Lipanj 06, 2020, 04:09:47
autobusi.org forum

Autor Tema: Razno (2)  (Posjeta: 224251 vremena)

Listopad 17, 2019, 18:28:14
Odgovori #1110
Offline

Čelični


Slažem se u potpunosti s tobom Boki651. Kako god izađe nova aplikacija nedostaje joj baš to, prikaz autobusa u realnom vremenu, već predviđenom što već imamo odavno i na stajališnim panoima i starim aplikacijama. Na to ćemo nažalost izgleda još morati pričekati.
« Zadnja izmjena: Listopad 17, 2019, 18:32:22 od Čelični »
"Ma nisam, nisam, nisam, nitko i ništa da ne mogu do i od nekog okretišta.
Rađe me pljunite nego ometajte u vožnji."

Listopad 17, 2019, 19:00:10
Odgovori #1111
Offline

Boki651


@Čelični, bio je pokušao nešto Ericsson s pametnim stanicama, ali niti aplikacija radi kako treba niti rade one pametne stanice u gradu.

Listopad 17, 2019, 21:07:56
Odgovori #1112
Offline

Čelični


@Čelični, bio je pokušao nešto Ericsson s pametnim stanicama, ali niti aplikacija radi kako treba niti rade one pametne stanice u gradu.
Da obje su Ericssonove pametne stanice i "Žabica" odavno i "Riječki neboder" skoro uvijek u kvaru. Što se aplikacije tiče ona ova zadnja tri, četiri dana radi na mom androidu "dosta dobro" u uspredbi s npr. prošlim tjednom kada su najprije bili ucrtani autobusi bez brojeva linija i podataka. Kad bi se kliknulo na pojedini autobus nije bilo nikakvih podataka, zatim par dana su bile ucrtane samo stanice bez autobusa i bez ikakvih podataka, ali ponavljam i sada dok ovo pišem aplikacija na mom androidu radi uz eventualne manje greškice koje su uvijek bile prisutne od kad postoji aplikacija pametne stanice. Na pametnim stanicama je najrealnija slika po mom mišljenju na karti gdje je ucrtan autobus s navedenom linijom kada se klikne na traženi smjer, ali ni to od početka pa ni sada nije 100% funkcioniralo pa bi autobus na npr. na liniji 5 u smjeru Jelačićevog trga na stajalištu "OŠ Fran Franković" nakon dužeg stajanja, naglo preskočio "Severinsku" i "skočio" na slijedeće stajalište "Bok". Pročitaj ako nisi recenzije Ericssonovih pametnih stanica i bit će ti sve jasno zašto je prosječna ocijena 2,2.
"Ma nisam, nisam, nisam, nitko i ništa da ne mogu do i od nekog okretišta.
Rađe me pljunite nego ometajte u vožnji."

Listopad 17, 2019, 21:15:01
Odgovori #1113
Offline

Boki651


Meni na aplikaciji stoje autobusi onako kako sam ih "uhvatio" prilikom paljenja aplikacije, s time da kad odabereš autobus da vidiš detalje, ako nema oznake linije, tada piše garažni broj, a ako ima broj linije, tada obično nije aktualan polazak nego par sati prije.

Listopad 17, 2019, 21:34:52
Odgovori #1114
Offline

Čelični


Ne bi vjerovao meni su sada brojevi linija na svim autobusima i slika nije "zaleđena" čak se i vremena polazaka podudaraju. Stanje kakvo je kod tebe meni je bilo prošli tjedan. Kada bih kliknuo na autobus bez broja kako i tebi sada otvarao mi je s velikim slovima ispisan garažni broj bez ikakvih podataka o polascima.
« Zadnja izmjena: Listopad 17, 2019, 21:38:24 od Čelični »
"Ma nisam, nisam, nisam, nitko i ništa da ne mogu do i od nekog okretišta.
Rađe me pljunite nego ometajte u vožnji."

Listopad 17, 2019, 21:35:07
Odgovori #1115
Offline

trolej_trola


Istok:  13-14-12-10a-10-29-27-25-26-P-P
Zapad:  11/18/18b/19/20/21/22-30/23-P

Hvala NP-549 na informaciji.
 :)

Studeni 11, 2019, 22:57:15
Odgovori #1116
Offline

Filemona


Novi list opet o "pametnim" stanicama.
http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/Sjecate-se-rijeckih-Pametnih-stanica-otprije-dvije-godine-Od-tehnoloske-inovacije-ostala-samo-metalna-konstrukcija?meta_refresh=false

Citat:
Gdje je zapelo?
Sjećate se riječkih Pametnih stanica otprije dvije godine? Od tehnološke inovacije ostala samo metalna konstrukcija

Autor: Ljiljana Hlača   
Objavljeno: 11. studeni 2019. u 7:25

Od sve te tehnologije ostala je samo metalna konstrukcija, dok su pametni dijelovi (vertikalni ekran kao evidencija dolazaka i odlazaka autobusa, punjači za mobitel) izvan funkcije, a dijelom i devastirani

RIJEKA - Riječke pametne stanice, kod riječkog nebodera i na Rivi, spavaju tehnološki san. Od sve te tehnologije ostala je samo metalna konstrukcija, dok su pametni dijelovi (vertikalni ekran kao evidencija dolazaka i odlazaka autobusa, punjači za mobitel) izvan funkcije, a dijelom i devastirani. Pitanje je isplati li se sada sve to popravljati?

Rijeka je bila prvi hrvatski grad koji je dobio pametne autobusne stanice, a u okviru pilot-projekata Centra za kompetencije za pametne gradove (CEKOM) koji je osnovan kao dio inovacijske infrastrukture Republike Hrvatske. Bilo je to 2017. godine. Cijela ta priča medijski se lijepo predstavila, sve je to obećavalo.

- Pametne stanice su postavljene u sklopu projekta testiranja novih tehnologija, a za svaki korak naprijed potreban je novac. Stoga se CEKOM svojedobno javio na natječaj za bespovratna sredstva koji provodi Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta. No do sada, iako je prošlo više od dvije godine od prijave, ministarstvo nije dovršilo evaluaciju, postupak još traje, a daljnji razvoj tog projekta zbog toga stagnira, saznali smo od Grada Rijeke.

Partneri su na tom projektu bili HT, Ericsson Nikola Tesla, Autotrolej i Rijeka Promet, a Grad Rijeka tu je imao zadatak da pametne stanice fizički postavi na lokacije u centru grada i za to je izdvojio i 5.230 kuna, koliko je otišlo za postavljanje temelja i njihovo betoniranje. Ostalo su sudionici u projektu ustupili bez naknade.

Zatražili smo komentar od Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta zašto se toliko dugo čekaju rezultati na spomenuti natječaj, gdje je zapravo zapelo i zašto? Upit je poslan 22. listopada, ali odgovor nije pristigao.

Iskreno, tko god nije bio svjestan da je to bila reklama HT-a i Ericssona, grdno se razočarao.

Studeni 15, 2019, 22:24:36
Odgovori #1117
Offline

Čelični


Autotrolej bivšem direktoru Željku Smojveru platio čak i autoškolu

Komunalno društvo Autotrolej u većinskom vlasništvu Grada Rijeke svom nekadašnjem direktoru Željku Smojveru svojevremeno je platio tečaj engleskog jezika te je u tu svrhu utrošeno oko 6.600 kuna, no to nije jedini trošak slične vrste koji je Autotrolej imao prema svojoj nekadašnjoj čelnoj osobi koja se posljednjih godina nalazi na direktorskoj funkciji u gradskoj tvrtki Rijeka plus.

Portal Fiuman otkriva da mu je Autotrolej plaćao čak i autoškolu, odnosno Smojver je na račun Autotroleja, točnije rečeno na račun građana Rijeke, išao polagati za C i D kategoriju, a u konačnici je stekao tek pravo upravljanja vozilima C kategorije. Radi se o motornim vozilima čija je najveća dopuštena masa veća od 7500 kg, a ne služe za prijevoz ljudi, odnosno u pitanju su teretna vozila.

Trebao je Smojver na račun Autotrolej položiti i D kategoriju koja bi mu omogućila upravljanje autobusom, no iz javnosti nepoznatih razloga za tu kategoriju ipak ne posjeduje dozvolu.

Navedene informacije nakon upita potvrdili su nam i iz Autotroleja: “Kako bi se detaljno upoznao sa svim radnim procesima u Autotroleju, i to s ciljem unaprjeđenja poslovnih procesa te tvrtke i uvjeta rada vozača autobusa, sukladno planu edukacije kadrova u Autotroleju, planirana je, među ostalim, i edukacija tadašnjeg direktora društva Željka Smojvera za D vozačku kategoriju u koju spadaju vozači autobusa.

Budući da je u to vrijeme na snazi bio zakon kojim je prethodno trebalo položiti C vozačku kategoriju, Željko Smojver je prvo obavio edukaciju za tu kategoriju kako bi mogao nastaviti daljnju edukaciju te dobiti vozačku dozvolu i za ciljanu, D kategoriju. No, zbog opravdanih razloga g. Smojver je za trajanja svog mandata na čelu Autotroleja, obavio edukaciju samo za spomenutu C kategoriju. U tu je svrhu Autotrolej utrošio 11.635,27 kuna”, otkrili su iz Autotroleja za Fiuman.

https://www.fiuman.hr/autotrolej-bivsem-direktoru-zeljku-smojveru-platio-cak-i-autoskolu/
"Ma nisam, nisam, nisam, nitko i ništa da ne mogu do i od nekog okretišta.
Rađe me pljunite nego ometajte u vožnji."


Studeni 29, 2019, 20:55:20
Odgovori #1119
Offline

Čelični


https://www.fiuman.hr/obersnel-o-nesreci-autotroleja-greske-se-dogadaju-necu-traziti-odgovornost-nadleznih-osoba/

VIJESTI Obersnel o nesreći Autotroleja: Greške se događaju, neću tražiti odgovornost nadležnih osoba

Gradonačelnik Vojko Obersnel kao predsjednik Skupštine Rijeka plusa i Autotroleja ignorirao je upit portala Fiuman o izvještaju sudskog vještaka da se teška prometna nesreća u ljeto prošle godine dogodila zbog kočnice koja se samospustila, no tu temu ipak nije mogao izbjegnuti tijekom Aktualnog sata na ovotjednoj sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke.

Podsjetimo kako je u toj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede.

Vedran Vivoda (Akcija mladih) naveo je kako je jedan od lokalnih portala objavio iskaz sudskog vještaka o prometnoj nesreći iz ljeta 2018. godine u kojoj je starija osoba zadobila teške tjelesne ozljede. Vijećnik je naveo kako je prema tom izvještaju za nesreću krivo loše održavanje Autotrolejevih autobusa koje obavlja tvrtka Rijeka plus, odnosno neispravan sustav kočenja na autobusu koje je bilo uključeno u nesreću. Vivoda je upitao gradonačelnika hoće li tražiti odgovornost nadležnih osoba u KD-u Autotrolej i tvrtki Rijeka plus koje su zadužene za održavanje te hoće li se ispričati vozaču autobusa koji je okrivljen za nesreću. Vijećnik je zatražio komentar na spomenuto sudsko izvješće te na održavanje autobusa javnog gradskog prijevoznika.

Gradonačelnik Vojko Obersnel rekao je kako je prema zakonskim odredbama jasno koje su nadležnosti skupština komunalnih društava kojima je gradonačelnik prema zakonu i predsjednik te kako opisani slučaj nema veze s nadležnošću skupštine. Obersnel je istaknuo kako se greške događaju te zaključio kako neće tražiti odgovornost nadležnih osoba.

Vivoda je ocijenio kako je gradonačelnikov odgovor štur i nepotpun te zatražio opširniji pisani odgovor.
« Zadnja izmjena: Studeni 29, 2019, 20:57:48 od Čelični »
"Ma nisam, nisam, nisam, nitko i ništa da ne mogu do i od nekog okretišta.
Rađe me pljunite nego ometajte u vožnji."

Siječanj 01, 2020, 01:17:22
Odgovori #1120
Offline

Boky719


Sretna nova godina svima

Pozdrav svima


Siječanj 01, 2020, 02:49:19
Odgovori #1121
Offline

Ivano31


Bas bio na doceku u gradu a ulice zablokirane pomocu 598 i 588 legende usle u 2020

Siječanj 01, 2020, 16:07:32
Odgovori #1122
Offline

Boky719


Osiguranje

Poslano sa mog AGS-W09 koristeći Tapatalk


Siječanj 01, 2020, 16:08:10
Odgovori #1123
Offline

Boky719


Sretna Nova godina svim kolegama i ljudima dobre voljepitanje ako ima u grupi tko od pomoči;naime imam informaciju da brodogradilište Viktor Lenac želi otkupiti jednu kockicu;za prijevoz svojih djelatnika;te da nemogu dobiti nikakav odgovor od mjerodavnih iz Autotroleja;te se pruža mjesto metisa mogučnost još služenja svrsiNadam se da če ostati bar jedna u životu

Poslano sa mog AGS-W09 koristeći Tapatalk


Siječanj 01, 2020, 17:30:55
Odgovori #1124
Offline

amfan

Global Moderator
A ja se nadam da neće TAM bacit u staro željezo iako je to očigledan scenarij.