Srpanj 09, 2020, 16:11:24
autobusi.org forum

Novi Postovi

 Str: [1] 2 3 ... 10
1
https://dubrovackidnevnik.net.hr/vijesti/hrvatska/libertas-dubrovnik-naplatio-garanciju-od-tvrtke-solaris-u-iznosu-od-17-milijuna-kuna

ZBOG RETARDERA Libertas Dubrovnik naplatio garanciju od tvrtke Solaris u iznosu od 1,7 milijuna kuna!

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Datum objave: 09.07.2020.
0
Zbog neispunjenja ugovornih obveza, odnosno činjenice kako je prilikom pokušaja isporuke autobusa poljska tvrtka Solaris Bus&Coach nakon što je istekao 21 dan za ispravak nepravilnosti na koje je ukazala tvrtka Libertas, a odnose se na ugrađeni primarni retarder, utvrđeno kako nije došlo do ispravke nepravilnosti te da navedeno ne udovoljava natječajnim uvjetima, tvrtka Libertas je putem bankovne garancije naplatila bankovna jamstva od tvrtke  Solaris Bus&Coach u iznosu od 1,7 milijuna kuna.

Naime, jedna od obveza iz  natječaja bila je i davanje garancije za uredno izvršenje posla, a budući je utvrđeno kako autobusi tvrtke Solaris nisu bili u skladu sa standardima koje je zahtijevao Libertas navedena garancija je i naplaćena.

Tvrtka Libertas podnijela je zahtjev prema središnjoj agenciji za ugovaranje i financiranje iz Europskih fondova za produljenje ugovora odnosno pokretanje novog postupka javne nabave te se očekuje njegovo odobrenje u najskorijem roku.


Podsjetimo, tvrtka Libertas i Grad Dubrovnik svim dosadašnjim postupcima, a vezanim za nabavku autobusa, zaštitili su Libertas Dubrovnik od financijske štete koja je prijetila u iznosu od čak 4,5 milijuna kuna, a koja bi se dogodila da su se preuzeli navedeni autobusi.
2
Promet, Split / Odg: Rashodi
« Zadnji post od amfan u Danas u 13:11:05 »
Prva tri sigurno, četvrti vjerojatno.
3
Promet, Split / Odg: Rashodi
« Zadnji post od Mau2403 u Danas u 11:50:12 »
A šta se dešava sa 158, 159, 230 i 247.

Jeli i oni padaju pod Staro za Novo?
4
Promet, Split / Odg: Rashodi
« Zadnji post od Josip-Split u Danas u 11:31:49 »
A danas 203 i 190
5
👍
6
Glasine kažu da će to biti Slavonija bus sa novim MAN-ovima buljo
7
ZET, Zagreb / Odg: ZET razno (4)
« Zadnji post od smogovci.bbb2 u Danas u 08:28:23 »
 o-0
8
ZET, Zagreb / Odg: ZET razno (4)
« Zadnji post od Ivan u Danas u 08:00:38 »
Vidi se tendencija već neko vrijeme, ZET sad pokušava nakupiti novce gdje stigne jer mu je natovaren nemoguć projekt žičare koji će odvlačiti desetine zaposlenika i desetke milijuna kuna godišnje, čak i da nema Bandićeve korupcije bez prije smišljenog razvoja Sljemena ovo ne vodi nikud... Žalosno da su toliki ljudi za to navijali prije nego su sagledali što nam se zbog toga sprema radi takve igračke, a sav ostali promet u gradu, ne samo JGP, je nepodnošljiv.

Ovako će uštediti s 2-3 godine preskočenih nabavki novih autobusa i zapošljavanja novog kadra /samoborski scenarij/, a nakon toga trajno izgubiti tržište i te konstantne subvencije koje su u biti ogromne prema onom što drugdje dobivaju drugi prijevoznici. Da je to rađeno na planirani način nema problema jer navijao sam za to da se ZET koncentrira na grad još i prije, ali ovako ispadaju samo izgubljeni i jadni.
No uglavnom da VG i ostali neće plaćati tako veliki ceh katastrofalnoj nesposobnosti vodstva Zagreba i da će ta kaotična priča završiti.
9
Čazmatrans Nova / Odg: Povijest - Čazmatrans
« Zadnji post od steyr1985 u Danas u 07:48:28 »
Mislim samo dva Tama su preuzeli jedna Autokaraserija i Automontaza. Mislim da ovaj nije bio u Čazmi.
10
Promet, Split / Odg: Povijest (stare slike, podatci, ...)
« Zadnji post od amfan u Danas u 02:09:11 »
#667 još nismo imali na forumu. Izvor:
 Str: [1] 2 3 ... 10