Srpanj 09, 2020, 19:55:54
autobusi.org forum

Autor Tema: Nabavka novih autobusa (obnova voznog parka)  (Posjeta: 163810 vremena)

Lipanj 21, 2020, 21:04:03
Odgovori #750
Offline

421

Vozač
Političarima sam priskrbio državu baš s juga , Zagrebu prijevoz > zar doista nisam zaslužio časnu smrt odlaskom u pemziju ???
« Zadnja izmjena: Lipanj 21, 2020, 21:07:12 od 421 »
Ke? "Nemojte raditi mobing. Režite mi prst, otvarajte mi krv, ali nemojte me ponižavati!
Ja sam vizionar i ne bavim se tehničkim pojedinostima.
Nisam kopao nos, nego sam namještao tampon."
421 je kriv za sve!

Lipanj 22, 2020, 16:38:28
Odgovori #751
Offline

Portos

Global Moderator
Da, Sud je utvrdio, žalbeni rok prošao, presuda postala pravomoćna. To je EU ponašanje, a ne durenje i cmizdrenje.
Generalno, Solaris  thumbs
Netko definitivno treba stati na kraj ovim uhljebima iz javnih poduzeća koji namještaju natječaje određenim dobavljačima. Zato je netko i zamislio javnu nabavu, kako bi svatko mogao plasirati svoje proizvode na određenom tržištu. Neće Solaris propasti ako ne isporuči tih 11 autobusa, ali bi svi odgovorni za ovo u Dubrovniku trebali biti sankcionirani ako ni zbog čega onda za primjer drugima.
Nevjerojatno je koliko su se trudili da im na natječaju prođu MAN vozila, a s druge strane dopustili su i kupovinu Iveca iz zahvale Bandiću jer im je kada je trebalo poslao ZET vozače na ispomoć.
Kada si privatnik kupuj što te volja, ali dok si namještenik javnog poduzeća držati ćeš se zakona i propisa javne nabave i kupovati ćeš po zakonu.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

Lipanj 23, 2020, 21:10:49
Odgovori #752
Offline

smogovci.bbb2


Izvor: https://www.transportmagazin.hr/cirkus-u-dubrovniku-se-nastavlja-oglasio-se-i-solaris/
CIRKUS U DUBROVNIKU SE NASTAVLJA, OGLASIO SE I SOLARIS
Ni drugi pokušaj isporuke 11 spornih autobusa za Libertas nije uspio. Ovog puta zaštitari su priječili prilaz tvrtki, gradonačelnik benzinom gasi vatru, a i ljudima iz Solarisa polako curi preostalo strpljenje

Već smo pisali o problemu u koji je koncem svibnja zapela isporuka 11 diesel autobusa Solaris Urbino za Dubrovnik, u skladu s Ugovorom o javnoj nabavi  “Solo gradski niskopodni autobusi koji koriste diesel kao pogonsko gorivo”, broj javne nabave: JNVV 10/18. potpisanog sa Naručiteljem Libertas Dubrovnik.d.o.o. Isti su odbijeni uz obrazloženje da ne ispunjavaju tehničke uvjete natječajnog postupka. Naručitelj je odbio primiti autobuse uz tvrdnju da ne ispunjavaju tehničke uvjete u dijelu konfiguracije mjenjača (usporivač/retarder). Solaris Bus Corporation (SBC) tvrdi kako su autobusi proizvedeni u skladu s tehničkim specifikacijama natječajnog postupka, kao i u skladu s ishodima žalbenih postupaka koji su vođeni u dva navrata ispred Državne Komisije kao i odluke Visokog Upravnog Suda.
Dana 19.06.2020., predstavnici Solaris Bus&Coach S.A. pokušali su po drugi puta ispuniti svoju ugovornu obvezu isporuke, kojom prigodom su u tom gradu bili nazočni najviši predstavnici SBC. Svi nazočni su ostali žgroženi i šokirani svjedočivši kako predstavnici policije i gradskog redarstva sprječavaju prilazak autobusa Solarisa sjedištu tvrtke Libertas Dubrovnik, dok u isto vrijeme Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković javnim objavama karakterizira Upravu Kompanije SBC prevarantima i prijeti kaznenim prijavama. U svom dopisu kompanija SBC kaže kako su uvjereni da su cjelokupni postupak natjecanja proveli u dobroj vjeri, poštujući sve zakonske i proceduralne norme vezane uz Zakon o javnoj nabavi, Zakon o obveznim odnosima kao i procedure vezane uz spomenuti postupak javne nabave.
Medijima skreću pažnju na činjenicu da je u ovom postupku Državna Komisija u dva navrata donijela odluku u korist SBC kao Ponuditelja, a Visoki Upravni Sud Republike Hrvatske je svojom presudom odbio tužbu Autohrvatska d.o.o. i time Ugovor o javnoj nabavi za predmetni postupak proglasio pravomoćnim. Na kraju, čak protivno vlastitim podnescima tijekom žalbenih postupaka pred Državnom komisijom i Visokim Upravnim Sudom (mjenjač ZF serija Ecolife, tip 6AP, varijanta 2000B bio on sa sekundarnim retarderom/usporivačem ili on bio sa primarnim retarderom/usporivačem svakako je u cijelosti prihvatljiv u kontekstu odjeljka br. 6. Tehničkih specifikacija vozila, u potonjem slučaju s osnova jednakovrijednosti glede toč. 6.1. Tehničke specifikacije vozila), naručitelj je ustrajao u kompromitaciji cjelokupnog postupka isporuke autobusa uz tvrdnje da autobusi imaju „tehničke nedostatke“ zbog kojih iste ne mogu prihvatiti.
Također, u odgovoru na upravnu tužbu kojom je Auto Hrvatska prodajno servisni centri d.o.o. ustala protiv rješenja Državne komisije, u vezi primarnog retardera, Naručitelj navodi, cit. iz presude Viskog upravnog suda Republike Hrvatske od 20.studenog 2019.godine, poslovni broj UsII-523/19 “u slučaju kada ponuditelj u Tehničkim specifikacijama i ne naznači da nudi jednakovrijedan proizvod, a dokazi o jednakovrijednosti proizvoda budu dostavljeni/dostupni naručitelju, naručitelj ih je dužan uzeti u obzir pod uvjetom da time ne dolazi do pregovaranja u vezi predmeta javne nabave”. Dodaju kako dokazi na koje tužitelj upućuje ukazuju da mjenjač ZF serija Ecolife, tip 6AP, varijanta 2000B s primarnim retarderom ima jednakovrijedne karekteristike mjenjačima sa sekundardnim retarderom koji ima četiri stupnja prijenosa.
U dopisu medijima SBC kaže kako postoje prijevoznici kod kojih su prihvaćeni, ugovoreni i sada već i isporučeni autobusi upravo s mjenjačima ZF, serija Ecolife, što je sve bez ikakvih primjedbi i financijskih korekcija prihvaćeno i od SAFU (npr. Pulapromet d.o.o.). Rezimira kako je ponuđeni mjenjač, bilo sa sekundarnim retarderom/usporivačem ili primarnim retarderom/usporivačem, tehnički prihvatljiv s ocjene jednakovrijednosti. Dodaju i kako u ozračju pozitivnih poslovnih praksi i poslovne etike, Kompanija SBC ustraje pri odluci da ostavi otvorenu mogućnost za pronalazak zajedničkog rješenja, ali i da ako u sljedećim danima ne bude napretka u pronalasku obostrano prihvatljivog rješenja, SBC će pokrenuti postupke u cilju zaštite svojih interesa kao i nadoknadi štete.
Ujedno iz SBC-a izražavaju duboko žaljenje građanima grada Dubrovnika što im je uskraćeno korištenje proizvoda koji bi, tvrde, značajno poboljšali uslugu javnog prijevoza kao i pozitivan učinak na okolinu grada. No, nigdje ne objašnjavaju zbog čega su se na natječaj javili s pogrešno specificiranim autobusima, zbog čega su karakteristikama bili izjednačeni s ostalim sudionicima, te time cijenom i uvjetima najpovoljniji. Time su se doveli u situaciju da po Jadranskoj magistrali navažaju nove autobuse, bez jamstva da će ih isporučiti. A vrijede gotovo 18 milijuna kuna. Najviše će (u ovom trenutku) ispaštati Dubrovčani koji za ovo ljeto sigurno neće dobiti nove autobuse. Sukob, ne dva ovna na brnu – nego čitavog krda njih, se nastavlja. Pratimo i dalje.
« Zadnja izmjena: Lipanj 23, 2020, 21:24:26 od smogovci.bbb2 »
“Očigledno smo svi prepušteni slučaju, a država koja je prepuštena slučaju je slučajna država”

Lipanj 27, 2020, 11:07:54
Odgovori #753
Offline

steyr1985


Moje misljenje da je ovo bolja getriba od voith-a.

Srpanj 03, 2020, 00:31:13
Odgovori #754
Offline

amfan

Global Moderator
Ping-pong, runda sedam:

https://dubrovacki.slobodnadalmacija.hr/dubrovnik/zupanija/dubrovnik/poljaci-uzalud-prijete-prekrsili-su-ugovor-necemo-primiti-njihove-krnje-autobuse-1029936

Citat:
Poljaci uzalud prijete - prekršili su ugovor, nećemo primiti njihove ‘krnje‘ autobuse
PIŠE ANĐELKA KELAVA
2. srpnja 2020. - 11:30

Solaris, sekundarni retarder i tužbe najčešće su spominjane riječi zadnjih dvadesetak dana u Dubrovniku, a vezano za Prometno poduzeće Libertas. Novih 11 autobusa je došlo, pa pošlo, pa se vratili, pa opet pošli uz „obećanje“ da će se nakon tužbe i suda opet vratiti...

Poljaci su se u ovom slučaju ponijeli potpuno neposlovno ne priznajući grešku, odlučan je direktor Libertasa Ante Vojvodić nakon ponovljenog pokušaja poljskog Solarisa da isporuči autobuse bez sekundarnog retardera kojeg su prema ugovoru bili dužni ugraditi. Autobuse bez dijela koji je naveden u ugovoru nismo mogli, niti smjeli primiti. Radi se o novcima iz Europskih fondova i proračun Republike Hrvatske te ugovorima koji se moraju ispoštovati. Svi oni koji su radili i rade na sličan način dobivajući sredstva iz Fondova znaju kakva su stroga pravila i kakve su moguće kazne za nepoštivanje onog što se potpisalo. Da smo „prešutali“ pogrešku i uzeli autobuse, mogli bi biti kažnjeni sa više od 4 i po milijuna kuna. Ne treba posebno govoriti kako bi time Libertasu bila najvjerojatnije zauvijek zatvorena vrata Europskih fondova.

Za sada već sporne autobuse potpisan je prije dvije godine ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u visini 18 milijuna kuna. Potpisivanju je tada nazočio i premijer Andrej Plenković...

Nakon potpisivanja Libertas je raspisao natječaj na koji su se javili Autobus d.o.o. (Iveco), Auto Hrvatska PSC (MAN) i Solaris bus and Coach (Solaris). Provedbom natječaja i okončanjem žalbi, za najboljeg ponuđača prema pravilima natječaja izabran je poljski Solaris. U ugovorenom roku, Solaris je doveo autobuse u Dubrovnik 28. svibnja ove godine. Pregledom autobusa napravljen je zapisnik koji su potpisali predstavnici Libertasa, Solarisa i sudski vještak iz kojeg je vidljivo kako isti nemaju sekundarni retarder. Radi toga autobusi se vraćaju Poljacima s rokom od 21 dan kako bi se navedeni tehnički nedostatak ispravio. Nakon isteka roka, autobusi se 19. lipnja ponovno vraćaju u Dubrovnik, ali ih nismo uzeli jer sekundarni retarderi nisu ni tada bili ugrađeni. Stoji njihova priča kako su autobusi ispravni, međutim nije ispoštovano što je potpisano, a što je jasno naglasio i gradonačelnik Mato Franković.

Kako vidite Solarisovu prijetnju tužbom prema Libertasu?

Svatko može tužiti i misliti da je u pravu, ali naši pravni stručnjaci govore da ni pod koju cijenu ne smijemo uzeti autobuse koji nisu u skladu s ugovorom. Upravo obratno, mi ćemo protiv Solarisa podnijeti kaznenu prijavu radi pokušaja prevare i raskinuti s njima ugovor. Isto tako odmah ćemo zatražiti od Središnje agencije za ugovaranje i financiranje iz Europskih fondova pokretanje novog natječaja za nabavku autobusa, pošto smatramo da je posao sa Solarisom, nažalost, propao.

Što je zapravo toliko spominjani sekundarni retarder i koliko je on važan u autobusima?

Sekundarni retarder kod autobusa je pomoćna kočnica koja služi za dodatno usporenje vozila kako bi se smanjio pritisak, tj. olakšalo kočenje na disk pločicama. Navedenim se štede disk pločice i diskovi kod autobusa, a smanjuje se broj šaltanja vozila koje razvija više topline u mjenjaču. Sekundarni retarder puno bolje koči pri većim brzinama vozila.

Iako navedeni novi autobusi neće skoro voziti ulicama Dubrovnika, Libertas je u zadnjih pola godine ipak djelomično pomladio svoj vozni park...

Još u prosincu 2019. krenuli smo u obnovu voznog parka te nabavili tri zglobna autobusa "harmonike". Nakon toga u siječnju ove godine došlo nam je pet kombi vozila koji imaju 16 sjedala za putnike, a kroz desetak dana očekujemo još pet prigradskih autobusa. Svi ovi projekti financirani su putem lizinga. Također, imamo u ponudi još tri vozila "harmonike" za koja čekamo odluku Gradskog vijeća koja će se također financirat putem lizinga.

Građani često negoduju kako još nisu uspostavljene sve linije koje su bile prije krize s koronom...
I bez krize, kada se sve vozilo bilo je onih koji su negodovali. Ima pojedinaca koji bi željeli da im autobus stane točno ispred kuće u vrijeme kada to njima odgovara i odvede ih, po mogućnosti bez stajanja, na mjesto gdje su se uputili... Po mnogim pokazateljima Dubrovnik je prema broju stanovnika i relativno maloj veličini zasigurno grad s najviše autobusnih linija i autobusnih stanica u našoj zemlji. Uzmite primjer linije broj 8 koja na oko 5 kilometara od Viktorije do place u Gružu ima čak deset stanica. Neke od njih udaljene su jedna od druge niti 200 metara... Jednostavno, nismo uspostavili sve linije kao prije korone iz jednostavnog razloga jer nema dovoljno putnika! U odnosu na prošlu godinu Libertas je u svibnju preveo tek 10 posto putnika, a za lipanj očekujemo da neće preći preko 15 posto. Vožnja gotovo praznih autobusa je jako skupa. Vidjet ćemo kakve će biti potrebe s obzirom na turističku sezonu, i svi molimo Boga da budemo morali uvodit linije i autobuse kao i prije korone. Međutim, u Dubrovniku, a posebno na prigradskom prometu prema Pelješcu, Primorju i Konavlima morat ćemo raditi na novim načinima uspostavljanja linija jer su gubici jako veliki.

Upravo radi prometovanja na prigradskim područjima nedavno ste imali sastanak s načelnicima općina i gradonačelnikom Frankovićem. Što je zaključeno?

Od slijedećeg tjedna, točnije 1. srpnja, stupa na snagu novi, poboljšani vozni red koji je za prigradske općine iskomuniciran s njihovim lokalnim zajednicama. Lokalne jedinice nastale iz bivše Općine Dubrovnik su suvlasnici Libertasa, a najveći udio ima Grad Dubrovnik. Svi smo svijesni teške situacije koja nas je zadesila i smatram kako samo zajednički, uz veliko razumijevanje možemo prebroditi ovo stanje. Grad je primjerice za 2019. godinu Libertas subvencionirao sa skoro sedamnaest, a općine od Konavala do Stona i Mljeta sa gotovo tri milijuna kuna. Međutim, nitko ne može trenutno izdvojiti ništa, a nema putnika pa tako ni prihoda. Odlučeno je da Libertas trenutnu tešku situaciju rješava kreditima jer prijevoz ne smije stati, a ljudi moraju primiti plaće.

Znači li to da u Libertasu neće biti otpuštanja viška ljudi radi nedostatka posla?

Moje mišljenje i stav naših vlasnika je da se ljudi moraju zadržati jer doć će vrijeme kad će za svih biti posla. Još do prije pola godine tražili smo radnike na sve strane, a prošlo ljeto smo se „krpili“ sa zaposlenicima zagrebačkog ZET-a. Što će nam autobusi ako ih nema tko vozit. Plaće su trenutno smanjenje za 10 posto onima koji rade, a 20 posto djelatnicima koji su kod kuće. Što će biti dalje ovisit će o situaciji.

Prijevoz putnika s kruzera u Gružu do Pila Libertasovim autobusima mnogima je zasmetao. Ustrajete li i dalje u toj namjeri?

Ne vidim zašto bi odustali! Nabavili smo „harmonika“ autobuse upravo za tu namjenu i za naše najprometnije linije.Pored svega siguran sam kako bi ovakvim načinom prijevoza mogli znatno smanjiti gužve na našim prometnicama zbog većeg kapaciteta autobusa Libertasa u odnosu na turističke autobuse.

Autobusni kolodvor...

Grad Dubrovnik dao je Libertasu Autobusni kolodvor na upravljanje. Mi tamo imamo zaposleno dvadesetak djelatnika od šalterskih radnika do čistačica. Kolodvor u najbolje vrijeme jedva pokriva svoje troškove od peronizacije autobusera i provizije naplate karata. Napominjem kako je prihod s autobusnog kolodvora svake godine sve manji uslijed zakonskih odredbi koje nas kao tvrtku koja upravlja kolodvorom ograničavaju. Korona kriza je i tu učinila svoje jer nam se još nije vratilo niti 20 posto linija niti putnika koji su bile prije krize.

Oporba je u gradskoj vijećnici i putem medija često puta zahtijevala Vašu ostavku...

Njihovo je pravo tražiti, ali isto tako i argumentirano reći zašto to traže, a ne da se sve svodi rekla – kazala. Došao sam u Libertas u lipnju 2017. godine i zatekao minus u visini od 23 milijuna kuna koji se najvećim dijelom odnosio na preseljenje iz grada u Komolac. Zalaganjem svih u Libertasu taj dug je prije korona krize sveden na 12 milijuna kuna. Znači u manje od tri godine smanjili smo dug gotovo upola. Imali smo dobre planove da vremenom Libertas više ne bude tvrtka koja živi od proračuna svojih vlasnika, ali nas je korona u tome trenutno zaustavila. Morate znati da Libertasu za normalno funkcioniranje godište treba gotovo 100 milijuna kuna. Libertas je najbrojnije komunalno poduzeće sa trenutno 350 radnika od čega je gotovo 200 vozača. Dubrovnik, kao rijetko koji grad u Hrvatskoj ima brojne popuste i olakšice za različite skupine naših građana, od učenika do umirovljenika. Sve se to u normalno vrijeme može omogućiti i isfinancirati.

Imate li kao član HDZ-a i direktor jedne od „najvrućih“ stolica u Dubrovniku političke ambicije s obzirom na izbore slijedeće godine?

Istina je da me dopala vruća stolica, ali ona nije vezana s mojim političkim ambicijama jer ih, jednostavno, nemam.

Srpanj 03, 2020, 01:03:37
Odgovori #755
Offline

smogovci.bbb2


Tipično HDZ objašnjenje za 3 IVECO harmonike koje su poodavno u Resniku a Grad još nije niti odobrio kupnju kava
“Očigledno smo svi prepušteni slučaju, a država koja je prepuštena slučaju je slučajna država”

Srpanj 05, 2020, 00:24:12
Odgovori #756
Offline

amfan

Global Moderator
Dobio info da su najmanje dva zglobna Urbanwaya parkirana u Neumu.

Srpanj 05, 2020, 13:14:24
Odgovori #757
Offline

Majstor

Vozač
To će odmah iza izbora za DU
Nema uh već duže u ZG
Sad idu do Metkovića parkirati pored Solarisa 👍
Samo je nebo granica !!!

Danas u 15:46:55
Odgovori #758
Offline

gospardbk


https://dubrovackidnevnik.net.hr/vijesti/hrvatska/libertas-dubrovnik-naplatio-garanciju-od-tvrtke-solaris-u-iznosu-od-17-milijuna-kuna

ZBOG RETARDERA Libertas Dubrovnik naplatio garanciju od tvrtke Solaris u iznosu od 1,7 milijuna kuna!

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Datum objave: 09.07.2020.
0
Zbog neispunjenja ugovornih obveza, odnosno činjenice kako je prilikom pokušaja isporuke autobusa poljska tvrtka Solaris Bus&Coach nakon što je istekao 21 dan za ispravak nepravilnosti na koje je ukazala tvrtka Libertas, a odnose se na ugrađeni primarni retarder, utvrđeno kako nije došlo do ispravke nepravilnosti te da navedeno ne udovoljava natječajnim uvjetima, tvrtka Libertas je putem bankovne garancije naplatila bankovna jamstva od tvrtke  Solaris Bus&Coach u iznosu od 1,7 milijuna kuna.

Naime, jedna od obveza iz  natječaja bila je i davanje garancije za uredno izvršenje posla, a budući je utvrđeno kako autobusi tvrtke Solaris nisu bili u skladu sa standardima koje je zahtijevao Libertas navedena garancija je i naplaćena.

Tvrtka Libertas podnijela je zahtjev prema središnjoj agenciji za ugovaranje i financiranje iz Europskih fondova za produljenje ugovora odnosno pokretanje novog postupka javne nabave te se očekuje njegovo odobrenje u najskorijem roku.


Podsjetimo, tvrtka Libertas i Grad Dubrovnik svim dosadašnjim postupcima, a vezanim za nabavku autobusa, zaštitili su Libertas Dubrovnik od financijske štete koja je prijetila u iznosu od čak 4,5 milijuna kuna, a koja bi se dogodila da su se preuzeli navedeni autobusi.
"I noga u guzicu je korak naprijed" - Mao Tse-tung

* Izreka nije u vezi sa gore objavljenim sadržajem/postom

Danas u 16:18:05
Odgovori #759
Offline

AnteRegio


Volio bih da vam EU odbije zahtjev.