Razno (2)

Autor Paško, Kolovoz 29, 2016, 16:53:17

man323

Citat: Split33  u Travanj 04, 2017, 23:08:11
Mene zanima ima li Promet namjeru uvoditi glasovnu najavu stanica, jer je sramotno da grad koji s okolicom 400 000 nema normalne obavijesti unutar JGP-a

Nema smisla uvoditi glasovnu najavu stanica kada nema informativnog displaya unutar autobusa koji bi vizualno "najavio" stanicu.


STress

Je li ovo u reklamne svrhe? Ako dosad nisi primijetio, "Prometovi" busevi imaju displeje. Jedina im je mana da rade jako rijetko, što nitko u "Prometu" ne drži posebno značajnim problemom. Pogotovo kad se voziš u dvadeset godina starom Citaru kojem, unatoč tome što ima ABS, prednji desni kotač blokira prilikom kočenja, pa se sirotan zaustavi deset metara ispod stanice...

smogovci.bbb2

Citat: man313  u Travanj 05, 2017, 13:28:31
Nema smisla uvoditi glasovnu najavu stanica kada nema informativnog displaya unutar autobusa koji bi vizualno "najavio" stanicu.
U ZET-u vozači stišavaju glasovnu najavu stanica na tiho jer im smeta dok voze >hammer<
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

elez

#139
Evo jedna zanimljivost. Prije neki dan vozim se rano ujutro (oko 7) Classicom G na liniji 3. Uša san na pazaru. Ispred njega se jedva vukla Dalmatinceva Setra. I tako nas prijevoznik njega prati do stanice na Pojišanu. Oba stanu i krenu u isto vrijeme. Znaci mi uvijek imamo nesto protiv nasih buseva, a taj Classic je uzbrdo prema bolnicama "skinuo" tu jadnu Setru bez ikakve muke, reklo bi se s "pola gasa". Dakle koliko su te Setre jadne i neodrzavane kad njih jedan od najmasivnijih zglobnjaka sa motorićem od 310 konja tako lako prestigne. Eto mozda nije nekome zanimljivo al meni je taj mali street race bio zanimljiv pogotovo kad sam cuo komentar prometovca dok ga je prelazio: "nab*jem i tebe i tvoj šugavi bus" i po trubi.
P.S. Dalmatinac je bio skoro prazan, a Classic napola pun.
Sačuvaj me bože mlake pive, ladne žene i lošeg centaršuta...

Shole

Vjerovatno se Setri upalio EDC ili ispala cijev od turba

roko

Jucer je na liniji 17 s polaskom u 13 i 40 bio jako nervozan sofer bestima je svima koji su se parkirali na stanice trubia in i ponavlja ovo nema nigdi nego samo kod nas a i zurilo mu se dosta.

netko

http://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/481379/ekskluzivno-prometu-blokiran-racun

Citat:Ekskluzivno: 'Prometu' blokiran račun!
MILIJUNI PROBLEMA


Piše Nikolina Lulić
Foto Ilustracija/Hanza Media

Poslovni račun gradske tvrtke 'Promet' danas je blokiran!

Vijest nam je potvrđena u FINA-i, a tko je sjeo na račun 'Prometu' i na koji točno iznos još uvijek nije potpuno jasno.

Ipak, potencijalni uzrok, prema nekoliko neslužbenih izvora, moglo bi biti potraživanje odvjetnika Željka Lubine u iznosu od 11 milijuna kuna. Riječ je, podsjetimo, o dugu javnog gradskog prijevoznika prema slovenskoj tvrtki "A-COSMOS" čija je potraživanja na sevbe preuzeo odvjetnik Lubina.

- Radimo na deblokadi računa i čim budemo imali više informacija obavijestit ćemo javnost. U ovom trenutku, nažalost, ne možemo više reći - kazao nam je Tomislav Vojnović, direktor 'Prometa'.
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

netko

Vezano na blokirani račun.....

Neznam jesam li objavio? Vjerovatno nisam.

Kompletna presuda u vezi slučaja A-Cosmos i odvjetnika Lubine.
http://www.omis.hr/2016pdf/gv15/ad4.pdf

U njoj se jasno vidi izračun tj. mišljenje sudskog vještaka kako se došlo do iznosa od cca. 8 milijuna kuna glavnice i koji se iznos oduzeo i dodao Prometu tijekom nepoštenog korištenja autobusa na glavnicu (plus zakonske kamate koje su ispravljane tijekom ponovnog postupka).
Mišljenje drugog sudskog vještaka je odbačeno. A-Cosmos se žalio jer bi vjerovatno više novaca dobio, ali sreća je u ovom slučaju za Promet bila. A-Cosmos je čak i na kraju pristao na ovakvo konačno mišljenje radi što bržeg okončanja postupka.

Za oko upada mišljenje sudskog vještaka koji već 1990 godine, prilikom kupnje, "proglašava" Avtomontaže zastarjelim autobusima.

