ATP Šibenik - razno

Autor Tomek, Studeni 23, 2007, 14:07:28

peron24

Citat: šolsmen  u Studeni 26, 2017, 20:20:06
Setra je u ČZT Dalmaciji a krivo si vidija neoplana ono je euroliner

Eurolinera nisam još nikad vidio, ali jesam Cityliner ex Larus sa panoramom Zadra, tako da smo vjerovatno obojica u pravu. Samo nisam siguran da li je ZD-906 ili 907 GG. Oba puta sam ga vidio u garaži. Jednom u listopadu a drugi put prošlu nedjelju i tada je imao oznaku za prijevoz djece. Jedno od stakala na lijevoj strani mu je razbijeno pa je zalijepljen najlon
Narančasti TAM Avtomontaža u nedjelju više nije stojao kod rashodovanih autobusa, međutim registracija mu je istekla i vjerovatno odlazi u povijest.
I ove godine organizirana je manifestacija "Božićni pričobus" u kojem Djed Mraz dolazi u autobusu u šibenska predgrađa i okolna naselja i u autobusu se odvijaju božićne priredbe i podjela božićnih darova za djecu. U priredbi sudjeluju šibenski glumci Mate Gulin i Jasminka Antić. Posjetili su Zaton, Raslinu, Zablaće, Dubravu i još neka naselja. Ove godine priredbe su se održavale u šarenom Citelisu (koji inače vozi za Meterize). Lani je korišten jedan od žutih Citelisa. U 2015 i 2014 sudjelovali su autobusi od Pražena.

peron24

Izgleda da u rashod ide i zelena Aabenra sa reklamom Deichmann, tako tako da je posljednja Aabenra u prometu ona sa Katedralom ŠI-682-CS. Na servisu je i MAN NL 263 kojem su skinuti stražnji točkovi ali i tablice. Narančasti TAM se i dalje nalazi na istom mjestu pokraj radionice i još ga nisu počeli rashodovati.
Na gradskim linijama "prometuju" žuti Citelisi. Još nijedan nije rashodovan ali s obzirom na održavanje neće baš dugo potrajati. U boljem stanju je jedino onaj šareni Citelis za Meterize. Zajedno sa Citelisima prometuje i crveni MAN lion's City iz Beča. Na liniji za TC Dalmare i Mandalinu i dalje prometuje kombi sa 8 sjedala Opel Vivaro  >hammer< A da stvar bude još apsurdnija ta linija je reducirana  russian_roulette

Teutonic

Narančasti MAN NL 263 najvjerojatnije ide u rashod jer je popravak dosta skup,a šta se tiće TAM-a njemu se još ne zna sudbina.
Inače,kad se sve pogleda vozni park dolazi na jednu više nego pristojnu razinu te u zadnjih 5 godina se desila velika transformacija,u lokalu su Citelisi i Setre zamijenile TAMove (kockice se polako otpisuju),a u međugradu prevladavaju Irisbusi i Neoplani dok je do prije 3-4 godine Eurobus AV120 bio normalna pojava na ZD-ST ili RI-DU.

Majstor

Šta ne Manu portalne osovina ili mjenjac ?
Samo mi sudite pošteno !

Avtomontaža

Ja ne mogu vjerovat da Cityliner troosovinac šalju za Solaris i Zablaće, a putnika bude na prste jedne ruke, a za Mandalinu u kojoj se nalazi policijska uprava, Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora i još ta linija prolazi pokraj Dalmarea i Vidika koji su betonska džungla šalju Opel Vivaro. A neki dan žuti Citelis (zaboravio sam koji) vozio za Pirovac. Logika raspoređivanja vozila im je ostala ista. Još ako ovu Setru 415 GT-HD budu slali za rubne dijelove grada treba se zapitat šta radi taj Čazmatrans. No comment

Teutonic

@Majstor
Navodno diferencijal.

@Avtomontaža
Cityliner otkad je doša svaki dan vozi Zagreb,i nešto malo turizma tako da je to iznimka.Ovo ostalo si nažalost u pravu.


peron24

Oduvijek je bila praksa da za Zablace voze malo bolji autobusi tako da ne sumnjam da je kolega vidio Citylinera na toj liniji, koliko god izgledalo apsurdno. Btw karta za Zablace je 14 kuna i to je sigurno jedna od najskupljih karata u gradskom prijevozu ikada. 
Za stari TAM ima masu djelova pa ga ne bih prebacivao u rubriku rashodovani a za MAN uistinu ne mogu vjerovati. Politika firme je ostala ista, ako ne i gora. Dobili su dosta buseva ali su ih puno vise rashodovali u zadnje 2 godine. Tako da je broj vozila opet manji od 50. Sad se mogu oslanjati na povremene zamjene iz Knina ili Benkovca a kad uzfali vozila ubacit ce Opel Vivaro i gotovo.

Teutonic

A tu negdi malo više od 50,tribalo bi uredit temu Vozni park ATP Šibenik jer su neka vozila i tu i u onom lokalnom sektoru. (Ja bi tri Temse,svaki Regio,Setru 319 i 4 Vivara tamo prebacio).Karta je 13 kn ako nije poskupila,a kod one sezonske linije Šibenik-Solaris 17 kuna do Solarisa.Šta se tiće MANa,nisam ni ja ali sam baci đir pa vidi.Mislim da je grad više manje riješen problem,ali tribalo bi još noviteta u međugradskom prijevozu jer se tako zimi mogu pokrit i lokalne linije (da se ne vozi sat vremena u plastičnim sjedalima šta je i dalje velik problem na nekim lokalnim linijama) a ljeti pokrit one manjeg prioriteta tipa Zadar-Split kojeg su ovog lita vozile prigradske Setre,MANovi i daleko neprimjerena ŠI-210 DD.

Dreamwalker

Jel se održavanje popravilo? Tko održava vozila? ATPovi mehaničari ili ih voze negdje "van" na servis?
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

Teutonic

Održavaju ih ATP-ovi mehaničari,a kako svaki vozač ima "svoj" način vožnje,stanje vozila ovisi i o tome.Inaće vozila koja su dužena su u puno boljem stanju nego ona koja idu iz ruke u ruku (Volvo 8700 koji je doša prije skoro 10 godina je u puno boljem stanju nego plavi Iliade koji je doša prije 4 godine,a sivi 9900 otkad ga više ne duži isti čovjek je promjenio dosta ruku i to se vidi).

peron24

Ima dosta autobusa koji voze i međugradske i lokalne linije. Stalne međugradske linije od ATP-a nisu baš brojne. Tako da zadnjih godina ima velikih rupa u međugradskim linijama. Npr. između 12:00 i 14:00 nema niti jednog busa iz Šibenika u smjeru Splita. Nekad je bila ATP-ova linija Rijeka-Dubrovnik koja bi u 13:00 polazila iz ŠI za ST. Mislim da će biti potrebno neke autobuse ubaciti u oba vozna parka (Iliade, Domino,Evadys,Crossway),  a od Regija tri starija neka idu u lokalni a onaj najnoviji u međugradski prijevoz. Mada SVI autobusi znaju upasti na lokalne ili školske linije jer ionako nema baš puno reda i logike u raspoređivanju autobusa po linijama.
Prije 15-20 godina bilo je masu linija iz Šibenika za Split i odmah nazad. U jednom bi se smjeru išlo preko Boraje, a u drugom preko Primoštena ili obnuto. Postojala je i linija Split-Rijeka sa polaskom iz ST u 10:45
Početkom 2000-tih bilo je slučajeva da se stariji međugradski autobusi postupno prebacuju na lokalne linije. Npr. TAM Avtomontaže 190 A 109 T, 260 A 120 T i jedini 190 A 110 T, kao i nekoliko Dubrava. Kada se 2006/07 donekle obnovio međugradski vozni park na lokalnima su završili novije Avtomontaže 260 A 119 TK, dvije preostale Bove Future i Eurobus ŠI-877-BF koji je bio u najlošijem stanju. Jedino je visoka Avtomontaža 331 A 119 VT povremeno vozila do Splita sve do 2010.
Nakon 2010 bila su učestala povlačenja autobusa od strane policije tako da se vozilo kako se stizalo i ako se stizalo. Imali smo zabilježen slučaj da je prigradski MAN Lion's Classic snimljen u Splitu na redovnoj liniji a novi Regio C je vozio za prigradsko neselje Zablaće. U daljoj prošlosti nije se baš događalo da lokalni autobus vozi do Splita. Iznimka je bila jednom pred Uskrs 1996 kada je zbog ogromne gužve bilo potrebno ubaciti jedan 'vanredni polazak. Tada je na liniji Šibenik-Split vozio prigradski TAM Autokaroserija ŠI-583-I (260 A 116 P).

ManNLNG

Dajte molim vas posaljite par slika ovog Nl263 jer mi je najdrazi autobus I nikad nisam uspio slikat a sad kad ide u rashod necu ga vise nikad vidjeti,hvala unaprijed.
EUROBUS AV120

Paško

Integro ŠI-359-GT jučer u Splitu. Vidi se da i dalje nedostaje ispravnih autobusa.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

zlepur1

Citat: amfan  u Svibanj 05, 2018, 20:45:43
Integro ŠI-359-GT jučer u Splitu. Vidi se da i dalje nedostaje ispravnih autobusa.
Upravo suprotno.Svi su fala bogu ispravni, ali je poslan Integro jer su se vozile neke izvanredne vožnje.
Magirus Deutz udobnost na prvom mjestu.

peron24

MAN Lion's Regio ŠI-283-DO dobio nove tablice ŠI-823-GU.
Gradski MAN EL 263 Eurobus izgleda ide u rashod. Bitno je da su oni njega lani pituravali u žuto.  rofl
Narančasti TAM Avtomontaža stoji odjavljen i još ga nisu počeli rashodovati. Zadnji Graf Stift i zadnji Steyt Volvo i zadnja Aabenra još se drže. Bijeli Iliade vozi po gradskim linjama.