Info sekcija > O radu foruma

Foto školica - Kako fotka može biti još bolja?

(1/22) > >>

sniff:
U OVOJ TEMI ISKUŠAVAJTE SVOJE MOGUĆNOSTI S FOTO OPREMOM KOJU IMATE. VEĆINOM MOBITELA MOŽE SE NAPRAVITI SOLIDNA ILI KVALITETNA FOTKA, O FOTOAPARATIMA DA NE GOVORIMO, ALI POSTOJE CAKE - PA SVI KOJI ZNAJU KAKO NEKA PRENESU SVOJE ZNANJE I SAVJETE DRUGIM FORUMAŠIMA. NI JEDNA SLIKA OVDJE SE NEĆE BRISATI, A OSIM FOTKI ZA KOJE NISTE SIGURNI JESU LI DOBRE OVDJE SLOBODNO OBJAVLJUJTE I FOTKE KOJE MOGU SLUŽITI KAO PRIMJER SUPER ODRAĐENOG FOTKANJA. IGRANJE PHOTOSHOPOM I SAVJETI POVEZANI S TAKVOM OBRADOM SLIKA ISTO DOBRODOŠLI.

Moderator

Zg:

MAN truck bus:
Evo današnjih slika 109
Orginal

Cropana

Plin ogirinalan

Cropan

Evo još jedan plinaš
Orginal

Cropana

Shole:

--- Citat: MAN truck bus - Svibanj 14, 2016, 13:53:34 ---Evo današnjih slika 109
Orginal
(Image removed from quote.)

--- Kraj citata ---
CROP je nešto drugo od ovog što si ti napravio.   "Kropati" sliku bi značilo da si na prvoj  (moj primjer ispod) odlučio odrezati  višak koji baš i nije potreban ovoj tematiki, pod uvjetom da ne mjenjaš rezoluciju slike.  Ako  višak paše kompoziciji slike  (okolne zgrade iznad busa,  ili u smjeru vožnje)  onda višak ne rezeš.  Ali ako ti je ispalo tako da je bus na pola slike, a ispod samo asfalt, onda  OBAVEZNO REZATI VIŠAK. 


P.S.  Tko ide u školu za fotografa zna da postoji pravilo 2/3 (dvije trećine) i da i moderni mobiteli rade mrežu na 2/3 kad slikaš sliku tako da znaš pozicionirat sliku. Uvijek je centar slike  (ono što je bitno)  okruženo za 2/3 nečeg drugog


MAN truck bus:
Jel valjaju slike ili ne ?

Poslano sa mog GT-I9060I koristeći Tapatalk

Shole:
idealno gledajući,  na ovoj gornjoj (mojoj odrezanoj sliki) trebalo bi odrezati i čekaonu, a ostaviti malo slike u smjeru  ukojem autobus ide.   Pošto u tom smjeru nema ničega, onda je ovako odrezano,  a što se tiče smjera  gore/dole,   sredina autobusa je na jednoj trećini slike, odnosno iznad postoji još 2/3  "nečega"P.S.  odgovor na tvoje pitanje:    Da,  slike su OK, ali bile bi vrhunske da ih odrežeš ovako kako sam ti objasnio.   Znači ne na onoj šta ti smatraš kropanoj  radit zrnastu rezoluciju, nego ostavit istu, ali odrezat višak,  i držat se dvije trećine  (2/3).   

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju