Međugradski prijevoz > Samoborček EU Grupa, Samobor

Samoborček - prošlost

(1/8) > >>

tamlover:
1994. od ZET-a je preuzet javni prijevoz na području Samobora, Jastrebarskog i okolnih općina. Na starom forumu Tomek je postao fotku Den Oudstena. Takvi su busevi naslijedili ZET-ove TAM-ove, uz njih tu su bili Gräf&Stiftovi i Steyri. Iz tog vremena sjećam se zona s kojima se nitko nije snalazio i zapravo se činilo da je karta jeftinija, što neki i danas smatraju, no prijevoz od Zagreba do Svete Nedelje zapravo je bio skuplji, što je putnike ljutilo. Iskustva sa ZET-om zadnjih godina su različita, prije svega zbog loše politike direkcije prema pogonu Samobor kojeg su se iz meni nikad prepoznatih razloga odlučili riješiti. Na kraju Samoborci nisu imali izbora nego reći dosta. Možda bi iskustva iz tog vremena mogli ispričati i drugi forumaši, Tomek npr....

Tomek:
Evo, imam ja par sitnice, stanovnici Samobora i okolice su jedva dočekali da ZET ode jer je cijena za to doba bila jako (pre)visoka, a i autobusi nisu bili baš u tako dobrom stanju kako su izgledali(bilo je podosta kvarova).
Što se tiče Autoturist-Samoborčeka oni su dosta dugo bili povoljni, ali s vremenom su cijene karata otišle u nebo, no i ZET je od onda udvostručio cijenu karte, te bi po toj logici njihova cijena Črnomerec - Samobor danas bila 28kuna.

Autobusi Autoturista i naročito Samoborčeka su sigurno bolji no što bi ZET-ovi bili da ZET još vozi..To uostalom vidimo i na primjeru V.Gorice.
Što se tiče trenutnog voznog parka, od ovih slika koje si stavio, jedan  zglobni Graf I Stift je sad završio u Slavonija busu, a ovaj zeleni SG240H u Slavijatransu iz Petrinje.
Svi ostali i dalje voze(najviše u okolici Jaske i Samobora).. Na slici se i dobro vidi da je Steyr gb159 lani uređen perfektno i izgleda kao da je nov, a i večina ostalih starih Grafova su uređeni u potpunosti.. U održavanju prednjači Samoborček, Autoturist zaostaje, ali opet nije toliko loš..
Najnoviji primjer je Graf gb145 koji je nedavno opet obnovljen i ima ssada novi logo Samoborčeka kao i nedavno nabavljene S315UL..

tamlover:
Kakva su tvoja sjećanja što se tiče razlika u voznim redovima između ZET-a i tada novog prijevoznika na najfrekventnijim linijama od Zagreba prema Samoboru?

goranxxx:

--- Citat: tamlover - Ožujak 25, 2008, 19:14:27 ---Kakva su tvoja sjećanja što se tiče razlika u voznim redovima između ZET-a i tada novog prijevoznika na najfrekventnijim linijama od Zagreba prema Samoboru?

--- Kraj citata ---
Ovak, ispočetka je Samoborček-Autoturist samo prepisao vozna vremena od ZET-a, no s godinama su uvodili i neke nove linije kao i drukčija polazna vremena, slažem se da je u svakom slučaju vozni park Samoborčeka, malo manje Autoturista kudikamo bolji od ZET-ovih vozila koja bi danas vozila po Samoboru i okolici, a što se tiče cijene karata ZET bi po nekoj logici i danas bio skuplji od Samoborčeka i Autoturista 8) 8)

zetovac:
Dvije slike iz Samoborčekove prošlosti;
1.Neoplan Cityliner

2.Setra 315HD i Mercedes 303 jednog ZG privatnika prije nekoliko godina na putu za Lourdes

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju