Linije - razno 2017

Autor Dreamwalker, Siječanj 13, 2017, 17:22:06

STIB

Ali, zašto je uopće stavljeno u ATRON ako neće od sutra voziti redovno (kao što se može iščitati iz "informacije za novinare".
Ovako se samo zbunjuju (potencijalni) putnici.
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

smogovci.bbb2

Citat: STIB  u Ožujak 21, 2017, 14:09:30
Ali, zašto je uopće stavljeno u ATRON ako neće od sutra voziti redovno (kao što se može iščitati iz "informacije za novinare".
Ovako se samo zbunjuju (potencijalni) putnici.
Navodno, večeras samo za uzvanike a za raju od PONEDJELJKA 27.03.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

atr-zgb


sniff

Možda će novi  bus123 doći i prije ljeta u ZET. Vrlo vjerojatno svi idu u APP,pa sad doniraju MB0530GII koji se ne uklapaju po marki u vozni park.

Portos

Citat: atr-zgb  u Ožujak 21, 2017, 20:51:22
Linija 290

Koliko ja vidim vozno vrijeme je minimalno 35 minuta a maksimalno 55 minuta.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

CONECTO430

Linija kreče u promet od 21.3. A vozači imaju napisanu službu od danas - nedjelje za lin. 290.

Poslano sa mog SM-J320FN koristeći Tapatalk

Idem samo jednu stanicu :D

Ivan

#51
Ovaj vozni red izgleda totalno neprilagođeno uvjetima za tako dugu liniju i frekvencijom i voznim vremenom, slično kao što su radili s 281 kod produženja na Glk i onda razrađivali stvari u hodu poslije mjeseci muke za vozače i putnike... Zašto nitko u tako velikoj firmi ne razumije stvari otpočetka?

Radnim danom će autobusi biti pretrpani i neće stizati vrijeme, vikendom će se autobusi hladiti po 25 minuta...

Mislim da su trebali radnim danom od 6 do 20 h na neki način uz ove dodatne autobuse i blagom redukcijom rasterećenih linija osigurati takt 20 minuta (ujutro od 6 do 8 možda i 15), a izvan tog vremena je možda vozno vrijeme moglo biti i ukupno 90 minuta i takt 30 kao i na 217, a na kraju sve je trebalo i moglo biti usklađeno s lin.217.


Usput, po onom planu sa stanicama bus stoji u Selnici (stanica Kosnica) na D30, dok na raskrižju s lin.307/308 uopće nema stanicu... Totalna glupost. Očekujem da će i to brzo ispraviti, ali jako me ljuti da ne paze na takve stvari otpočetka, na kraju je i vozne redove 307/308 trebalo prilagoditi novoj liniji (a vjerojatno im i uzeti jedan bus koji sad stalno vozi u isto vrijeme kao i druga linija a imaju i rasterećenje kroz 295).

Također je i za stanovnike od Rakarja do Črnkovca trebalo potpuno reorganizirati linije umjesto 309/321, umjesto da se vraćaju u VG trebalo im je osigurati i presjedanje u Selnici ili na terminalu ZLZ...


Ovako je jedna nova linija samo nakeljena na staru mrežu bez ikakve šire perspektive...

smogovci.bbb2

http://www.vgdanas.hr/grad/gradonacelnici-prvi-isprobali-voznju-na-liniji-290/

Gradonačelnici prvi isprobali vožnju na liniji 290

Probnu vožnju linije 290 koja će spojiti zagrebački Kvatrić i Veliku Goricu sinoć su isprobali gradonačelnici Milan Bandić i Dražen Barišić, a uskoro će svi građani moći koristiti svakodnevno ovu liniju javnog prijevoza.
-Zadovoljni smo što možemo odraditi večeras probnu vožnju autobusa na liniji Velika Gorica-Kvatrić, to je dugogodišnja težnja nas Goričana da možemo doći u Zagreb s ove strana Save. Za tjedan dana kada krenu s operacijama u novom terminalu ćemo i otvoriti liniju za sve putnike i omogućiti da ovako dođemo do Zagreba. Mislim da je gradonačelnik Zagreba napravio povijesni iskorak zakoračivši i s ove strane u Turopolje i Posavinu, zahvaljujem se svima koji su pomogli da povećamo standard građana-rekao je nakon probne vožnje gorički gradonačelnik Dražen Barišić.
Nova ZET-ova linija prometovat će sa tri zglobna autobusa koja će kretati svakih 35 minuta, a raspored polazaka, trajanje i dodatne informacije bit će poznate kroz nekoliko dana. Uz ovaj povijesni trenutak zagrebački gradonačelnik najavio je i početak izgradnje tramvajske pruge preko Heinzlove i Domovinskog mosta do novog terminala.
-Čekalo se dugo, ali kad se napravi sve se zaboravi, sretni smo zbog toga.  Ovime smo dobili i dodatnu obavezu da od početka svibnja krećemo raditi prvi metar tračničke pruge kako bi tramvajem spojili zračnu luku i centar Zagreba, kada napravimo to i kongresni centar onda ćemo biti najbolji grad u Europi-rekao je gradonačelnik glavnog grada Hrvatske Milan Bandić.
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

smogovci.bbb2

Ova gužva kod vozača je "navodno" nastala zbog kupnje karata good_boy
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

545

Linijom 290 Bandic kupuje glasove, za predstojeće izbore. Linija je mogla pričekati nove autobuse ili a ne sada ju stavljati u promet kad je frka sa autobusima. Neki od Citara koji su sad prebačeni iz APP u APD, nisu samo radi 290 nego je dosta "kockica" van prometa (servis, kvarovi itd. )

Općenito, linija je bezvezna, a o voznom redu da ne govorim.

Kako su svih ovih godina ljudi putovali na Aerodrom, Veliku Goricu i dalje?!

Linija 268, vlakom, Croatia Airlines busom 200x udobnije nego sa budućom linijom 290.


Shole

S obzirom na to kakvih smo se sve debilnih novih linija nagledali zadnjih godina,  ova uopće ne djeluje loše.  Naravno da je politička,  naravno da tajming nije slučajan,  ali linija itekako ima smisla. 

Ivan

#56
No da, linija sama po sebi ima smisla, da se mene pita samo bi išla do HBZ po Av. Ivana Pavla II i stajala u Selnici, ostalo je u redu... Neprilagođenost voznog reda i ignoriranje činjenice da bilo koji prijevoz tvori sustav s ostalim linijama su druge dvije priče, no od toga kronično pati cijela ZET-ova mreža.

421

Zanimljivo da neusklađenost linija datira od 2000...
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

sniff

Otkad se zapošljava stručan kadar. Sposobni idu van granica...

smogovci.bbb2

Pa usklađene su. Većina ih prometuje u isto vrijeme :)evil
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza