Prosinac 13, 2019, 12:27:38
autobusi.org forum

Autor Tema: Promet/Autoprijevoz Sinj - razno  (Posjeta: 72094 vremena)

Ožujak 25, 2019, 13:25:49
Odgovori #165
Offline

amfan

Global Moderator
I MA-712-BI na sinjskim linijama s naljepnicom Promet Sinj

Ožujak 25, 2019, 21:29:55
Odgovori #166
Offline

Lion's Driver


712 BI je odavno tamo a zadnji je otišao 381

Kolovoz 21, 2019, 17:52:11
Odgovori #167
Offline

Lion's Driver


"upravo" automobil podletio u Baćini pod Sinjsku Setru na liniji Dubrovnik-Split. Osobni auto sa strancima kriv.

Rujan 28, 2019, 02:05:08
Odgovori #168
Offline

amfan

Global Moderator
Izgorio kratki Transliner ST-166-TS. Možda jest prošao preventivni tehnički prije par dana, ali valja spomenuti da je na godišnji tehnički u lipnju morao ponovno zbog zauljenosti motora oko brtvi na donjem dijelu motora te cijevi za gorivo koje su propuštale. Vidimo kako je sve završilo.

https://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/split-zupanija/clanak/id/625315/u-bitelicu-kod-sinja-u-potpunosti-izgorio-skolski-autobus-prije-tri-dana-prosao-je-pregled-bio-je-potpuno-ispravan-jedan-od-putnika-vozac-je-htio-gasiti-ali-onda-je-naglo-buknula-vatra

Citat:
27.09.2019. | 14:05
U Biteliću kod Sinja u potpunosti izgorio školski autobus: 'Prije tri dana prošao je pregled, bio je potpuno ispravan'; Jedan od putnika: Vozač je htio gasiti, ali onda je naglo buknula vatra!'
vatrogasci brzo intervenirali


Piše G. Radanović, K. Marić Banje, T. Paštar

Na cesti u Biteliću kod Sinja u petak nešto prije 13 sati zapalio se autobus. Srećom, nema ozlijeđenih.

- Vozač je na vrijeme shvatio da nešto dimi i zaustavio autobus. U autobusu se u trenutku izbijanja požara nalazile ukupno tri osobe, no nitko nije bio ugrožen. Policija je na terenu - potvrđeno nam je iz PU splitsko-dalmatinske.

Dojavu o zapaljenju školskog autobusa kod Društvenog doma u Biteliću Javna vatrogasna postrojba Sinj zaprimila je u 12.50 sati, a požar je ugašen u 14 sati.

- Na teren su izašla dva vozila JVP Sinj s četiri vatrogasca, a jedno vozilo je još uvijek u Biteliću pokraj autobusa - potvrdili su nam dispečeri iz Sinja.

Putnici su uspjeli napustiti vozilo prije nego je izbio otvoreni plamen koji je u cijelosti progutao autobus pa nije pomogla ni brza intervencija pripadnika JVP Sinj. Oni su uspjeli ugasiti vatru i spriječiti eventualno širenje požara na okolicu.

Kako smo doznali od predstavnika prijevozničke tvrtke “Promet Makarska” za to područje, u trenutku nastanka požara u autobusu je bilo dvoje djece i vozač.

- Zapalio se autobus marke Neoplan koji je prije tri dana prošao preventivni pregled i bio je potpuno ispravan - kazao nam je predstavnik “Prometa Makarske” za područje Sinja.

Izgorjeli autobus danas je prvi dan vozio na ovoj liniji, a do sada je bio korišten na triljskom prostoru.

Prema neslužbenim podacima starost autobusa je 20-ak godina.

Uspjeli smo stupiti u kontakt s jednim od putnika koji nam je kazao:

- Vozač je primijetio da iz zadnjeg dijela vozila, gdje je smješten motor, izbija dim. Uspio je sići s kolnika na ledinu sa strane i svih troje smo izišli iz vozila. Vozač je imao namjeru gasiti, ali kada je krenuo prema vozilu naglo je buknuo plamen. Odmaknuli smo se još više, a vozač je pozvao vatrogasce. Iako su vatrogasci stigli vrlo brzo, a manje od 15 minuta, vatra je u međuvremenu zahvatila cijeli autobus koji se pretvorio u buktinju – kazao nam je putnik.

Listopad 16, 2019, 15:10:46
Odgovori #169
Offline

XDonald


Izgorio Neoplan Euroliner  :'(  :'(
slika je sa forumskog facebooka.

Listopad 16, 2019, 15:17:26
Odgovori #170
Offline

Lion's Driver


ST 5203-I iz 1999 godine... ne ide ovo na dobro nikako  >hammer< al opet je dobro dok su glave na broju

Listopad 31, 2019, 03:38:55
Odgovori #171
Offline

amfan

Global Moderator
http://www.ferata.hr/radalj-nije-istina-da-su-nasi-autobusi-stari-i-da-se-ne-odrzavaju/

Citat:
Radalj: Nije istina da su naši autobusi stari i da se ne održavaju
Autor/ica Ivana Vrančić
Objavljeno: 17 listopad, 2019

U razmaku od 20-ak dana dogodila su se dva slučaja izbijanja požara na autobusima tvrtke za prijevoz putnika Promet Sinj. Oba autobusa u trenutku izbijanja požara bila su u vožnji, a srećom, nitko od putnika nije ozlijeđen.

Prvi slučaj dogodio se 27. rujna u Biteliću. Požar je izbio na autobusu u kojem se, prema informacijama PU splitsko-dalmatinske, nalazilo troje putnika. Drugi slučaj dogodio se jučer, 16. listopada. Požar je izbio na autobusu, na staroj kliškoj cesti, iznad tunela, koji je vozio na relaciji Split-Sinj i koji je bio pun putnika.

Direktor Prometa Sinj Dražen Radalj kazao nam je kako je policija obavila uviđaj, ali da uzrok požara nije utvrđen. Negirao je i komentare kako je riječ o starim, neispravnim autobusima. Prema njegovim riječima, vozni park Prometa Sinj star je oko 20 godina.

    ‘Ovom prilikom najprije se ispričavam svim našim korisnicima, putnicima što se dogodio taj eksces. Ja sam na čelu tvrtke već tri godine i do sada nije bilo niti jednog takvog slučaja, no nikada se ne zna kada će se to dogoditi. Nije istina da su naši autobusi stari i da se ne održavaju. Vozni park nije ništa stariji ni noviji od prosjeka u Hrvatskoj. Autobusi se održavaju redovno i dosta ulažemo u njihovo održavanje. To što se dogodilo može se dogoditi i na novom autobusu. Jučer smo imali uviđaj policije, no nismo otkrili uzrok požara. Ne mogu dati točan odgovor na pitanje što se dogodi. Posljednji autobus koji se zapalio je bio noviji, bio je u urednom stanju, nije trošio ulje, ni vodu’, kazao je Radalj.

Zbog ova dva slučaja zapaljenja autobusa u vožnji, prema riječima direktora Radalja, bit će uvedene dodatne kontrole ispravnosti autobusa.

    ‘Radimo na tome da dodatno pojačamo kontrolu vozila, iako naši autobusi, shodno zakonskim obvezama, prolaze preventivne preglede svaka tri mjeseca u stanici za tehnički pregled Centra za vozila. Ja ne mogu garantirati da se to neće više nikada dogoditi, jer bi to bila iluzija, ali nadam se da ćemo stati na kraj tome’, kazao je Radalj.

Požar na autobusu Prometa Sinj na staroj kliškoj cesti snimio je čitatelj Ferate:

http://www.ferata.hr/ponovno-gorio-prometov-bus/

Citat:
Ponovno se zapalio Prometov bus?!
Autor/ica Ferata
Objavljeno: 18 listopad, 2019

Na mail Ferate dobili smo fotografiju i video o zapaljenju još jednog autobusa prijevoznika Promet Sinj. Treći je to slučaj u samo 20-ak dana, a ovoga puta dogodio se u ulici Put Ferate oko 20 sati.

Na snimkama se vidi kako se iz zadnjeg dijela autobusa širi crni dim, a prema navodima svjedoka, u tom trenutku u autobusu nije bilo putnika. Kako doznajemo, događaj nije prijavljen policiji i vatrogascima.

Uskoro očekujemo očitovanje direktora Prometa Sinja Dražena Radalja o ovom slučaju.

http://www.ferata.hr/bus-se-ipak-nije-zapalio-za-dim-kriv-webasto/

Citat:
Bus se ipak nije zapalio, za dim ‘kriv’ webasto
Autor/ica Ferata
Objavljeno: 18 listopad, 2019

Iako se u medijima i na društvenim mrežama pojavila informacija kako je došlo do zapaljenja još jednog autobusa prometa Sinj, tijekom jutra saznajemo kako se to ipak nije dogodilo.

Naime, kako neslužbeno doznajemo, dim iz stražnjeg dijela autobusa pojavio se zbog ispuha webasta, odnosno sustava grijanja, što nije neobično pri nižim temperaturama zraka. Otvorenog plamena nije bilo, a ubrzo je prestalo dimiti iz autobusa.

Studeni 13, 2019, 10:15:20
Odgovori #172
Offline

Lion's Driver


Kako se u Sinju bore protiv zime?  ;D Griju ruke oko zapaljenog autobusa.
ST 172 TS traži prijevremenu mirovinu  :'(
Jutros se zapalio alanser al su ga ugasili na vrijeme.

Prosinac 04, 2019, 22:55:51
Odgovori #173
Offline

Lion's Driver


Danas su stigle dvije prinove... Malo bolje  slike Neoplana imamo, Setre ne al Setra se dobro vidi na fb stranici pa neka pogleda tko ima  kava

Prosinac 05, 2019, 00:46:01
Odgovori #174
Offline

415 ul


Ne izgledaju lose,no mogao je i novije nesto