Ikarbus (ex Ikarus Zemun)

Autor negas, Prosinac 06, 2007, 15:44:52

negas

Ikarbus fabrika sa veliki potencijalom, danas sa sve boljim rezultatima, posebno sa najnovijom familijom autobusa uradjenoj sa partnerima iz Italije!
Sa njima su uradili su za sada tri tipa autobusa, minibus i zglobni autobus za gradski prevoz i medjugradski-turisticki autobus!
Ja cu ovde postaviti neke od modela!
Ona se sa posebnom paznjom obraca na gradske autobuse, i to joj je primarni program, ali ja cu ovde postaviti i buseve koji nisu gradsko-prigradski!!

Ikarbus 412, sa MAN tehnikom.
Ikarbus 301 takodje sa MAN tehnikom. Ovo je stari model, a noviji model je dobio komercijalnu oznaku 312 i stvarno ovaj sto je uradjen sa italijanskim dizajnom ima izuzetna karakteristike. A ono sto isto krasi ovaj autobus jeste da je ispitan na bocno prevrtanje i taj test je polozio odlicno te zbog toga ce se plasirati u Italiji(do sada je bio plasiran i u Rusij) jel ima dozvolu za zemlje EU.

Danasnji model 312 nije ovakav, mnogo je boljeg dizajna! Nemam jos sliku, ali nesto moze da se vidi na ikarbusovom sajtu!Ima jos mnogo modela, kao sto znate iz IKarbusa! Pre svega iz gradskog prevoza!

Ikarbus 308 minibus, prave ga u svim  verzijama gradski do turisticki, gde i varira oprema!suikar

IK-415


suikar

Hehe.Vidi se da smo u toku...

davor

kakva je zavrsna obrada i kvaliteta unutrasnjosti?
ako je na nivou dizajna, odlican bus :)

neobus

Pa da znas, od 11 novih IK218-n u Novom Sadu na svima vec puca sasija a i lose su kocnice...
Glavna stvar, jako losi
Ikarbus je sram drzave

tamlover

Pa ne čini mi se da se negas srami!  :P
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

suikar

Sve sto se vozi,treba i da se odrzava  ;D.Bar ja tako mislim.Tada nebi dolazilo do pucanja ili do korozija.Sve se treba na vreme spreciti.

suikar

A evo i unutrasnjih izgleda autobusa tipa IK-415 i IK-218N

neobus

Pa kako se odrzavaju onda kad od pocetka voznje IK-103 i IK-201 ne valjaju kocnice.
Lose veooooooooooooooooooooooomaaaaaaaa lose!

Luka

Slobo, postavi i slike niskopodnog, koji po meni izgleda dosta lepo (lepse od Neobusa)..
Postoje dve marke autobusa - Setra i svi ostali!
www.autobusi.net - Sajt posvecen autobusima!

negas

Citat: suikar  u Siječanj 05, 2008, 14:51:38
A evo i unutrasnjih izgleda autobusa tipa IK-415 i IK-218N

Suikar, ova srednja slika nije za ovaj bus!!! Jeste da je tako na sajtu, ali nije za taj bus! Stvaili su jer nisu imali original sliku! Inace to je unutrasnjost nekeadasnjih ik 301 i ik401, ali danas se gotovo nerade takve galerije!!!

Inace bus nije los, danas je bele boje u Lasti Mladenovac! Nema razloga da se covek postidi i da ide preko i u Nemacku, Holandiju, bilo gde. Nije vrh, ali kazem za nase uslove i vise nego dobar, a taman posla da se covek postidi njime! Naprotiv...
Dobro, neobus(clan na forumu) malo navija za svoje i tako...al zna on...

suikar

Ne,ja ne tvrdim da je IKARBUS najbolja fabrika autobusa.Ali verovatno ima nekih razloga,zasto,naprimer,Subotica-trans kupuje IKARBUSove autobuse za gradski i prigradski saobracaj.U voznom parku Su-transa za gradski prevoz ima svega jedan NEOBUSov autobus g.br 66 i to tipa 405G koji je ne jednom bio vracen u fabriku.I dan danas je cesto na kanalu.Ima jos nekih za prigradski,a mislim da ih ima 6.Ostali autobusi za gradski i prigradski saobracaj su IKARBUSovi i MAN.

suikar

Evo nekoliko slika IK-218N

neobus

Čista istina je da Ikarbus potplaćuje ljude da pišu tendere za njih