Ostalo švercanje u autobusima

Autor CroHerc, Kolovoz 28, 2009, 23:31:00

CroHerc



klimama

Netko voli slatko - http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Funbiz/Carinici-uhvatili-krijumcare-cokolade

Citat:Carinska uprava Ministarstva financija danas je priopćila kako su carinski službenici na ispostavi Bregana Carinarnice Zagreb u subotu, 18. rujna, spriječili pokušaj krijumčarenja sto kilograma čokolade. Pregledom prtljage putnika u BiH autobusu nisu pronađene nikakve nepravilnosti, ali pregledom autobusa je pronađeno neprijavljeno 100 kilograma čokolade koja je bila skrivena na raznim mjestima u autobusu. Roba u procijenjenoj vrijednosti od 7700 kuna privremeno je oduzeta, a protiv vozača, državljanina BiH, je pokrenuta prekršajna prijava za što je predviđena novčana kazna od 3000 do 100.000 kuna.

mate



mate

TopTurist (DK/BiH)

Citat:

Državljanin Bosne i Hercegovine uhićen je na graničnom prijelazu Gruškovje u Sloveniji u pokušaju krijumčarenja 36 ručnih bombi i sedam pištolja. Oružje je skrivao u plastičnim posudama s hranom, preliveno rastopljenom čokoladom

Mariborski policajci objavili su detalje akcije koja se dogodila krajem prošlog tjedna na graničnom prijelazu Gruškovje, kada je kod bosanskog državljanina otkriveno čak 36 bombi i sedam pištolja različitih kalibara te streljivo za njih.

Krijumčar je bio putnik u autobusu danskih registarskih oznaka koji je na međunarodni granični prijelaz Gruškovje stigao u subotu u 16:22. Autobus je prevozio putnike iz Bosne i Hercegovine u Švedsku.

Tijekom rendgenske kontrole njihove prtljage policija je otkrila 36 bombi, od čega 35 tipa M-75 i jednu bombu M-52. Kod tog putnika pronađeno je i sedam pištolja različitih kalibara, kao i streljivo.

U posebnoj torbi koju je odložio pred autobusom, vjerojatno se uplašivši granične kontrole, bilo je još oružja koje su također zaplijenili slovenski kriminalisti.

Muškarac (55) uhićen je i određen mu je pritvor.

Slovenski su policajci o zapljeni obavijestili i inozemne službe. Pretpostavlja se da je oružje bilo namijenjeno različitim skupinama organiziranog kriminala, piše portal 24ur.

https://dnevnik.hr/vijesti/svijet/ulov-slovenske-policije-bosanski-drzavljanin-u-autobusu-krijumcario-36-bombi-i-7-pistolja-sakrio-ih-u-posude-s-hranom---498661.html