Jucer iza 0800 sam vidio jednog sl2x3 (g.br.92-106) kako vozi preko mosta pa magistralom dalje iznad grada. Ranije se u to vrijeme na tom mjestu mogao vidjeti g.br.111 na liniji 12 u povratku mislim iz Orasca gdje je vozio djecu u skolu.
Po mojoj racunici Libertasu treba jedno desetak klasicnih autobusa za prijevoz djece, a za sada samo jedan angazirani odgovara uvjetima pravilnika(g.br.110) iako ni on nema propisane oznake.
Sada sto ce napraviti ostaje da vidimo. Opcije su prepustiti taj prijevoz onima koji imaju buseve koji odgovaraju standardu.
Ili premjestiti buseve koji zadovoljavaju uvjetima sa linija na prijevoz djece(trenutno provediva varijanta).
Ili prilagoditi neke od gradskih buseva kojih imaju visak za prijevoz djece( po meni bi najbolje bilo promjeniti siceve na SL222( g.br.72-76 imaju ABS) i na SL283 (g.br.92.96). classice (97-106) nebi dirao zbog toga sto imaju displeje i kao takvi pogodniji su za gradske linije.(varijanta za koju je potrebno vrijeme i nesto novaca)
Prilagodjeni busevi bi se mogli kombinirati i na prigradske linije po potrebi jer bi se u njih moglo staviti 40 sjedista, a eliminacijom jednih vrata i 44 sjedista(to bi jos malo poskupilo ovu varijantu) sto je daleko bolje nego kad posalju na prigradsku liniju classica sa njegovih trideset i nesto sjedista.
Ili kupiti potpuno nove buseve u skladu sa zahtjevima pravilnika. (takodjer treba vremena za realizaciju ,ali i daleko najskuplja opcija)