Međugradski prijevoz > Autotransport Šibenik

ATP Šibenik - razno

<< < (262/262)

Avtomontaža:
Autotransport je danas napravio novi biser za anale. Ponovno su reducirali polaske na gradskim linijama, a najveća idiotarija je ukidanje polaska za Brodaricu u 8.00 koji je inače bio jedan od najfrekventnijih na toj liniji glavauzid

zlepur1:
Mislim da neće još dugo glumiti da mogu kako oce, upravo je objavljena vijest da je grad Šibenik nabavija 11 autobusa za komunalni javni prijevoz i planiraju izmjenu postojecih linija, dodavanje novih ruta i  češće povezivanje s gradom mjesta koja nisu obuhvacena gradskim linijama.

peron24:
Još jedna godina se konačno privodi kraju a u šibenskom gradskom prijevozu očekivano nema pomaka na bolje. Naprotiv. Gradske linije su maksimalno reducirane tako da se autobusom služi samo onaj tko baš mora ili nije u mogućnosti korisititi taxi usluge.
Budući da je ulica Kralja Zvonimira koja povezuje centar za zapadnim i sjevernim djelovima grada u rekonstrukciji pa je zatvorena za promet, autobusi moraju prometovati obilazno preko Vidika i Ražina. To naravno zahtjeva privremenu reorganizaciju prometa koja nije jednostavna ali nikako nije opravdanje na kolaps u javnom prijevozu. Očito nitko nije u stanju sastaviti adekvatan vozni red i smisliti novu kombinaciju različitih linija koje bi se tada spojile u jednu. Npr. Linije za Šubićevac i Meterize  mogu biti spojene u jednu a usput se njome mogu služiti i stanovnici stambenih blokova na Vidicima jer linija prometuje u blizini njihovog kvarta. Vožnja od pijace do Meteriza bi bila duža i sporija ali bi polasci bili relativno česti. Kako logika i ATP ne idu u istoj rečenici neću dalje duljiti.
U voznom parku je aktivno manje od 40 vozila što naravno nije dovoljno za normalno odvijanje prometa. Broj rashodovanih autobusa je uvijek veći od broja novonabavljenih.
Od friškijih prinova to je bijela Setra S415 GT-HD iz 2013. koja je upotrebljiva i u međugradskom prometu. Međutim plavi Cityliner ŠI-894-HA stoji pokraj radione odjavljen već mjesecima. Druga dva Citylinera su još u prometu, kao i smeđa Setra S415.
Posljednji Eurobus AV120 ŠI-323-CG je proljetos dobio nove tablice međutim trenutno je odjavljen i mislim da je to kraj epohe ovih iznimno izdržljivih i godinama nezamjenjivih autobusa bez kojih međugradske i međunarodne linije u ATP-u ne bi normalno funkcionirale. Nakon ATP-ovih mislim da je jedini AV120 na šibenskom području ostao onaj od Starog Velima (ex. Generalturist).
Trenutno su u fazi rashoda 3 Mercedesa kockice a jedan stoji parkiran i odjavljen. Od Citelisa je zasad samo jedan u rashodu. Citelisi nisu tako žilavi kao njemačka vozila tako da su u 3 godine ATP-a prilično potrošeni.
Aabenre, Steyri i ostala vozila od Varaždinaca su već odavno prešla u povijest.
Od starijih autobusa najizdržljivijim su se pokazale Temse jer su sve tri (dvije Safari i jedna Opalin) još uvijek u prometu nakon 13 i pol godina vožnje. Od veterana tu su Regiji sa više od 10 godina staža u ATP, MAN Lions Classic, sivi Volvo 9900 i Volvo 8700 LE koji je ostao bez reklame za Solaris ali je dobio nove tablice koje završavaju na HS.
Na ispomoći iz ČZT Dalmacije je uvijek nekoliko autobusa. U zadnje vrijeme sam viđao stari Cityliner ZD-381-GL a u garaži sam nekidan vidio i Setru S417 GT HD #828.
Ostatak voznog parka je još uvijek aktivan.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju