Mapa vozila

Autor shef, Ožujak 15, 2021, 07:21:57

pehar_11

Zadnjih par dana mapa je u raspadnom stanju. Autobusi lete i plivaju uokolo. U ovom trenutku nisu na Krku, ali inače većina autobusa jednostavno leti po Krku, ponekad po Istri i okolici Crikvenice. Zanimljivo je kako gbr. 820 prikazuje ovaj čudan natpis, iako sam ga vidio da vozi ovih dana. Jesu li lokacije netočne zbog Autotroleja ili je negdje drugdje problem? I može li se ovo na neki način ukloniti?

kigor

I to stalno u smjeru Krk. I to u svim meni poznatim apkikacijama

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

NP-549

Na Autotrolejevom sustavu sve radi normalno. Uostalom, da buseve ne prikazuje kako treba nebi radila ni prodaja karata koja ide preko GPS-a

sta-da

Do servera od Grada Rijeke je neki problem, treba njima poslati mail da to riješe, jer niti vozni red se ne osvježava.

kico101

Ja sam već ranije u više navrata kontaktirao službu za korisnike u Gradu. Prvi puta sam dobio odgovor, citiram:
Poštovani,

"Problem s pozicijama autobusa u realnom vremenu je riješen, problem se manifestirao zbog zapunjenosti transakcijskih logova na serveru.

Lijepi pozdrav,

Zavod za informatičku djelatnost

Grad Rijeka"

Odgovor je poslan sa adrese "eupravari@rijeka.hr".

Drugi puta, gđa Perše nije baš razumjela što bih ja zapravo htio, pa sam dobio odgovor:

"Poštovani,
Molimo malo više detalja - primjer konkretnih podataka što se točno ne prikazuje?
Lijepi pozdrav,
Tatjana". ( tatjana.perse@rijeka.hr )

Pokušao sam detaljnije objasniti o čemu se radi, ali ponovnog odgovora nisam dobio.

Ukoliko je netko voljan i ima vremena, može se obratiti na navedene adrese. Ja više nemam volje.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

pehar_11

Danas sam otvorio mapu i autobusi više ne plivaju po riječkom zaljevu i Krku, već su na svojim redovnim trasama, osim gbr. 820 koji je usred neke šume u Sloveniji. Iako sve radi, na pojedinim autobusima ne prikazuje se broj linije i smjer kretanja.

Matija87

poslao sam mail nedavno odjelu za informatičku djelatnost Grada Rijeke, odgovorili su mi vrlo brzo

Poštovani,

želim ukazati kako nisu usklađene GPS koordinate pozicije autobusa s realnim GPS koordinatama na mapi, vjerojatno je došlo do poremećaja usklađenosti pozicija GPS koordinata autobusa s GPS koordinatama na mapi.

LP, Matija

odgovor:
Poštovani,

Hvala na javljanju.

Stručne službe rade na utvrđivanju uzroka.

Sa strane Zavoda za informatičku djelatnost, web servisi rade te prikazuju upravo one podatke koji nam se stavljaju na raspolaganje od strane KD Autotrolej.

Tvrtka Penta d.o.o. iz Pule, održava sustav upravljanja flotom autobusa KD Autotrolej te od njih očekujemo da utvrde što se u stvari promijenilo na izvoru podataka.

Lp,

Željko Jurić

Vanjac

Iako se sada lokacije vozila vide normalno, brojevi linija funkcioniraju samo na gradskim linijama dok su prigradske idalje neoznačene.
"U raju je dobro, al u paklu je ekipa"

amalok.95

Neoznacene su na gradskim 2 i 5

sta-da

Server od grada i dalje ne popunjava vozni red, zato se ne vide linije, kad bude radio vozni red na linku https://e-usluge2.rijeka.hr/OpenData/ATvoznired-tjedan.json onda će se i linije popraviti.

NP-549

Pogledajte u ponedjeljak kad je izmjena voznog reda da li je pokupilo podatke.

kico101

Zanimljivo, u blokadi su 820 negdje kod Jelšana i 120 u garaži. Ta 20ka očito radi neke probleme u programu.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

NP-549

Ni linija 20 se ne prikazuje.

Y2K

pehar_11

Čudi me da na aplikaciji "BusRI" sve radi normalno (osim gbr. 820), tj. da se i prikazuju brojevi linija kao i prije, dok se na https://vekejsn.github.io/ri-tracker/index.html ne vide brojevi linija, točnije, prikazuju se tek nakon što se na njih klikne.

NP-549

Samo za informaciju, da se zna da nije do Troleja i da nama sve normalno funkcionira