E ovaj sigurno nije više aktivan...
(Image removed from quote.)
Snimljeno u Kukuljanima 30.04.1977. 8:45 (vožnja je bila s polaskom iz Rijeke, s Partizanskog trga, u 8:00)
Ova slika me i dalje intrigira.
Prvo: kad su produžili 12-icu do Kukuljana? Meni je nekako još "friško" kad je išla do Zoretića i okretala se među onim kućama. Lijevo unutra pa u rikverc na glavnu cestu. A po ovome je '77 već išla do kraja. Možda je ovo bio neki izlet jer se ja '77 nisam još ni rodio a sjećam se onih tabela sa plavim slovima 12 ZORETIĆI na Mercedesima. Sad ono bitnije; već je bilo rasprave koji bi ovo otprilike mogao bit gar. broj. Od još jednog kolege sam doznao da su 305-315 (+-1) bili kraći, veličinom slični kao 514-517 (sanos S413). Ovaj je definitivno duži.
Već sam pisao o 189 i tome daje on bio duži. Ja sam najprije mislio da bi mogao bit jedan od ovih jer su imali sličan zadnji kraj:

ali onda sam ustanovio da to na slici uopće nije taj model nego Sanos A13.

Na originalnoj slici se vide ovi na Rivi da imaju tablice Ri-116-xx ili Ri-118-xx, znači da su iz iste serije kao i 169, a vidi se i po detaljima. Blatobran ide malčice iznad lajsne, 6 prozora + 1 kraći na kraju, otvor za usis zraka, slične ako ne i iste ratkape.... Ovima na Rivi se jasno vidi znak ispod šoferšajbe A13.
I onda se pojavio i ovaj

Na originalnoj slici se vidi da je garažni broj nešto tipa 183 ili 163. A možda je i 8 zadnja brojka.
Nije isti kao ovi gore jer blatobrani idu do ispod lajsne, kotači su drugačiji, ali šoferšajba ide nekako malčice ispod ravnine prvog prozora, a nije u ravnini kao na gornjim A13. Nekako mi se to onda čini noviji model iako se ovako po izgledu čini stariji. Šta vi mislite?