Listopad 20, 2019, 23:21:53
autobusi.org forum

Autor Tema: Autotrolejeva crna kronika  (Posjeta: 201001 vremena)

Srpanj 31, 2019, 20:13:31
Odgovori #795
Offline

mivano


u 600...

http://www.fiuman.hr/djevojka-ozlijedena-nakon-sto-je-autobusu-autotroleja-eksplodirala-guma/?fbclid=IwAR0geNGfNdwy9a7evhLX2FipXUIY-SVqw1m4OsrIgblQqdpfPYnhv2KwJC0

"CRNA KRONIKA
Djevojka ozlijeđena nakon što je autobusu Autotroleja eksplodirala guma
Objavljeno prije 3 sata na 31.07.2019. Autor Fiuman.hr
 
Autobusi Autotroleja posljednjih mjeseci prilično često ostaju pokvareni na prometnicama, nerijetki su i slučajevi u kojim moraju intervenirati vatrogasci, a sad je zabilježen i slučaj u kojem je jedna mlađa putnica ozlijeđena.

Na autobusu koji je prometovao na liniji 7A ove srijede došlo je do eksplozije gume, a to je rezultiralo čak i probijanjem oplate autobusa te ozljedama putnice koja je sjedila na tom mjestu. Nemili događaj zbio se nešto poslije 13 sati kod autobusne stanice pored KBC-a na Sušaku.

“Puknuće gume nije neki neuobičajeni i izvanredni događaj, ali dogodilo se probijanje zaštitne oplate blatobrana i ozljeđivanje putnice (prvi stupanj opekotina na donjim ektremitetima, zaglušenje, šok i bolovi u glavi). Prebačena je u KBC Rijeka na daljnji pregled, dijagnozu i tretman).

Dok se poglavarstvo grada i sve pripadajuće gradske političko/nepotističke/korumpivno/kriminalne/sinekure, bave “utapljanjem” grada i građana u kredit za projekt relativizacije spomenika propale ideologije broda Galeb, istovremeno građani koji koriste gradski prijevoz s Autotrolejom doživljavaju ovakve nepotrebne i u krajnjem slučaju opasne “doživljaje” s dotrajalim i neodržavanim voznim parkom. Sve je pukim slučajem završilo relativno dobro. Ali oni koji znaju ponešto o pneumaticima i standardnom pritisku od min 8 bara u gumama teretnih vozila, znaju na što mislim da je u ovom slučaju guma eksplodirala (srećom na vanjskoj strani busa prema cesti) na strani prema stanici, dok putnici izlaze i ulaze u bus!!!”, izvijestio je ovom nemilom događaju Hrvoje Sertić na društvenim mrežama (Riječka enciklopedija Fluminensia) te je priložio nekoliko fotografija, a tim povodom javilo nam se i još nekoliko osoba.

O ovom događaju uviđaj je napravila i policija."

Kolovoz 01, 2019, 06:04:07
Odgovori #796
Offline

421

Vozač
Znade li itko da li je guma koja je eksplodirala,  protektirana?
"Nemojte raditi mobing. Režite mi prst, otvarajte mi krv, ali nemojte me ponižavati!
Ja sam vizionar i ne bavim se tehničkim pojedinostima.
Nisam kopao nos, nego sam namještao tampon."

Kolovoz 01, 2019, 14:35:29
Odgovori #797
Offline

Boki651Rujan 06, 2019, 19:17:54
Odgovori #798
Offline

mivano


http://rijecanin.rtl.hr/rijecanin-tv-pogledajte-zbog-kakve-je-prometne-nesrece-danas-vladao-prometni-kaos-u-sirem-centru-rijeke/?fbclid=IwAR06pl420B6zOfKoIxaGYTRgAoKyxKprAyfdDft-ZlW_XXIeCabRxZFkknw

"(RIJEČANIN TV) Pogledajte zbog kakve je prometne nesreće danas vladao prometni kaos u širem centru Rijeke!
By K.K. - 6. Rujna 2019. - In Crna Kronika
Foto: Riječanin
U prometnoj nesreći koja se dogodila danas na području Belvedera sudjelovali su osobno vozilo stranih registracija i auutobus javnog gradskog prijevoznika


Nesreća se dogodila rano poslijepodne na križanju ulica Laginjina, Baštijanova i Tizianova, a po svemu sudeći, premda rezultati policijskog očevida još nisu poznati, najveći krivac je vozač osobnog utomobila koji ili nije poštivao vertikalnu singalizaciju ili nije dobro procijenio putanju autobusa odnosno prostor na kolniku koji je autobusu potreban za oštro skretanje ulijevo, iz Baštijanove u Laginjinu ulicu.

U nesreći je stradao samo lim vozila, i to neznatno, no zbog inzistiranja na intervenciji policijskih službenika na licu mjesta, u kratkom roku stvorio se veliki prometni čep koji se reflektirao na promet u svim spojnim ulicama.

Ukratko, u širem dijelu grada zbog ovog minornog sudara zavladao je prometni kaos! Situacija se nakon intervencije policijskih službenika ipak postupno smirivala a promet “raspetljao” iz čvora u kojeg ga je svezala lakša prometna nesreća.

Samo još jedan dokaz koliko je promet u Rijeci “osjetljiva biljka” koju stalno treba nadzirati i unapređivati!"
« Zadnja izmjena: Rujan 06, 2019, 19:18:28 od mivano »