Razno (2)

Autor Paško, Kolovoz 29, 2016, 16:53:17

XDonald

#180
Hahahahahah 😂😂😂 , koji je to bus bio?

http://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split-zupanija/clanak/id/495980/koje-ludilo-vozac-prometovog-busa-nagovorio-turiste-da-guraju-pokvareno-vozilo?utm_campaign=Echobox&utm_medium=Social&utm_source=Facebook#link_time=1499690504

Koje ludilo! Vozač Prometovog busa nagovorio turiste da guraju pokvareno vozilo

Turisti koji su se u ponedjeljak vozili Prometovim autobusom broj 60 s odmora će ponijeti jedinstvenu uspomenu, a i domaći će putnici još dugo vremena će imati dobru priču za prepričavanje. Oni su imali tu sreću da se 'šezdesetka' u kojom su putovali od Splita prema Omišu pokvarila. I to po najvećem zvizdanu. No, to nije sve...

Kako piše Dalmacijadanas.hr, bus je stao na predjelu Duboka kod Krila Jesenice, oko 12.40 sati, a putnici su na neizdrživoj žezi čekali više od pola sata. A onda ih je vozač potaknuo da pokušaju pogurati autobus! Njihov trud nije urodio plodom...

man323


josipgrgin

Meni se cini da cili vozni park u Prometa nevalja tj da vozila nisu sto posto ispravna a ipak voze dok se ne dogodi ovo sto se dogodilo .
Problem nije u mehanicarima kao sto je neko bio izjavio ,vec u nedostatku dijelova.Kako ces nesto zamjenit ako nemas zamjenski dio ali mehanicari nesto to skrpe pa dok se totalno ne dogodi ili pozar ili jednostavno bus stane na srid ceste i zakrci promet .A mene zanima jedna stvar evo svi smo vidili kako je nikidan planuo pozar i bus je izgorio tesko da ce ga popravit e sada nedaj Boze da je neko poginuo u pozaru od putnika ko bi bio odgovoran za to. Znam da bi sofera ganjalo ali tu su ipak putnici koji bi jamcili za njega da je ucinio sve sto je mogao ali eto ima 1 izgubljen zivot . Oce li neko od uprave firme zbog toga u zatvor jer neko treba bit odgovoran za tehnicku ispravnost buseva.A naposljetku obitelj poginulog ce traziti pravdu.

elez

#183
Siti se situacije iz 2003. kad je bus sam krenuo sa Sukoišanske i pregazio zenu koja je stajala na stanici. Iz pouzdanih izvora znam da je ova dražesna firma svim silama pokušala sve svalit na vozaca, koji je naposljetku dobio otkaz. Zamisli traume za tog jadnog vozača koji, ni kriv ni duzan, MORA uzet pokvareno vozilo i s njim vozit smjenu (taj dan je na 73 bio jadni O405), jer mu se nudi opcija uzmi bus i šuti ili uzmi knjižicu i napusti firmu.
Ovo je samo jedan od primjera nemara i terora nad vozačima koji se svim silama trude al nemos ti protiv stroja. Eto  :-\ good_boy
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

Shole

Da se nedaj bože i desi nešto takvo to ti onda sve ide preko osiguranja što se tiče odšteta. A pošto svaki bus ima putni nalog koji je potpisan od strane nekog odgovornog u garaži onda bi taj i njegov šef eventualno mogli odgovarat na neka pitanja, al bi se vjerovatno sve zataškalo. Vozačev potpis na nalogu ne znači ništa kod takvih stvari. On samo izjavljuje da je vizuelno pregledao autobus kad ga je primio.

Kad autobus sam krene to je već druga priča.  Ako i ručna nije držala što je jako rijedak slučaj, bit će prije da je riječ o nekakvoj staničnoj,  ti si dužan OSIGURATI VOZILO kad se digneš sa sjedala. To znači namotat volan u stranu i pod kotače metnut klocne.  Ovaj to očito nije napravio te je na temelju toga eventualno mogao dobit otkaz.

elez

Šjor Shole, bus je trebao krenuti prema v.r i umjesto da krene u rikverc, on je krenuo svom silinom naprijed (u obrazloženju očevida zakazala je elektronika). Svi su iznapadali vozača koji je kao znao za kvar, a vozio je (klasična priča). Je znam da postoji osiguranje, al ko osigurava vozača? U firmi su se svi ogradili i čuvali jedni druge dok je on lagano popio otkaz. Meni je tako žao vozača koji moraju trpit svakakva sranja iz dana u dan plus daju mu bus bez klime i ja se uvik pitam koje to moći imaju oni da uspiju smjenu po ovoj pasjoj vrućini izdržat i odgovarat za ko zna koliko ljudi. I sad vi Shole kao vozač što bi vi da vam se ova situacija dogodi?
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

Shole

Na forumu smo svi na "ti", netrebaš persirati.   Da, lako moguće da je i bilo tako, al teško da je krenuo u suprotnom smjeru, prije bi reko da je on stavio u rikverc koji nije ulovio pa je bus u leru krenuo naprijed.  To su već finese u kojima moraš reagirat u djeliću sekunde. Pogotovo ako nisi upravo sjeo u bus nego znaš da nije baš nešto onda uvijek moraš bit jako pažljiv.  Lako je sad meni pametovat, al iskreno da ti kažem neznam kako bi se postavio da napravim istu grešku.

CONECTO430

Neznam gdje da postavim ovo pitanje pa evo pod "Razno" kako ide u Prometu s kartama koliko košta karta i koliko vrijedi? I dali ima isto ko i ZET 2. Zone? I ako ima koliko je koja zona? Hvala ako je kriva tema premjestite!

Poslano sa mog SM-J320FN koristeći Tapatalk

Idem samo jednu stanicu :D

RegioBus

Citat: CONECTO430  u Srpanj 16, 2017, 12:33:25
Neznam gdje da postavim ovo pitanje pa evo pod "Razno" kako ide u Prometu s kartama koliko košta karta i koliko vrijedi? I dali ima isto ko i ZET 2. Zone? I ako ima koliko je koja zona? Hvala ako je kriva tema premjestite!

Poslano sa mog SM-J320FN koristeći Tapatalk
1.zona košta 11 kuna i traje 45 minuta
2.zona je 13 kuna i traje 60 ili 65 minuta
3.zona 17 kuna i traje 85 minuta( nisam 100% siguran)
4.zona 21 kuna i traje čini mi se 105 minuta

Paško

#263 je zajedno s #221 prekjučer vozio pripadnike Torcide na požarište.

foto: Miroslav Lelas
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

man323

Preuzeto sa facebook stranice "Uživo iz splitskih buseva". "Gost" u 18-ci  rofl

XDonald

#191
To je iz #225 (ako je slikano ovaj tjedan). Lip primjer je to, pogotovo turistima koji se voze do Citya i Malla 18icom  :)evil

Lion's Driver

Momak karta  rofl a pa šta ćeš sad ušao miš 🐀...  Baš se pitam je li bilo vrištanja

XDonald

http://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split-zupanija/clanak/id/504430/nevjerojatan-horor-u-prometovom-autobusu-pogledajte-u-kakvom-se-neredu-i-smradu-voze-turisti?utm_campaign=Echobox&utm_medium=Social&utm_source=Facebook#link_time=1504120747


Nevjerojatni horor kojim se sramotimo pred turistima: pogledajte u kakvom se neredu i smradu voze putnici u Prometovom autobusu


Pravo zgražanje pokazali su turisti, ali i domaći putnici koji se voze Prometovim autobusom broj 60 koji prometuje na liniji Split -Omiš.

- Ovaj autobus je inače pun turista, a sve je šporko, smrdljivo. Ne mogu vjerovati da u ovaj autobus uopće puštaju ljude. Stranci kada vide ostaju šokirani. Nema naslona, sve je devastirano, neočišćeno. No, uredno morate platiti kartu. Mene bi bilo sram naplatiti i jednu kunu. Već se vozim nekoliko mjeseci i ovaj autobus ovako prometuje cijelo vrijeme. Šteta što fotografije ne mogu dočarati miris, jer bez pretjerivanja kao da je netko urinirao po unutrašnjosti vozila. Autobus je uvijek pun, evo sada baš gledam grupu Nijemaca koji radije stoje na nogama negoli da sjede na tim prljavim sjedalima bez naslona. Iz Splita sam i mene je sram kada vidim turiste da ulaze u autobus i pogledam im face i vidim njihovo zgražanje. Inače turisti uvijek tijekom ljeta čine većinu putnika, pa možete zamisliti kakvu to sliku o našem gradu šalje - kaže nam mladić koji je poslao fotografije 'Slobodnoj'.

- Baš sam prije nekoliko dana bio u Zagrebu. Vozio sam se u njihovom tramvaju. Imaju navigaciju, kompjutor 'govori' gdje izlaziš i na kojoj se stanici nalaziš, sve je digitalizirano. I čisto je, klimitizirano... Nije mi jasno zašto tako ne može biti i u mome Splitu - kaže nam taj momak.


josipgrgin

Nista nova samo sramota za Split i cijelu zupaniju.Sto je najgore vozni broj 60 cesto voze takvi busevi koji su ajme majko umjesto da voze uredniji busevi.