Novi Postovi

#1
684 u Brnazama...i dalje u narančastoj natpisom autotrolej i garažnim brojem
#2
ZET, Zagreb / Odg: Nabavke novih autobusa (2...
Zadnji post by MAN truck bus - Danas u 15:39:27
Vjerojatno će doći ostatak flote koja je stigla u Split.
#3
Autotrolej, Rijeka / Odg: Vozni park (2)
Zadnji post by MAN SU220 - Danas u 15:26:33
Jel vozi itijedan ovakav classic više?
#4
Autotrolej, Rijeka / Odg: Display
Zadnji post by pehar_11 - Danas u 15:10:06
Brnči
#5
ZET, Zagreb / Odg: Fotografije iz 2024.
Zadnji post by tramvajac 92 - Danas u 14:44:55
Neki gaseri ;)
#6
ZET, Zagreb / Odg: Nabavke novih autobusa (2...
Zadnji post by tramvajac 92 - Danas u 14:42:00
Citat: zag  u Danas u 11:30:09MAN, Mercedes i Setra valjda
Ne pitam za marke neg za modele. Zanima me jel bude novi MAN ili stari. Znači 12/18C ili A21/A23. Bude C2 Citaro ili bude facelift.  ;)
#7
ZET, Zagreb / Odg: Nabavke novih autobusa (2...
Zadnji post by Majstor - Danas u 13:55:12
MB Zagreb je Arrivi uvezao i prodao nove niskopodne BMC-e koji obavljaju prijevoz u Svetoj Nedjelji
Možda su nudili nešto na tom tragu 🫣
#8
ZET, Zagreb / Odg: Fotografije iz 2024.
Zadnji post by Transspotter - Danas u 13:31:25
Evo još malo mog omiljenog autobusa. Za njima ću stvarno plakati kad odu (malo pretjerujem, to je ipak bus).
#9
Promet, Split / Odg: Razno (2)
Zadnji post by Paško - Danas u 12:18:29
https://dalmatinskiportal.hr/vijesti/i-posao-i-kategorija--promet-zaposljava-i-buducim-vozacima-financira-d-kategoriju-/200894

Citat:I POSAO I KATEGORIJA: Promet zapošljava i budućim vozačima financira D kategoriju

Za one koji su u potrazi za stabilnim radnim mjestom
'I posao. I kategorija', naziv je to najnovije kampanje splitskog Prometa kojom žele privući buduće vozače i vozačice. Svi oni koji žele ostvariti poslovnu karijeru u ovoj gradskoj tvrtki mogu računati na besplatno financiranje izobrazbe za D kategoriju, stručno osposobljavanje za posao vozača, odnosno vozačice autobusa, uz sigurna primanja za vrijeme trajanja programa.

'Nakon provjere zdravstvene sposobnosti izabrani kandidati do završetka programa obavljat će posao kontrolora u svrhu upoznavanja s linijama javnog prijevoza. Nakon završetka osposobljavanja s izabranim kandidatima zasnovat će se ugovor na neodređeno vrijeme. Od početka godine preko 20 novih vozača s položenom D kategorijom zaposleno je u Prometu putem otvorenih natječaja', poručuju iz Prometa.

Ističu i kako je i dalje otvoren takav uobičajeni natječaj za zapošljavanje vozača koji već posjeduju D kategoriju.

Ovom se kampanjom obraćaju zainteresiranim građanima koji nemaju D kategoriju, a u potrazi su za stabilnim radnim mjestom.

'Beneficirani radni staž, stimulativna primanja, bonusi i nagrade, uvećan godišnji odmor i flota novih autobusa samo su dio prednosti zaposlenja u ovoj gradskoj tvrtki', kažu iz ove gradske tvrtke.

Na Prometov natječaj mogu se prijaviti sve osobe starije od 23 godine i šest mjeseci koje posjeduju vozačku dozvolu B kategorije. Iznimno mogu se prijaviti i osobe starije od 21 godinu pod uvjetom da imaju završenu kvalifikaciju za vozača, odnosno vozačicu motornog vozila.

Više informacija o ovoj kampanji i uvjetima natječaja možete pronaći na društvenim mrežama i web stranici Prometa.

https://www.promet-split.hr/d-kategorija

Citat:Javni natječaj za radno mjesto Kontrolor uz uvjet provođenja stručnog osposobljavanja za vozača autobusa (m/ž)
15. travnja 2024.

Kratki opis posla

Posebna kontrola u suradnji s djelatnicima MUP-a,
Cjelokupne dnevne kontrole na pojedinim linijama kako bi se obuhvatio što veći uzorak korisnika te stekao uvid o urednosti plaćanja usluga od strane korisnika,
Kontrolira točnost i ažurnost prometnog osoblja u pogledu urednog izdavanja i naplate putnih karata te vodi propisanu dokumentaciju,
Izrađuje dnevna izvješća o radu,
Pruža informacije o redu vožnje, pravima i obvezama putnika.

Uvjeti

SSS,
Vozačka dozvola (kategorija B ili C)
Probni rad 6 mjeseci
Vrsta zaposlenja:

radni odnos na određeno vrijeme uz mogućnost zapošljavanja na neodređeno vrijeme,
smještaj nije osiguran,
radno vrijeme: puno radno vrijeme, rad u tri smjene.
Kandidati su dužni priložiti sljedeće dokumente:

zamolba
životopis
preslika domovnice/osobne iskaznice
dokaz o stečenoj stručnoj spremi (preslika svjedodžbe)
preslika vozačke dozvole
uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi kazneni postupak (ne starije od 6 mjeseci).
Prijave kandidata dostavljaju se poštom ili osobno se na adresu sjedišta trgovačkog društva Promet d.o.o., Hercegovačka 20, 21 000 Split.
Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objave Natječaja na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te stranicama Društva.

Postupak stručnog osposobljavanja:

Društvo daje mogućnost zasnivanja radnog odnosa s kandidatima koji trenutno ne posjeduju kvalifikacije potrebne za obavljanje poslova VOZAČ AUTOBUSA, uz uvjet da se obrazuju i steknu uvjete za obavljanje poslova predmetnog radnog mjesta.

Uvjet zaposlenja:
U svrhu realizacije zasnivanja radnog odnosa, Društvo i kandidat će istovremeno zaključiti Ugovor o radu za radno mjesto Kontrolor i Sporazum o provođenju stručnog osposobljavanja za vozača autobusa, a kojima se kandidat obvezuje započeti izobrazbu potrebnu za obavljanje poslova vozača autobusa, i istu dovršiti u primjerenom roku, utvrđenom Sporazumom, a Društvo se obvezuje po završetku školovanja primiti kandidata u radni odnos na radno mjesto vozača autobusa, na neodređeno, uz uvjet probnog roka od 6 mjeseci.


Dobna ograničenja:

Na natječaj se mogu javiti kandidati koji nisu mlađi od 23 godine i šest mjeseci.
Iznimno, mogu se javiti i kandidati stariji od 21 godinu pod uvjetom da posjeduju početne kvalifikacije tj. završenu kvalifikaciju za Vozač motornog vozila.
Troškove izobrazbe za vozača autobusa snosi Promet d.o.o.:

Financiranje osposobljavanja kandidata koji posjeduju B ili C kategoriju, za stjecanje D kategorije i KOD 95
Financiranje prekvalifikacije kandidata za stjecanje kvalifikacije za vozača motornog vozila i polaganje ispita D kategorije za upravljanje autobusom i KOD 95
Odabrani kandidati s kojima Društvo sklopi Ugovor o provođenju stručnog osposobljavanja za vozača autobusa, zasnovali bi radni odnos na određeno vrijeme na radnom mjestu Kontrolora do završetka programa.
Nakon završenog programa osposobljavanja i dobivanja svih potrebnih kvalifikacija u dogovorenom vremenskom roku, kandidati bi bili zaposleni na radno mjesto vozača autobusa.
Prednost pri zapošljavanju:

Ako kandidat ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju prema posebnom zakonu dužan je u prijavi na oglas pozvati se na to pravo i ima prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima. Kandidat koji ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju prema posebnim propisima dužan je u prijavi na oglas pozvati se na to pravo i ima prednost u odnosu na ostale kandidate samo pod jednakim uvjetima. Da bi ostvario pravo prednosti prilikom zapošljavanja, kandidat koji ispunjava uvjete za ostvarivanje tog prava, dužan je uz prijavu na oglas priložiti sve dokaze o ispunjavanju uvjeta iz oglasa, kao i rješenje odnosno potvrdu o priznatom statusu, te dokaz iz kojeg je vidljivo na koji način je prestao radni odnos kod posljednjeg poslodavca (ugovor, rješenje, odluka i sl.). Kandidati koji se pozivaju na pravo prednosti na temelju Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji (,,Narodne novine" broj 121/17) dužni su dostaviti sve dokaze iz članka 103. citiranog Zakona. Dokazi potrebni za ostvarivanje prava prednosti prilikom zapošljavanja objavljeni su na internetskoj stranici Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske https://branitelji.gov.hr/.
 
Trajanje natječaja:
Trideset dana od dana objave
#10
Promet, Split / Odg: Reklame na autobusima
Zadnji post by PROMET SPLIT FAN - Danas u 12:10:36
#284 sa novom reklamom