Autotrans - razno

Autor Tomek, Siječanj 13, 2009, 19:53:22

lussin

Čak se i ja još sjećam stare creske ceste, jedva smo čekali dokopati se trajekta i Krka da se vozimo glatko a mimoilaženje je bila nauka (ispred Osora sa lošinjske strane i od Vodica do Porozine još uvijek je). Danas je to praktički magistrala po kojoj rijetko ko vozi ispod 100 (pogotovo iznad Vranskog jezera). Što se tiče konkurenicije prošlo ljeto je Slavonija Bus vozila za Lošinj, ove godine nema nikog osim Autotransa

Tomek

Od Osora do Nerezina je danas komad koji je među najlošijima, tada je bio najbolji.
Problem je svima sa strane koji dolaze i čija prisutnost bi smanjila cijene karata je to što Autotrans ima deal sa agencijama pa onda ucjenjuje. Croatia bus je nekad imala sezonsku liniju koja je išla u 9 iz Zagreba i u 9 iz Lošinja i stalno su bili krcati, no pod pritiskom da im agencije više ne budu prodavale karte morali su ustupiti taj polazak iz Zagreba u 9 Transu i staviti u 6 i povratak oko 14 gdje je bilo upola manje putnika te je na kraju linija i ukinuta. Znam da kad su vozili da su bili prilično jeftiniji od Autotransa, možda tek zadnjih dvije-tri godine su cijene bile tu negdje, al ne zato jer je Autotrans spustio nego je CB podignuo cijene zbog skupog za njih trajekta.
Isto tako dok je krajem 90-ih i početkom 00-ih Autotrans vozio mahom sa niskim TAM-ovima, Croatia bus je slala Neoplane koji su bili neusporedivi (volim ja TAM-ove, al to nejde u istu rečenicu).
Danas je vozni park Arrive mnogo moderniji i bolji, al sigurno da ima konkurencije i karte bi bile jeftinije, kao što je npr na jednom Pagu gdje vozi mnoštvo prijevoznika. Ovako ispaštaju putnici, a prijevoznik puni kasu.

Marek

Da se nadovežem na post o 1496: putovao sam jučer s njim, bio je solidno popunjen, tek nekoliko slobodnih mjesta.
+ jako udoban autobus, odlična sjedala i velik razmak između njih. Ja sam s 2 metra bez problema sjedio.  thumbs

leic96

Od 01.08.2018. Autotrans d.o.o. je postao dioničko društvo - Autotrans d.d.

Majstor

Jučer neki BMC kod Jastrebarskog prema moru imao lakšu nesrecu sa BMW 5 BiH registracija
Samo mi sudite pošteno !

lussin

#935
Od ponedeljka se vraća opatijski City bus. Hoćemo opet imati PJ Opatija City Bus ili će to voziti netko drugi?


EDIT: Vozit će Autotrans
http://www.fiuman.hr/u-opatiji-se-iduceg-tjedna-ponovno-uvodi-besplatni-city-bus/
Citat:Opatija je već nekoliko godina bez tzv. "city busa" koji je povezivao različite dijelove grada, ali otvaranjem novog modernog vrtića, koji se nalazi na ipak znatno izdvojenijoj lokaciji u usporedbi s dosadašnjim objektom, pokazala se potreba za njegovim ponovnim uvođenjem.

Opatijski mališani u novi vrtić ući će s početkom nove pedagoške godine, 3. rujna, a kao što je najavljivano, paralelno s time će započeti i ponovno prometovati "city bus".

"Grad Opatija je sklopio ugovor s Autotransom o obavljanju usluge javnog gradskog prijevoza i to svakog radnog dana, počevši od ponedjeljka, 3. rujna, na relaciji Slatina – Punta kolova – Dječji vrtić Punta kolova – naselje Zora – Nova Cesta – Škrbići – tržnica. Riječ je o mini busu s 15 sjedećih mjesta koji će svakih pola sata počevši od 6 sati ujutro pa do 17 sati polaziti sa Slatine. Iznimka će biti polasci između 9 i 12 sati kada će polazak biti svakih sat vremena. Za putnike je prijevoz besplatan. Cijena usluge prijevoza za Grad Opatiju iznosit će 1.593,75 kuna dnevno uključujući PDV.