Što se odvjetnika Lubine tiče.......Sud je dosudio samo da mu Promet vrati tehnički ispravne autobuse u roku 8 dana od presude. Kako to Promet nije ispunjavao, Lubina je zatražio penale svaki dan u iznosu malo više od 2000 KN. Vjerovatno su ovi penali uzrok blokade računa, koji vjerovatno nije nešto prevelik.

Teško se sad vraćati u 90te, iako bi se mogao pronaći krivac za neisplatu autobusa. Štoviše, ako je za #688 plaćeno zadnjih 500 DEM, to još više baca sumnju za cijelu upravu Prometa da nisu ništa znali i prebacivanje krivnje s jednih na druge. Jedino ako #688 nije odmah direktno kupljen. Odluku DORHa o nepostojanju krivca ne mogu razumijeti.

Nešto noviji slučaj je slanje u otpis Avtomontaža. Tu se mislim gotovo sigurno može kazneno goniti one koji su to odlučili. Da su se samo parkirali sa strane, onakvi kakvi jesu, sigurno bi bila situacija lakša iako bi sud nakraju odlučivao o njihovoj tehničkoj ispravnosti jer je pitanje u koliko dobrom stanju su bile.
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

josipgrgin

Po ovome sada ispada posto su one Avtomontaze za otpad (tesko da ce se dovest u vozni red) onda treba Promet pronaci druge buseve koji su u voznom stanju i vratit Slovencima ili da oni dodu i uzmu par buseva od Prometa i da se stim rijesi ovaj slucaj a kako ce Promet izac na  kraj  sa voznim redom samo Bog zna.
Ja mislim da je to jedna od solucija da se rijesi ovaj problem.

man323

Buseve ne traže natrag Slovenci (A- Cosmos) već njihov vlasnik - Željko Lubina.

podgora

http://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/482043/problemi-gradskog-prijevoznika-lubina-trlja-ruke-dug-prometa-rast-ce-sve-do-izbora-nove-vlasti
Problemi gradskog prijevoznika: Lubina trlja ruke, dug 'Prometa' rast će sve do izbora nove vlasti
OLUPINE NAD GLAVOM

Piše Nikolina Lulić

Foto Božidar Vukičević / Hanza media
Podijeli na Facebook-u Podijeli na Twitter-u Pošalji na email

I dan nakon blokade - blokada. Tako bi se u najkraćim crtama mogla opisati situacija s "Prometom" kojemu je u četvrtak (jučer), drugi dan zaredom, onemogućeno raspolaganje novcem s poslovnog računa.

Kako nam je potvrdio Tomislav Vojnović, direktor javnog prijevoznika, na račun je "sjela" ovrha odvjetničkog ureda Lubina, no iznos opterećenja od 11 milijuna kuna, o kojemu se spekulira u krugovima upućenima u slučaj, nije htio komentirati opravdavajući se poslovnom tajnom. Vojnović je naglasio da zbog prisilne naplate trenutačno nije upitno funkcioniranje prijevoza na području koje pokriva gradska tvrtka, kao ni isporuka goriva koja je glavni uvjet da bi autobusi uopće mogli prometovati.

- Sreća je u ovoj situaciji da smo upravo isplatili plaće djelatnicima, a podmirene su i obveze prema dobavljačima goriva, te je plaćena rata leasinga za autobuse - kazao nam je prvi čovjek "Prometa".

Izjavu odvjetnika Željka Lubine, koji je za naš list rekao da će "u četvrtak odblokirati 'Promet' ako za to bude direktor poduzeća", Vojnović nije htio detaljnije komentirati.

- Tek smo se danas upoznali. U cilju zajedničkog rješenja ovog problema sastali su se odvjetnički timovi obiju strana - poručio je Vojnović i dodao da će se danas zbog problema s poslovnim računom tvrtke sastati i s Brankom Ramljak, Vladinom povjerenicom za Grad.

No, osim neugodne blokade, koja je uznemirila i zabrinula radnike javnog poduzeća, ne smijemo zaboraviti da "Prometu" još uvijek nad glavom visi ishod drugog sudskog spora koji vodi s odvjetnikom Lubinom, vlasnikom devet odavno otpisanih autobusa proizvedenih 1990. godine, koji traži da mu tvrtka isplaćuje 2250 kuna za svaki dan njihova neovlaštena korištenja sve dok mu ih ne preda u posjed u ispravnom stanju. Sve pregovore vezane za taj sudski spor vodio je donedavni gradonačelnik Ivo Baldasar.

- Prema informacijama koje su mi dostupne, s odvjetnikom Lubinom došlo se na prag dogovora i taj je prijedlog trebao ići na dnevni red Gradskog vijeća, ali kako nije usvojen ovogodišnji proračun, od toga nije bilo ništa. Radi se, naime, o iznosima koje "Promet" ne može samostalno podmiriti - ustvrdio je direktor.

Očito je da ovdje vrijeme radi za odvjetnika, jer se "penali" gradskoj tvrtki obračunavaju svaki dan, tako da taj iznos raste. Budući da Grad trenutačno vodi povjerenica s relativno skromnim ovlastima koje striktno ograničavaju korištenje novca iz blagajne u Banovini, očekivati je da se eventualni dogovor stranaka u ovom važnom sporu može dogoditi tek dolaskom na vlast novog poteštata i izglasavanjem proračuna.

Sindikat: DORH u garažu

- Šokirani smo situacijom u kojoj se jedan čovjek bezdušno poigrava našim sudbinama samo zato što to može. U strahu smo i u velikoj neizvjesnosti što će biti s "Prometom" i našim plaćama, a sve zbog promašenih politika koje su nas dovele u ovakvo stanje. Smatram da je sazrelo vrijeme da u tvrtku dođu DORH i USKOK, da se konačno raščiste sve nepravilnosti kako bismo konačno nesmetano mogli krenuti u restrukturiranje - smatra Teo Bulić, povjerenik Sindikata vozača i prometnih radnika.

Sindikalac se osvrnuo na gradske vijećnike koji u prosincu nisu digli ruke za proračun kojim bi se građanima omogućio kvalitetniji autobusni prijevoz, a "Prometovim" radnicima osigurala mirna budućnost.

- Kad se usporedimo s Osijekom, Rijekom ili Dubrovnikom, Splićani definitivno imaju najgore autobuse i najrjeđe polaske za istu cijenu - navodi Bulić.
Ništa kinezi samo Volvo,Man,Neoplan,Setra,Mercedes.

tramvajac 92

Ajmo vidjet cijene za jednu zonu:
Dubrovnik: 12/15 kn pojedinačna, dnevna 30 kn, mjesečna 250 kn
Osijek: 8/11 kn pojedinačna, dnevna 35 kn, mjesečna 275 kn
Pula: 7/11 kn pojedinačna, dnevne nema, mjesečna 230 kn
Rijeka: 7,75/10 kn pojedinačna, dnevna 20 kn, mjesečna 276 kn
Sisak: 10 kn pojedinačna, dnevne nema, mjesečna 250 kn
Sl. Brod 8 kn pojedinačna, dnevne nema, mjesečna 352 kn (pretpostavka da je većina linija unutar 5 km)
Split: 9/11 kn pojedinačna, dnevna nema, mjesečna 290 kn
Vinkovci: 5 kn pojedinačna, dnevne nema, mjesečna 228,66 kn
Zadar: 8/10 kn pojedinačna, dnevne nema, mjesečna 250 kn
Zagreb 10 kn pojedinačna, dnevna 30 kn, mjesečna 360 kn

Zaključak? Promet je po cijeni mjesečne karte 3. odmah iza Zagreba i Slavonskog Broda, najjeftinija je u Puli. Dnevnu kartu nema kao ni Zadar i Pula. Pojedinačne karte, Promet je tu oko sredine sa svojih 9 kn izvan vozila i 11 u vozilu, najskuplji je Dubrovnik i to osjetno.

Za napomenu: uzeti su gradovi koji imaju organizirani javni gradski prijevoz sa cijenama navedenim na mrežnim stranicama prijevoznika.

netko

 ;D ;D
http://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split/clanak/id/482660/kakva-drama-na-pazaru-vremesni-bracni-par-tijelima-zaustavio-gradski-autobus-i-blokirao-promet-zbog-svae-s-vozacem-policija-morala-uvoditi-red


Citat:
Kakva drama na Pazaru! Vremešni bračni par tijelima zaustavio gradski autobus i blokirao promet zbog svađe s vozačem; Policija morala uvoditi red



Ukoliko ste u jutarnjim satima prolazili pored autobusne stanice na Pazaru, zasigurno ste pomislili da je u tijeku snimanje neke filmske scene u kojoj starac i starica iz protesta pokušavaju prepriječiti put gradskom autobusu.

Kako nam je potvdio naš čitatelj, koji nam je i poslao ove zanimljive fotografije, ipak se ne radi o izrežiranoj sceni, već o realnoj koja se dogodila nakon verbalnog okršaja između vozača "osmice" i ovoga gospodina i pretpostavljamo, njegove supruge.

Prema riječima očevica, par je ušao u autobus, te ih je vozač iz nepoznatih mu razloga izbacio, zatvorivši im vrata "ispred nosa". Situacija je rezultirala burnom reakcijom naših sugrađana, koji su potom razborito stali ispred autobusa, ne davši mu da krene.

Također, rezultat je bila i ogromna kolona, popraćena trubljenjem i psovkama iznerviranih vozača koji su bili u žurbi. Vozač gradskog autobusa stajao je na mjestu, kako ne bi ozlijedio "buntovnike".

Uslijedila je svađa i bujica "šporkih" riječi upućenih šoferu. Nakon nekoliko trenutaka u pomoć je pristigao i policajac, koji je pokušao smiriti situaciju, te unervoženu gospodu "odlijepio" od šoferšajbe. Možda je ipak za sve krivo jugo....


Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

XDonald

Među komentarima - "Kako je poceo rat na mom pazaru" 😂😂
Mislin da je 11ka a ne 8ca...