ZVB Zugerland Verkehrsbetriebe | Kanton Zug, Švicarska

Autor citaro, Rujan 24, 2017, 00:02:35

citaro

MB Citaro C2 G #67
Linija 4: Zug Postplatz - Inwil - Baar - Blickensdorf Dorf
Lokacija: Baar Bahnhof

Meni najljepsa reklama na busu - EVZ je inace prvoligaski hokejaski klub iz Zuga.

A i vozac je neki car, fino mi pozira :D


MAN truck bus

Citat: citaro  u Studeni 14, 2017, 16:25:12
Evo onda jos jedne nocne :)

Ovo mi je omiljeni bus, Citaro I Facelift, gbr. 22, jer sam ga smio malo isprobati u garazi.

07.2008, lokacija: Metalli/Zug, Bahnhof

http://i64.tinypic.com/2gt14dl.jpg
U ZGu ne možeš ni prismridt garaži, a kamoli ući i voziti autobus. Napredna je Švicarska nije ko mi zaostala u 5. stojeću.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

citaro

Da, ni garaze ni spremista tramvaja nisu nikakav tabu ovdje, ja sam uvijek dosao i objasnio da me zanimaju busevi/tramvaji i pitao jel bih smio uci i poslikati malo i nikada nije bilo nikakvih problema, dapace, 'sefovima' je bilo drago i uvijek su bili raspolozeni za razgovor.

citaro

Malo C2 solasa gbr. 107... Lokacija: Oberägeri Station






leonardo123

Citat: citaro  u Studeni 20, 2017, 17:20:50
Da, ni garaze ni spremista tramvaja nisu nikakav tabu ovdje, ja sam uvijek dosao i objasnio da me zanimaju busevi/tramvaji i pitao jel bih smio uci i poslikati malo i nikada nije bilo nikakvih problema, dapace, 'sefovima' je bilo drago i uvijek su bili raspolozeni za razgovor.
To je primjer funkcioniranja prave uslužne tvrtke. Oni su sretni i sigurno bi saslušali prijedloge ako ih ponudiš, ali nekako sumnjam da bi bili dovoljni pošto javni prijevoz funkcionira izvrsno. (barem vidim tako po slikama)

citaro

ZVB je jako dobra firma, to potvrdjuju i ankete medju putnicima, kao i cinjenica da se njihove usluge koristi vise od polovice stanovnistva kantona i da financijske godine zavrsavaju redovito u plusu, sto je vise iznimka nego pravilo za poduzeca jgp-a.

Osim sto se moze doslovno banuti, pristojno priupitati i tako uci u garazu, godisnje se organiziraju i dani otvorenih vrata.

A sto se prijedloga tice, to definitivno, inace u cijeloj Svicarskoj se vozni redovi mijenjaju godisnje sredinom prosinca i redovito se na proljece pozivaju putnici da posalju svoje prijedloge za poboljsanje voznih redova.

leonardo123

Nažalost, to u Hrvatskoj mogu samo sanjati. Volio bih da se organizira dan otvorenih vrata pa da ljudi zavire u prostore i vide kakvo je održavanje i što sve posjeduju tvrtke jgp-a. Nažalost, cijeli jgp sustav je pamtljiv samo po kašnjenjima autobusa, zapaljenjima, napadima na vozače i svim onim lošim stvarima koje se događaju. Isto tako, sviđa mi se ta ideja o tome da građani sami daju prijedloge i poboljšanja jer se upravo oni i koriste jgp-om i dakako treba toga što više kako bi se udovoljilo građanima. O održavanju autobusa ne treba trošiti riječi. Meni bi bilo izuzetno zadovoljstvo raditi u takvoj uređenoj tvrtki, jer se onda zanimanje vozač u punom smislu provodi. Obrazovan, pristojan, kulturan, spreman pomoći, osjećaja za mirnu vožnju, jednom riječju u toj tvrtki je vozač - gospodin. 

citaro

Da, nazalost je u Hrvatskoj javni prijevoz zadnja rupa na svirali, dok se u Svicarskoj opcenito puno ulaze u njega, od gradova koje poznajem Zürich je definitivno najnapredniji s nagaznim semaforima za autobuse i tramvaje, zutim trakama i slicnim favoriziranjem jpg-a. Zug isto ne kaska puno, iako je samo par semafora nagazno, ali ima zutih traka na kljucnim mjestima gdje god je to moguce (koje se naravno i postuju od strane automobilista), a na liniji 7 ima cak i jedna zasebna dionica na kojoj vozi iskljucivo bus i na kojoj je zabranjen individualni promet. Video sam vec bio postavio, ali evo ponovo ako slucajno nekoga zanima da ne klika, radi se o sekvenci ca 7:00 - 8:40



Ali sto se odrzavanja tice, ponovo od poduzeca koja poznajem, rekao bih da ZVB uz Stadtbus Winterthur najbolje odrzava buseve. Najstariji citari iz 2005 godine su im utegnuti bolje nego neki C2 koji su tek izasli iz tvornice.
A i velika vecina vozaca je ocito zadovoljna, sto se vidi i po ophodjenju prema putnicima... Ono sto me uvijek odusevi je da ako slucajno bus kasni, a na nekom terminalu postoji veza na neku drugu liniju (primjerice 3 i 8 na Baar Bahnhof) koja se zbog tog kasnjenja ne moze odrzati, vozac razglasom zamoli putnike da ako ima itko tko presjeda na tu liniju da mu se javi da obavjesti kolegu da saceka. 

Ugl. da, usluga na nivou.


citaro

HESS BD-N1A
Linija 2: Zug Bahnhofplatz - Menzingen Kreuzegg
Lokacija: Baar Talacher


citaro

07.2008

Citaro do citara u garazi, tocan garazni broj prvog ne znam (izmedju 1 i 6, znaci pokojan), 10 i 2 su pokojni, a zadnji je jos zivuci 22 :)


Paško

Čisto sumnjam da su pokojni, vjerojatno negdje po istoku nabijaju kilometre ;D
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

citaro

Da, vjerojatno si u pravu  :)


Neustadt (novi grad) nastao je 70ih godina proslog stoljeca oko kolodvora, kad je Zug dozivljavao gospodarski procvat i nastala je potreba za novim stanovima... Nazalost, arhitektura je tipicna za to razdoblje i po losem vremenu izgleda poprilicno otuzno... Sareni citaro doduse malo popravlja dojam  ;D

MB Citaro C2 #74
Linija 11: Zug, St. Johannes - Zug, Schönegg
Lokacija: Metalli/Zug, Bahnhof


citaro

07.2008

SCANIA/HESS N 94 UB 4x2 DC 906, '04 godiste, #129
Linija 11: Zug, Schönegg - Zug, Schulhaus Herti
Lokacija: Metalli/Zug, Bahnhof

Na 11ici je navecer bilo uobicajeno zglobne autobuse zamijenjivati solasima, ne znam je li i dan danas tako...


citaro

Oberägeri Station: MB Citaro C2 #107 (Linija 9: Oberägeri Station - Sattel Gondelbahn), HESS BD-N1A #162 (Linija 1: Oberägeri Station - Zug Bahnhofplatz) i SCANIA/HESS N 94 UB 4x2 DC 906 #125 (Linija 10: Oberägeri Station - Raten)


citaro

Nevjerojatno na kojoj je razini javni prijevoz u Svicarskoj...

Dakle na ZVB-ovoj stranici sam ispunio anketu o koristenju web stranice jer rade novu i kao zahvalu za feedback me je u sanducicu danas docekalo ovo pismo i besplatna dnevna karta za cijeli tarifni savez Zug (zapravo cijeli kanton i neka okolna mjesta)...