Autobusna tematika > Kutak za vozače

školovanje za vozača

(1/9) > >>

_mirko_:
pozdrav svima!

možda će vam se priča učiniti glupom, ali našao sam ovdje na forumu jednu donekle sličnu pa vjerujem da će se naći netko da odgovori i na moja pitanja.

dakle, imam 19 godina i upisao sam fakultet koji me zaista jako zanima. ali jednako me zanima i vožnja autobusa.
prvo što me zanima je što je sve potrebno položiti/učiniti kako bih mogao voziti autobus? po onome što znam, nakon položene c kategorije treba pričekati godinu dana za polaganje d kategorije, a neki spominju i vozačku školu. je li to točno? jesam li u pravu ako mislim da bi me to puno koštalo? (što i nije veliki problem ako je moguće troškove razvući na duže vrijeme)
drugo pitanje je u vezi posla općenito, tj. jeste li zadovoljni poslom, plaćom i uvjetima? kad pričam s vozačima, uglavnom me odgovaraju od te zamisli i žale se da im je posao postao loš. kakve su uopće mogućnosti zaposlenja/otvaranja vlastitog poduzeća? da napomenem, ne zanima me rad kod gradskih prijevoznika, već kod linijskih. (ne znam zašto :) )

pa eto, odgovorite me ili ohrabrite. unaprijed hvala na svakom komentaru!

p.s. što god da odlučim, ne namjeravam zapustiti studij jer me, kako sam već napisao, i on zanima, tako da ne bi bilo prevelike štete ako na kraju otkrijem da vožnja ipak nije za mene.

Shole:
Ako to zbilja voliš onda čisto sumnjam da ti neće ić.  Detalje oko kategorija ti nemogu reć jer se to promjenilo i najbolje ti pitat neku autoškolu koja ima bus preko maila šta ti je sve potrebno.  Nisi naveo dal imaš "C" ili ne.  Škola za vozača je najobičnija prometna škola-zanimanje vozač koju završiš tako da vršiš prekvalifikaciju u odnosu na svoje zanimanje.  Znači odneseš svjedodžbe od svoje srednje u tu "večernju prometnu" tj. obrazovanje odraslih,  i oni uvidom tvojih predmeta vide koji ti fale te onda te polažeš i to ti traje par mjeseci.  Tada u radnu knjižicu dobiješ zanimanje "vozač cestovnog motornog vozila".  Svaka ozbiljnija firma to traži, dok kod  ovih raznoraznih privatnika to obično nije uvijet, već samo "D" kategorija.   Cijene su kakve jesu, pripremi se na oko 10 000 kn (ako već imaš "C") a ako ne, onda još jedno 5,6.  Svi daju na rate, imamo svi i svakave kartice pa peglaj i vozi miško !

Svi vozači autobusa uvijek kukaju kako nevalja, slabe plaće bla bla bla, a svi i dalje uporno voze autobus.  Rijetko, ali stvarno rijetko koji se vrati na kamion jednom kad proba autobus.  To ti je jedno lijepo zanimanje ako voliš društveni život, komunikaciju s ljudima, dok je kod kamiona obrnuta stvar.  Uglavnom si sam, spavaš u kabini, tuširaš se po benzinskim pumpama i usput pobereš gljivice, dok kod autobusa si uvijek u hlačama od odjela i ispeglanoj košulji, spavaš po hotelima i rijetko, ali stvarno jako rijetko se desi da nemaš nekakvog društva na putovanju.

_mirko_:
hvala na odgovoru @Shole!
zaboravio sam napisati da nemam c kategoriju, pretpostavljam da to dodaje i dosta vremena koje je potrebno da bi se zadovoljili svi uvjeti?
i još jedno pitanje, ima li i kakva je razlika između posla u gradskom prijevozu i kod linijskih prijevoznika? (naime, jedan vozač mi je rekao da se isplati raditi samo u zet-u) mene, kako sam već i naveo, gradski prijevoz iz nekog razloga uopće ne zanima, ali zanima me je li bio u pravu, a i kakva je razlika u samom poslu (vozila, putnici, udaljenosti, napor...)

Shole:
Situacija je trenutno takva da ti je sigurna plaća jedino u ZET-u,  Autotroleju-Rijeka, Prometu-Split, PulaPrometu a to su sve gradske firme.  Ovi ostali žive od prodanih karata i izvanrednih vožnji.  TO je sad tako, valjda će se i to promjenit na bolje.

Gradski prijevoz se nemože uopće uspoređivat sa međugradskim (linije) i turizmom.  U gradskom si zadnja rupa na svirali. Niko od putnika te ne doživljava 5%, moraš bit spreman na uvrede svakakve vrste, dok si na međugradskim linijama i u turizmu TI gazda u autobusu, a ne ONI (putnici).  Lakše je radit samo šta si manje doma, odnosno svako malo spavaš negdje vanibilo zato jer linija tako zahtjeva ili pak voziš neki izlet.  Mogu ti sad do sutra nabrajat prednosti i mane jednog i drugog, al pretpostavljam da si otprilike shvatio

_mirko_:
jasno, otprilike kako sam i mislio. možeš li mi samo pojasniti što znači "žive od prodanih karata"? dobivaju proviziju od karata koje prodaju u busu ili?
inače, znam da možda nije ispravno, ali često pitam vozača odgovara li mu više da mi izda kartu ili ne. mnogi su otvoreno priznali da im više paše prevesti me bez karte. doduše, u zadnje vrijeme sve rjeđe prihvaćaju, nadam se da je to zbog bolje situacije u firmama.

e da, pretpostavljam da ta večernja škola nije ništa osobito zahtjevno, odnosno da ju mogu bez problema završiti uz studiranje?

poslao sam mail jednoj autoškoli. ako mi odgovore, odgovor ću kopirati ovdje, možda još nekome posluži.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju