Autobusna tematika > Kutak za vozače

Koja navigacija za vozača autobusa?

(1/2) > >>

ChRiStIaN:
Dakle vozači, slušam preporuke. Koju navigaciju koristite, sa kojom imate dobra iskustva i koju bi preporučili? Ja gledam za uzeti novi Garmin Dezl 770LMT koji je tek izašao i zamjenjuje Dezl 760LMT i dobro bi došlo ako netko ima iskustva sa tom navigacijom isto tak da podijeli.

https://buy.garmin.com/hr-HR/HR/na-cesti/kamion/dezl-770lmt-d/prod162983.html

Hvala.

Pujco:
Makar nam svi autobusi imaju u navigaciji "kamionski mod" ja a barem kolko znam većina vozača to ne koristimo. Pa iz jednotavnog razloga što te onda navigacija šara svakakvim putevima, jer eto onda prepoznaje tvoju visinu, težinu i stvara probleme. Ta navigacija ponajviše služi zbog visine da te ne zakuca pod neki most.

No busevi su većinom od 3,62 do 3,82 te uzmeš u obzir da dobiš par centimetara dok ga spustiš. Tu uračunaj još i stvarnu visinu mosta. Ako je na znaku 3,80, računaj da je most barem 3,90.
Doduše i to treba uzet s rezervom, jer ak je bila rekonstrukcija ceste te su presvukli novi sloj preko starog ovu toleranciju od 10 centi smanjiš za par.

Opet dalje, po gradovima i nema nekog muvinga po sporednim uličicama. Kad jednom i gradove pohvataš, bilo ove u HR ili vani skužiš igru. Npr, u Salzburgu nemaš kaj tražit po gradu, imaš 2 točke gdje iskrcavaš i ukrcavaš i pravac parking.

PS. Na staroj cesti prema Krakowu, već par kilometara prije samog mosta znakovi nagovještavaju 3.55 visinu. A ja prolazim sa 3,82 bez spuštanja, eto  ;)

ChRiStIaN:
Hvala puno na savjetu! Uvijek je korisno čuti iz prve ruke ovakve savjete. :)

Pričate o tvorničkoj navigaciji poput blaupunktovog travel pilota ili neka naknadna ugradnja?

Pujco:
Ma ne. Premda ih imamo u nekima ali se ne koriste. Klasika Garminove navigacije, 7 inčne, neke 5. Neznam točno modele, mogu pogledat pa naknadno napisat. Ja čak imam i svoju, opet za neke favorite da si mogu stavit, obilježit i tak.
Po gradu kombinacija karte i navigacije.


ChRiStIaN:
Garmin od 7 inča je jedino iz Dezl serije, taj kaj ja hoću kupit. Al pošto je izašao prije mjesec dana vjerojatno nije 770 serija nego 760. Dezl se još radi i u 5" izdanju i nosi oznaku 560 ili po novom 570.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju