Rashodovanje autobusa

Autor maky, Studeni 21, 2007, 08:59:00

Sule

#390
U objavi Dalmacije danas ima par slika izrezanih buseva pa ako mogu nesto pomoc ;)

https://www.dalmacijadanas.hr/za-svaki-novi-koji-stigne-promet-mora-unistiti-jedan-stari-autobus-ovako-to-izgleda

Citat:
Za svaki novi koji stigne, Promet mora uništiti jedan stari autobus: Ovako to izgleda Obveza je Prometa za svaki novi autobus uništiti jedan koji nije u voznom stanju ili je jako star, a mi vam donosimo ekskluzivne fotografije kako izgleda taj proces Autor: R.P. / Foto: Dalmacija Danas - 1. kolovoza 2019. Jučer je Splićane obradovala vijest da je do Dugopolja stigla prva pošiljka novih autobusa, a do kraja kolovoza stižu i zglobni autobusi. Oni će se početkom rujna svi naći na splitskim cestama. Obveza je Prometa za svaki novi autobus uništiti jedan koji nije u voznom stanju ili je jako star, a mi vam donosimo ekskluzivne fotografije kako izgleda taj proces. Detalje nam je otkrio direktor Prometa Miroslav Delić. – Trebamo uništiti 14 starih autobusa jer nam je došlo tih 14 novih, koje trebamo registrirati i staviti u uporabu. Isto će nam slijediti krajem mjeseca, kada dođe 20 novih zglobnih autobusa. I tada ćemo morati uništiti dvadeset najstarijih autobusa, prema popisu koji smo napravili te poslati dokumentaciju kao dokazni materijal u Zagreb. To se radi prema ugovoru koji je potpisan, koji kaže da se za svaki novi autobus, jedan stari mora uništiti. 1 od 5 Foto: Dalmacija Danas Foto: Dalmacija Danas Foto: Dalmacija Danas Foto: Dalmacija Danas Foto: Dalmacija Danas Trenutno se uništavaju oni autobusi koji su već izvan uporabe, a kada dođu zglobni, onda će se uništavati ovi najstariji, koji i sada voze. Završna konferencija i predstavljanje svih novih autobusa će biti 4. rujna, u dogovoru s Gradom. Krajnje je vrijeme bilo da dođu novi autobusi, prosječna starost je do sada bila 14 godina, a novi autobusi će biti prosječno stari 7 godina, rekao je Delić. O nadzoru je rekao sljedeće: – Kada dođe sustav ticketinga, onda će postojati mogućnost za kamere. Ovo je vrijedna nabavka, stoga ove autobuse moramo svi zajedno vrijedno čuvati, zaključio je Delić.

netko

Kakav je točno status #154? Jel to ipak nije posdljednji G&S ili u kakvom je točno statusu Autoturistov? Vozi ili kao #154 bez tablica u garaži?
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

Paško

Autoturistov ne vozi godinama, prestao je još prije nego #154. Zadnje što sam čuo je da je u garaži.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Paško

#184 je sad parkiran na mjestu za komadanje, što nije ni čudno jer mu je registracija istekla još u travnju.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Lion's Driver

Av120L označen za komadanje (imam sliku iz garaže al nije moja pa neću stavljat) tuga  :'(

Paško

https://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/617578/od-starih-autobusa-ostat-ce--hrpa-zeljeza-splitski-promet-dobio-zadatak-da-unisti-karampane-pogledajte-video-demoliranja

Citat:Od starih autobusa ostat će - hrpa željeza! Splitski 'Promet' dobio zadatak da uništi karampane; Pogledajte video demoliranja
08.08.2019. | 16:28
Piše Andrea Topić

Europska unija nam je poslala 34 nova autobusa i naredila da stare moramo uništiti prije nego ove preuzmemo. Ne prodati, ne koristiti za dijelove. Ne izraditi od njih kamp-kućicu, nego doslovce samljeti ih u prah i pepeo. Prodati u staro željezo po mizernoj otkupnoj cijeni. Kilo mljevenog autobusa košta 17 lipa.

Zato je u "Prometovoj" garaži u četvrtak prije podne održana egzekucija četrnaest vozila. Doći će i ostali na red.

- Četrnaest autobusa moramo zbrinut u staro željezo. To nam uvjetuje projekt nabave autobusa koji je išao preko EU fondova gdje smo dobili 34 vozila. Prva grupa je došla, MAN-ovi. Oni će biti zamjena za ove - veli nam Ante Zovko, pomoćnik direktora "Prometa".

Do kraja dana sa zemljom se sravnilo pet, šest autobusa, a do kraja tjedna svih 14 će doći na red.

Tako će se sva 34 busa istovremeno zakotrljati Splitom, a rasporedit će ih se na najčešće korištene linije i one gdje su autobusi starijeg datuma.

Uništavanje provodi splitska tvrtka "Cian" s kojom "Promet" ima ugovor o zbrijavanju svih vrsta otpada tako i starog željeza.

Interesantno je da se u svim ovakvim člancima o rashodovanjima prikazalo komadanje SÜ I SG 313 koji su 2003. godište. Puno efektnije bi bilo gledati npr. komadanje G&S-a koji je stariji dvadesetak godina.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Sule

Posto jako slabo slika ima iz garaze dok se rezu busevi nikako da pohvatam vise sta se tocno reze ili je vec izrezano (pohvatao sam 3-4 busa da su do sada samo izrezana ili grijesim?), a koji ostaju za dijelove?

Primjetio sam da #184 stoji bez tablica vec duze vrijeme (ako se ne varam), a i dalje stoji pod aktivnim dijelom autobusa na popisu voznog parka ili se vraca u zivot? Ako mi je promakla objava o njemu oprostite na spamu.

I nikako da uhvatim AV 120 koji je rashodovan gdje li se on krije po garazi? A mozda me samo oci varaju kada prođem uz garaze hahahah.

Kolega garažer

Volvo je u garazi i ceka red za rezanje, #184 je u rashodu (motor slabo vuce - ne isplati se radit) a i #304 odbrojava svoje zadnje dane
PROMET Split

tramvajac 92

Ostaje i nada da će se #304 i #302 pridružiti, kad tad.

RegioBus

#148 je prvi sanos bez kojeg smo ostali

Poslano sa mog RNE-L21 koristeći Tapatalk


Kolega garažer

Ovo sam slikao prosli tjeda u garazi
PROMET Split


Paško

#168 raskomadan također.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

josipgrgin

A jeli #65 ispilan?

Kolega garažer

#65 i #688 ostaju u garaži, čekat neke bolje dane. Početkom rujna u rashod odlazi 20 autobusa koje ce zamijeniti novi Citari: #147,  #149, #172, #177, #179, #180, #181, #182, #184, #185, #203, #204, #205, #206, #207, #209, #210, #211, #212, #304
PROMET Split