Travanj 17, 2021, 13:42:27
autobusi.org forum

Autor Tema: Promet  (Posjeta: 168207 vremena)

Rujan 05, 2019, 20:44:50
Odgovori #750
Offline

mivano


http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/Rijeku-ceka-potpuni-prometni-kolaps-pitali-smo-odgovorne-planiraju-li-ista-poduzeti?meta_refresh=true

"GUŽVE ZBOG KREŠIMIROVE
Rijeku čeka potpuni prometni kolaps, pitali smo odgovorne planiraju li išta poduzeti
Foto Marko Gracin

Autor: Marinko Glavan
Objavljeno: 5. rujan 2019. u 12:16

Za sada nisu predviđene posebne promjene u regulaciji prometa, ali Gradski prometni centar pratit će situaciju na gradilišta u Krešimirovoj ulici i na okolnim prometnicama. U dogovoru s MUP-om, HC-om, prometnim redarstvom i Odjelom gradske uprave za komunalni sustav, po ukazanoj potrebi poduzet će se odmah odgovarajući zahvati u regulaciji prometa, stoji u odgovoru Rijeka prometa

RIJEKA - Već s prvim radnim danima u rujnu počele su i prometne gužve, dodatno pojačane radovima u Krešimirovoj ulici kojima se, kako smo pisali prošloga tjedna, još ne nazire kraj. Kako u ponedjeljak, 9. rujna, počinje nova školska godina, a s njom i već tradicionalne gužve na riječkim prometnicama, prisutne i kad nema radova na najznačajnijim prometnicama, očekuje se da će gužve i zastoji u Krešimirovoj, ali i na svim prilaznim prometnicama iz zapadnog dijela grada prema centru, biti još znano veće od uobičajenih za ovo doba godine.


Tijekom protekla tri dana, kolone vozila i gužve iz Krešimirove su se, posebno u jutarnjim satima, domino efektom prelijevale na Vukovarsku i Čandekovu ulicu, kao i na Prvomajsku i Osječku, te Zvonimirovu.

Ništa bolje nije bilo ni u Ulici Viktora Cara Emina, kao ni na takozvanom sjevernom koridoru kroz centar grada, ulicama Pomerio, Fiorello la Guardia i Žrtava Fašizma, na koje se preusmjerava promet vozila koja dolaze iz Vukovarske, jer sjeverni koridor sa samo po jednom kolničkom trakom u svakom smjeru, nije u stanju progutati toliku količinu vozila.

Oprez i strpljenje
Stoga se vozačima, uz oprez i strpljenje, savjetuje korištenje obilaznih pravaca, prvenstveno onih riječkom zaobilaznicom, što u većini slučajeva znatno povećava prijeđenu kilometražu i troškove goriva, ali koliko-toliko čuva živce i vrijeme.

Tako je za putovanje iz zapadnih dijelova grada u centar jedno od rješenja uključivanje na zaobilaznicu, na čvorovima Diračje ili Rujevica, do izlaza Orehovica, odakle se Ulicom Franje Račkog spušta prema centru. Za putovanja sa Škurinja i Drenove prema Podmurvicama, Turniću, Zametu, Srdočima, Kantridi i ostalim zapadnim naseljima, kao i obrnuto, od zapada prema Škurinjama, Drenovi ili Kozali, zaobilaznica je definitivno najbolji i najbrži izbor, između čvorova Škurinje, Rujevica i Diračje.

Za vožnje s istočnog na zapadni dio grada i u obrnutom smjeru zaobilaznica je ionako najbolji izbor, čak i kad nema radova i dodatnih gužvi u centru. Za povratak iz centra prema zapadnim dijelovima grada, u vrijeme špica prometnog opterećenja, najmanje stresna, ali znatno kilometarski duža, je opcija uključivanja na D-404 kod HNK Ivana pl.Zajca, pa do zaobilaznice.

Koju god rutu odabrali, vozače u svakom slučaju čeka podosta izgubljenog vremena, novca i živaca pa je svakako preporučljivo u jutarnjim i popodnevnim satima krenuti barem petnaest do dvadeset minuta ranije od uobičajenog vremena.

Najgore je od svega što se, prema informacijama investitora rekonstrukcije Krešimorove, Hrvatskih cesta, KD Vodovod i kanalizacija i Grada Rijeke, više ni ne zna do kad će takvo stanje potrajati. Već prvobitni rok od godine dana za rekonstrukciju svega nešto više od kilometar duge prometnice, jedne od najopterećenijih u gradu, izgledao je apsurdno dugo, no sada se, prema navodima investitora, zbog stanja na terenu, pristupilo izmjenama projekta i troškovnika, a zasad nismo dobili informacije o tome koliko će dugo radovi na kraju trajati ni koliko će koštati.

Izmjene prometnog rješenja
Kako su predviđene izmjene projekta, a izvjesno je i da će radovi trajati duže od predviđenih godinu dana, poslali smo upit Rijeka prometu o eventualnim izmjenama prometnog rješenja, kao i privremene regulacije prometa u Krešimirovoj i okolnim ulicama, s ciljem barem ublažavanja evidentnih gužvi i zastoja.

Odgovoreno nam je kako se praćenjem prometa u kolovozu utvrdilo da je opterećenje neznatno veće od uobičajenog za to doba godine te da, za sad, neće biti izmjena rješenja kojim su zabranjena praktički sva lijeva skretanja iz Krešimirove i u nju, osim za autobuse na križanju s Ulicom Nikole Tesle.

- Blago povećanje broja vozila očekuje se tijekom prvog tjedna u rujnu, a daljnji rast očekuje se tijekom drugog tjedna, kada sa radom započinju škole te se na ulicama očekuje velik broj školske djece. U tom smislu neminovno će u određenim dijelovima dana dolaziti do pojačanih gužvi na oba glavna prometna koridora kroz grad, osobito u jutarnjim satima od 07.30 do 09.00 kada velik broj vozila putuje prema središtu grada, te u poslijepodnevnim satima kada je promet jak iz središta grada prema naseljima na periferiji.

Zato se sugerira vozačima da maksimalno koriste obilazne pravce kao i riječku obilaznicu koja će u rujnu bilježiti pad prometa zbog završetka turističke sezone. Za sada nisu predviđene posebne promjene u regulaciji prometa, ali Gradski prometni centar stalno će pratiti situaciju u zoni gradilišta u Krešimirovoj ulici i na okolnim prometnicama.

U dogovoru sa MUP-om (prometnom policijom), Hrvatskim cestama, prometnim redarstvom i Odjelom gradske uprave za komunalni sustav Grada Rijeke, po ukazanoj potrebi poduzeti će se odmah odgovarajući zahvati u regulaciji prometa, stoji u odgovoru Rijeka prometa.

Mjere prema vozačima
Upit smo poslali i Policijskoj upravi Primorsko-goranskoj, želeći doznati hoće li policija s početkom školske godine pojačano nadzirati poštivanje privreme prometne signalizacije u Krešimirovoj, te regulirati promet u toj i prilaznim ulicama.


- Vezano za rekonstrukciju dijela državne ceste oznake DC8 – KREŠIMIROVE ulice u Rijeci, rekonstrukciju i dogradnju sustava odvodnje otpadnih voda i poboljšanja postojećeg sustava odvodnje na lokaciji križanje Mlaka, investitor (»Hrvatske ceste« i dr.) i izvođač radova (Zajednica ponuditelja GP KRK i »Godina« d.o.o), izradili su kod tvrtke »Rijeka promet« d.d. prometno rješenje »Projekt privremene regulacije prometa za vrijeme izvođenja radova na rekonstrukciji državne ceste D8 – Krešimirove ulice u Rijeci« broj: 03-45/19/2 od travnja 2019. godine, na koji su projekt ishodovane sve potrebite suglasnosti, a temeljem kojega je izvršena privremena regulacija prometa s uspostavom od 24. lipnja 2019. godine.

Ovim projektom jasno su definirane obveze izvođača radova i svih drugih subjekata uključenih u realizaciju planiranih radova, a s ciljem osiguranja održive protočnosti prometa na prometnom pravcu Krešimirove ulice, stoji u odgovoru PU PGŽ, uz napomenu kako će policijski službenici dosljedno poduzimati sve zakonom propisane mjere prema vozačima koji čine prekršaje te će sukladno raspoloživim mogućnostima u slučaju zastoja upravljati prometom.

Pojačan nadzor policije oko škola
U ponedjeljak, 9. rujna, prvoga dana nove školske godine 2019./2020. policijski službenici Policijske uprave primorsko – goranske započet će s provođenjem sada već tradicionalne akcije pod nazivom »Poštujte naše znakove«, primarno usmjerene na zaštitu djece u prometu i sprječavanje ugrožavanja njihovih života, osobito u prvim danima samostalnog sudjelovanja u prometu.

U sklopu ove akcije poduzimat će se cijeli niz preventivnih i edukativnih aktivnosti, a jedna od njih je i da će se tijekom rujna, svakoga radnog dana, posebice u vrijeme početka i završetka nastave, pojačano pokrivati prilazne ceste, ulice i raskrižja u zonama škola, s jedinim ciljem sigurnog i nesmetanog dolaska i odlaska djece u i iz škole.

Radovi na nadvožnjaku u Liburnijskoj
Promet iz zapadnih dijelova grada prema centru dodatno opterećuju i započeti radovi na rekonstrukciji željezničkog nadvožnjaka u Liburnijskoj ulici na Kantridi.

Promet Liburnijskom na području oko nadvožnjaka odvija se dvosmjerno, ali samo dvjema kolničkim trakama, zbog čega teče usporeno.

Iz Rijeka prometa mole sve sudionike u prometu da poštuju privremenu prometnu signalizaciju te da na prilazima gradilištu povećaju oprez i smanje brzinu."

Rujan 05, 2019, 23:49:04
Odgovori #751
Offline

Čelični


Rok za dovršetak Krešimirove je prvotno bio svibanj iduće 2020. godine odnosno godina dana. Kojim se tempom radi i nakon arheoloških otkrića to će se sigurno i odužiti kako i piše u navedenom tekstu iz "Novog lista" toliko da nitko nema informacije koliko će dugo trajati i koliko će koštati.
Tako će jezgra radova biti ispred samog revitaliziranog kompleksa "Rikard Benčić" odnosno ispred Palače Šećerane najljepše barokne zgrade u gradu Rijeci, budućeg Muzeja grada Rijeke. Bit će to lijepa reklama za Europsku prijestolnicu kulture 2020. ako nastane baš tamo prometni kolaps s domino efektom na okolne ulice i naselja do kojih vode. Najviše me zanima kako će se to odraziti na javni prijevoz Autotroleja koji nema toliko alternative kao ostala vozila. Sad još i taj željeznički nadvožnjak u Liburnijskoj.  >hammer<
« Zadnja izmjena: Rujan 05, 2019, 23:55:07 od Čelični »
"Ma nisam, nisam, nisam, nitko i ništa da ne mogu do i od nekog okretišta.
Rađe me pljunite nego ometajte u vožnji."

Siječanj 18, 2020, 23:37:34
Odgovori #752
Offline

mivanoSiječanj 19, 2020, 17:48:11
Odgovori #753
Offline

mivano


Blokada zbog sudara

Siječanj 19, 2020, 18:27:26
Odgovori #754
Offline

gorgoroth


Biti će kaosa zbog ovoga stajališta na željezničkoj, kaos

Siječanj 20, 2020, 00:13:16
Odgovori #755
Offline

Boki651


Tu stanicu nije trebalo ni trebalo vraćati, baš se dobro vozi pored Gracijanija i onda stajanje u koloni na stanici kod željezničke. Ujutro će biti vatreno krštenje nove regulacije.

Siječanj 21, 2020, 21:29:02
Odgovori #756
Offline

mivano


L11 staje i u Grohovčevoj od danas što nije bio slučaj od početka nove regulacije.
Predlažem da se uvede i da staje kod Zagrada.
« Zadnja izmjena: Siječanj 21, 2020, 21:29:46 od mivano »

Kolovoz 10, 2020, 21:39:48
Odgovori #757
Offline

mivano


https://www.fiuman.hr/vozaci-autotroleja-svako-malo-zapnu-u-opatiji-cesto-mora-intervenirati-i-policija/?fbclid=IwAR0KzBHmTfQXlOpFL7DcJ3sKh1it9kIL9GKcW7a2hhgC6Mwq_5ABUioeHGM

"Vozači Autotroleja svako malo “zapnu” u Opatiji, često mora intervenirati i policija
10.08.2020.
Autor Fiuman.hr

Autobusna linija 32 zasigurno spada među zahtjevnije rute Autotroleja s obzirom na to da povezuje Rijeku i Lovran, a njihovi se vozači s najvećim izazovom susreću u Opatiji u jednosmjernoj prometnici od Slatine do Punta Kolove.

Portalu Fiuman.hr obratili su se vozači upravo s te linije koji učestalo imaju problema s prolaskom autobusom zbog preuske prometnice, odnosno parkirana vozila često im onemogućuju prolazak. Pojedina parkirna mjesta premala su za kombi vozila, pa čak i za veće automobile. To ne rezultira samo većim kašnjenjem autobusa, nego i potpunim zastojem kompletnog prometa.

“Kao što vjerojatno svi znaju linija 32 Rijeka-Opatija-Lovran je prilično duga i zahtjevna linija na kojoj su uslijed većeg broja putnika, posebice turista, raznih radova na cestama te općenito zastoja u prometu, kašnjenja svakodnevna stvar i putnici su se na to već i navikli. Na neke od faktora koji uzrokuju kašnjenje je teško utjecati, međutim na jedan se itekako može. Evo o čemu je riječ.

Svake turističke sezone, a ova koroni unatoč nije iznimka, u Opatiji, u ulici Maršala Tita, na potezu od Slatine do Punta Kolove (dakle do križanja s Novom cestom) pojavljuje se isti problem koji znatno otežava, a ponekad i onemogućava prolazak kako zglobnih tako i solo autobusa. Radi se o parkirnim mjestima u nekoliko desnih zavoja koja u slučaju da se na njih parkira veće vozilo poput kombija koji ne stanu u cijelosti unutar ocrtanog parkirnog mjesta, u potpunosti zablokiraju prolazak što dovodi do dugotrajnog zastoja u odvijanju prometu na toj dionici te velikih kašnjenja linije 32. Pod velikim kašnjenjima ne mislim na 10-15 minuta nego i po sat vremena dok se situacija ne raščisti i omogući prolazak autobusa.

U privitku se nalazi nekoliko fotografija nastalih u protekla 2 tjedna koje prikazuju kako to izgleda kod Hotela Savoy i Ville Madona.

Kolege koji voze tu liniju kažu da se svakodnevno provlače “kroz ušicu igle” na taj dionici, a nerijetko se dogode i takve situacije da jednostavno ne mogu proći dok ne dođe vlasnik i pomakne svoje vozilo, za što je u pravilu potrebna intervencija policije. Rješenje problema je da se nekoliko spornih parkirnih mjesta u zavoju ocrtaju pod drugačijim, manje okomitim kutem u odnosu na prometnu traku. Prema informacijama kojima raspolažem, u Gradu Opatiji su upoznati s tim problemom budući da se ponavlja iz godine u godinu, međutim čini mi se da nema volje da se to napokon riješi. Pretpostavljam da je u pitanju činjenica da bi drugačijim označavanjem parkirnih mjesta nekolicinu njih izgubili, što dovodi do manjih prihoda od naplate, međutim smatram kako bi normalno odvijanje javnog gradskog prijevoza svakako moralo imati prioritet u odnosu na prihode od naplate parkinga. Uostalom tom ulicom prolaze i brojna dostavna vozila, hladnjače kojima se isto nije jednostavno provlačiti pokraj tako parkiranih vozila tako da bi se i njima olakšao posao, a posljedično i povećala protočnost prometa na toj dionici, posebice za vrijeme turističke sezone.

Korisnici naše usluge trebali bi znali s kakvim problemima se vozači linije 32 svakodnevno susreću te što između ostalog uzrokuje njihova dodatna kašnjenja”, poručuju pojedini vozači na liniji 32."

Kolovoz 11, 2020, 00:19:42
Odgovori #758
Offline

amalok.95


Godinama je već taj problem tamo, malo dulji auto i monotral nemože dalje. Treba parkinge nanovo ucrtati i prepraviti ih u bočne. Ovako nema smisla...ili možda ima kada godinama taj problem ne ispreve.

Kolovoz 11, 2020, 00:23:09
Odgovori #759
Online

lussinpicollo


Parking se naplaćuje, a dijagonalno stane više auta nego bočno. Nakaradno je, ali dok para ide...
Nekad stvari nisu kakve se čine, ali obično jesu

Travanj 06, 2021, 12:08:54
Odgovori #760
Offline

kico101

Global Moderator
Zbog snijega 5ca prelazi na solo vozila, jedinica na zglobne ( 668,707 ).
« Zadnja izmjena: Travanj 06, 2021, 12:12:33 od kico101 »
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Travanj 06, 2021, 12:26:32
Odgovori #761
Offline

shef

Global Moderator
Pa šalju 599 i Citelise...jesu li oni uopće osjetili pravi snijeg otkad su došli...mislim da ne  ;D
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Travanj 07, 2021, 21:31:57
Odgovori #762
Offline

mivano


Zbog snijega 5ca prelazi na solo vozila, jedinica na zglobne ( 668,707 ).
746
« Zadnja izmjena: Travanj 07, 2021, 21:39:18 od mivano »