Razno (2)

Autor Paško, Kolovoz 29, 2016, 16:53:17

podgora

Citat: josipgrgin  u Srpanj 05, 2017, 13:33:09
Ove sadasnje buseve ne triba sredivat , njih ce sredit ekipa koja je I dosada unistavala buseve  tako da ih I srede u kratko vrime ce  opet bit u stanju kao sto su sada,  a za to opet triba love...
Ajmo pricekat 2 sjednicu pa da vidimo sta ce se u natjecaju zatrazit

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk

Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.

Lion's Driver

Tako je @podgora... sačekat pa vidit...da mogu rješit dugove već bi valjda to učinili ili netko ima gušt da hoda po sudovima i čita mora papira... e... a šta se tiče sređivanja...to je bacanje novca ako mislite na interijer vozila, koju ratkapu i koji ćošak  ;D jer kroz mjesec dva sve će bit isto a lova izgubljena...

man323

#167
http://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/495577/hoce-li-splicani-konacno-docekati-normalne-gradske-autobuse-prometov-
vozni-park-najesen-se-opet-obnavlja-polovnim-busevima-mozemo-se-samo-nadati-da-nece-biti-novih-samozapaljenja

Pa da vidimo što će od ovog svega u konačnici biti...
Računao sam koliko se autobusa može kupiti od kredita u iznosu od 10 milijuna eura.
Lion's City košta 280.000 EUR po komadu
Lion's City G košta 330.000 EUR po komadu
Citaro košta nekih 295.000 EUR po komadu
Citaro G košta nekih 361.000 EUR po komadu

Proječna cijena ova 4 tipa autobusa iznosi 316.500 EUR. Znači, sa kreditom od 10 milijuna EUR se može kupiti 32 autobusa, no bitno je naglasiti da su ove cijene bez količinskog popusta koji se ostvaruje prilikom kupovine većeg kontigenta vozila.

Što se tiče polovnih, eh, tu ćemo gledati ili Citare facelift, možda koji C2 ili Lion's Citye. Ako ostane oni natječaj iz prvog mjeseca za LE onda će to biti Mercedes...


Hoće li Splićani konačno dočekati normalne gradske autobuse? Prometov vozni park najesen se opet obnavlja polovnim busevima, možemo se samo nadati da neće biti novih 'samozapaljenja'

Citat:Dok "Promet" ozbiljnije ne obnovi vozni park novcem iz Europske unije, to komunalno poduzeće morat će kao interventnu mjeru opet krenuti u nabavu 10-ak polovnih autobusa, kako bi se mogao održavati postojeći vozni red.

– Riječ je o javnoj nabavi koju smo u siječnju ove godine bili prisiljeni poništiti jer se nijedna od leasing kuća nije prijavila, s obzirom da proračun za 2017. godinu drugi put nije izglasan, pa je na snagu stupilo privremeno financiranje.

No, sada treba pričekati izglasavanje novog budžeta te vidjeti koliki će iznos "Promet" dobiti, ali i što je od ponuđenih vozila ostalo na tržištu – napomenuo nam je Tomislav Vojnović, direktor toga trgovačkog društva. U javnom prijevozniku nadaju se da bi do nužno potrebne dopune voznog parka mogla doći najranije u listopadu.

"Promet" je, inače, proteklih sedam mjeseci, koliko je Grad Split bio bez proračuna, iskoristio da se što bolje pripremi za apliciranje na natječaj za obnovu voznog parka, vrijednu čak 10,2 milijuna eura, od čega bi se putem EU fondova financiralo 85 posto tog iznosa, a preostalih 15 posto bi osiguralo Ministarstvo regionalnog razvoja.

Kako nam je pojasnio Vojnović, "Prometu" je posredstvom natječaja koji je raspisalo Ministarstvo prometa na raspolaganju do 35 novih vozila, odnosno radi se o projektu zanimljivog imena "No regret", koji predviđa obnovu voznog parka za prijevoznika u vlasništvu jedinica lokalne samouprave po sistemu koji bi se mogao najjednostavnije sažeti u parolu "koliko starih rashoduješ, toliko novih dobiješ".

– Natječaj je otvoren do listopada 2018. godine, no ako budemo spremni i zadovoljimo sve njegove uvjete, projekt može početi i ranije.

Glavni preduvjet odobrenja projekta i dobivanja sredstava su dva ključna dokumenta. Jedan je studija opravdanosti, u kojoj je detaljno prezentirano trenutačno stanje i potrebe voznog parka, a drugi je ugovor o pružanju komunalne usluge i o nadoknadi troška prijevoza putnika u javnom prometu na temelju EU uredbe 1370, koji "Promet" mora potpisati najprije s Gradom Splitom.

Svakako, prije sjednice Gradskog vijeća moramo usuglasiti ovaj dokument s Gradom – kazao nam je Vojnović, te dodao kako je priprema ove zahtjevne dokumentacije rezultat rada cijele tvrtke na čelu s razvojnim sektorom uz pomoć stručnih službi Grada.

Bude li sve kako je planirano, nakon što se odobri projekt, slijede natječaji za nabavu novih vozila, njihova proizvodnja i isporuka, tako da bi prve prinove u vremešnom "Prometovu" voznom parku najranije mogle doći na ljeto iduće godine.

Shole

Naši zglobni Conecti su koštali ispod 300 000 € i odlični su.  Za Split bi bili pun pogodak.

elez

#169
Zanimljiva mi je ova rijec "najesen", bas me zanima sta ce bit od toga. A dotada bi moga jos neki izgorit.
Citat: Shole  u Srpanj 07, 2017, 20:48:45
Naši zglobni Conecti su koštali ispod 300 000 € i odlični su.  Za Split bi bili pun pogodak.
Eh kad bi oni gledali druge gradove pa uzimali ono najisplativije. Al prije toga moras vidit svoj interes u svemu  :-\
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

tramvajac 92

I 99% kad dođu rabljeni busevi da se neće potruditi osposobiti displaye. Eto, 3 ZETova i 2 Citara nisu osposobili da ispisuju linije.

elez

Nebi se čudio da mozda dođe nesto iz ZETa polovno, npr kockice ako njima dođu novi zglobni
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

Tomek

U ZET-u je manjak autobusa i redukcije kad je jesenski vozni red na linijama, tako da teško da će doći do toga ;)

XDonald

Nece bit zapaljenja ako se nakon ovog zadnjeg opamete i pocmu odrzavat i popravljat buseve redovno, pogotovo SG/SU313.

Lion's Driver

Šta iman neki čudan osjećaj da sam ovako nešto već nekoliko puta pročita u temi Prometa..."dejavu" ili kako već ..  ;D
Lipo je da se netko bar na forumu zalaže za Promet...i sve je to fino izračunato...i njima su neophodno potrebni ili novi ili dobri polovni autobusi... ali... osim šta je to cili niz postupaka i procedura tamo je masa njih nepotrebnih a masa se nikako ne može složit i ne može učiniti ništa... drugi problem su naravno financije... a treći suludi uvjeti poput broja vrata ili ne znam ni ja... a od svih problema se stalno spominje "display"... izgleda najmanje bitan u cilom poduzeću...
Dobro...kako god netko složi uvjete i natječaj  naginje prema dva najskuplja... MAN i Mercedes...što je s Irisbusom recimo...kakvi su se pokazali ovi koje do sada imaju...po temi kvarova i raspravi izgleda da imaju čak i najmanje problema...zašto se ne dovezati njih bar kada se daje natječaj za još solo gradskih autobusa i prigradskih...zašto ne, kad je u ovoj našoj divnoj krasnoj RH sve moguće,  poduzeti veliki korak pa nekako progurat zastupništvo Solarisa u Hrvatsku i dovesti Solaris autobuse... ali ne...mora bit "harmonika" Mercedes a solo MAN... a i kada netko poduzme mali korak onda opet većina pljuje a dio hvali...i kako ugodit masi...nikako...
Zato je ovakvu stvar najbolje dati u ruke dvojici ili trojici...da sagledaju sve.... da slože natječaj za autobuse koji će po svemu pristajati gradu Splitu i njegovom terenu i mentalitetu putnika...uz sve to... i naravno da prošire vidike dalje Citara

STress

Možda i da uzmu neki s funkcionalnom klimom...  ::|

elez

Irisbus vise kao firma ne postoji. Iveco je sve preuzeo pod svoju kapu. To za MANa i Mercedesa ne treba ni govorit, vidimo koliko su im dobri Citari a plaćeni masno. Cityji su onako okej, dobro se jos drze i mislim da ih je u onoj nabavci 2007. i 2008. trebalo vise uzet.
Slazem se s tobom da bi trebalo dovest Solaris u RH, jer ako se Urbino pokazao svugdi dobar (prvi primjer Berlin, zatim Beograd) onda neznam zasto nama nebi valjao. Ili znam, korupcija i debilizam firme, zalosno....
Mozda dovest i Scaniu, njihov Citywide je odličan, bar se niko nije žalio na njih.
Neznam sto ce poduzet Promet u vezi nabavke al vjerujem nista pametno ni ekonomično.
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

STress

Jednu stvar triba stavit na svoje misto. Da uvezu gvozdeni nakovanj, prometovci bi ga uspili pokvarit. Autobuse ponekad triba i održavat, ne samo eksploatirat. Ako mehaničar ne zna posal, ili ga neće radit, hvaladoviđenja! Predugo sam svjedok dolaska dobrih ili dobro očuvanih autobusa, koji propadnu u par godina nebrige. A pamtin još i davno pokojne MAN-ove 890 ili TAM-ove 3500AS, znači - sićan se i nekih daaaaavnih vrimena. Priča je uvik ista...

elez

#178
E to si dobro reka, oni neznaju posa i/ili su lini do boga. Svasta se covik moze nagledat iz primjera Prometa i ucit na takvim greskama. Al neće ovo jos dugo ovako, nadam se da ce napokon doc neko pametan i stat svim debilima, uhljebima i neradnicima ma kraj. Hvala doviđenja!!
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

man323

Možete samo sanjati o toj velikoj promjeni u Prometu. Uhljebi su dobro štićene osobe i brige ih jer imaju dobar zaklon od još jačih nego oni sami.
Brige ikoga, danas izgori autobus, a sutra - kao da i nije. Žali se prometni sektor jer nema sa čim pokriti polaske, a druge i nije briga jer se radi o gradskom poduzeću.