Riječ je o pilot projektu koji će trajati do kraja godine. Tijekom tog razdoblja prijevoznik će kontinuirano pratiti kretanje broja putnika te će budućnost ove linije javnog gradskog prijevoza nakon 1. siječnja 2019. godine ovisiti o tim pokazateljima", otkrio je pročelnik za komunalni sustav i zaštitu okoliša Grada Opatije, Filip Vlah.

http://www.fiuman.hr/linija-opatijskog-city-busa-vec-promijenjena-samo-dan-nakon-najave/
Citat:Prometna linija opatijskog city busa koja počinje voziti u ponedjeljak 3. rujna 2018. produljit će se u odnosu na prometnu liniju koja je prethodno najavljena za ovaj pilot projekt, s ciljem preciznijeg utvrđivanja potreba građana u vezi korištenja city busom.

Naime, city bus će umjesto prvobitno zamišljenog desnog skretanja na raskrižju ulica Nova cesta, Varljenska cesta i Dr. Matka Laginje (raskrižje neposredno prije SPAR-a)  nastaviti prometovati Ulicom Nova cesta sve do raskrižja ulica Nova cesta i Dr. Ivana Poščića  (raskrižje kod peze/gradske vage) te će se spustiti Ulicom Dr. Ivana Poščića do Ulice Rikarda Katalinića Jeretova i prometovati u smjeru gradske tržnice.

City bus će se na ovoj proširenoj prometnoj liniji zaustaviti na svim predviđenim stajalištima za bus i city bus.

Zbog ovih novih okolnosti, bit će potrebno izmijeniti prethodno najavljeni vozni red, koji ćemo objaviti u najkraćem roku, nakon točno izmjerenog potrebnog vremena prometovanja i čekanja na stajalištima, poručuju iz opatijske gradske uprave.

lussin

http://www.novilist.hr/Vijesti/Crna-kronika/TEMPIRANA-BOMBA-OD-2-58-PROMILA-Vozac-Autotransa-na-liniji-Rijeka-Pula-vozio-putnike-mrtav-pijan
Citat:Vozaču autobusa riječkih registracijskih oznaka u kojem je bilo 12 putnika pulska prometna policija izmjerila je u srijedu rano popodne 2,58 promila alkohola u krvi, izvijestila je istarska Policijska uprava.
U sklopu redovitog nadzora prometa, na pulskoj petlji policija je oko 13 sati testirala 47-godišnjaka koji je vozio autobus od Rijeke do Pule.
Alkotestom je utvrđeno da ima koncentraciju alkohola od 2,58 g/kg te je isključen iz prometa i doveden u posebne prostorije policije dok ne prestane djelovati opojno sredstvo, izvijestila je glasnogovornica istarske Policijske uprave Nataša Vitasović.
Dodala je kako će tijekom sutrašnjeg dana muškarac biti doveden na Prekršajni sud zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Neslužbeno se doznaje da je riječ o autobusu riječkog Autotransa, a 12 putnika nastavilo je put drugim autobusom kojim je upravljao drugi vozač.

lussin

Navodno je u petak linija Veli Lošinj-Rijeka-Zagreb (16:45) bila tragikomedija. Vozači sa 1402 prvo promašili skretanje za Merag, pa se okretali na cesti za Porozinu. U mđeuvremenu trajekt otišao bez njih pa se samo zbog njih vraćao. Kasnije su promašili neko skretanje i na Krku, ali bez posljedica  rofl

shef

Lošija slika, 1412 skinuta shema
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

shef

Još jedan kojem je skinut Autotrans....
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

gorgoroth


shef

Uz 1302, još jedna četvorka obučena u all-over reklamu Ine, 1240
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

shef

Na Zagreb-Veli Lošinj danas Tourliner 1331 i to bez ikakve sheme konačno je i on došao na red na skoro arriviziranje
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

sniff

Gdje se nalazi ATRova garaža u Zagrebu ?

Marek

Tekstilpromet u ulici Marijana Čavića.