izlagača,50 ih je bilo iz Turske - sve imaju od sjedišta,klime do najsitnijeg detalja u prodaji.Stvarno mogu da kažem da je Turska trenutno centar autobusne industrije Evrope , možda i svijeta.Išli smo kasnije u tvornicu autobusa - gradskih Berkof u Heerenveen na sjeveru Nizozemske,da vidimo malo proces proizvodnje kod njih.Imali su narudžbu za 600 kom autobusa u Dubai,ali nakon 300 - tog naručitelj je odustao jer je i kriza zahvatila Dubai,a sad i oni polako gase svoje pogone,tj. sele ih prema istoku,jer kažu ne mogu raditi u plusu zbog skuplje radne snage.Eto toliko,za nekoliko dana će biti i fotke Crobus i nešto Volvo.

Tomek

Bili su još neki forumaši na sajmu samo su malo sramežljivi ;)

stipe protega

Evo izašle su i neke fotke na autobusi.net - postavili dečki iz Neobusa.

stipe protega

#40
Evo slike iz Novog Sada!

negas

Stipe videh maketu, izvini sto kasznim dosta! Sve je super i odlicno utadjeno! I bas je lep bus, posebno deo krova, tj pojas stranice koja ide ka krovu!

Samo da uspes da proizvedes koji bus, da krene i bice OK! Nemoj da te ometa ili koleba kriza. Kriza mora da prodje, pa kad prodje bice i proizvoda...Lep bus, dobar koncept nema mnogo filozofiranja...

sime

Gradski bus najviše radi u stani-kreni režimu rada i tu troši najviše goriva. Negdje sam gledao da se razvija sustav motora kojeg potpomaže elektromotor. Pri kočenju se energija regenerira u baterije. Ta energija se opet troši pri pokretanju s mjesta.  Tako bus ima više momenta uz manju potrošnju.

stipe protega

Bio sam jučer u Zagrebu u ministarstvu gospodarstva,pa sam dobio informaciju da je jučer otvorena nekakva autobusna montaža ili u Bjelovaru, ili u Križevcima i to u halama Peveca.Znam da su to mađarili ili su kinezi, preko mađara ulaze u Hrvatsku.Ako ima koji forumaš gore blizu , neka provjeri ovu informaciju.

Marek

Citat: stipe protega  u Svibanj 25, 2012, 08:05:40
Bio sam jučer u Zagrebu u ministarstvu gospodarstva,pa sam dobio informaciju da je jučer otvorena nekakva autobusna montaža ili u Bjelovaru, ili u Križevcima i to u halama Peveca.Znam da su to mađarili ili su kinezi, preko mađara ulaze u Hrvatsku.Ako ima koji forumaš gore blizu , neka provjeri ovu informaciju.

U Križevcima nije sigurno , jer u KŽ Pevec nije imao dućan.
Za Bjelovar ne znam gdje bi bilo, jer je jedan izgorio prije par godina , drugi radi , a treći nije izgrađen (na obilaznici).