Od samog početka griješimo.
Ukrstili smo Autopoduzeće Imotski Zagreb čiji je vlasnik AP VŽ i Autopoduzeće Imotski iz Imotskog koje je prodano stanovitom Ivanu Zovki.
Sada ostaje dvojba jesu li novinari pogriješili u imenu pa se doista radi o Ivici Zovki ili o nekom drugom čovjeku. 
Tekst Imotski portal:
Na Trgovačkom sudu u Splitu prodano je Autopoduzeće. Cijena po kojoj je prodana ova imotska tvrtka još nije poznata u javnosti, no neslužbeno doznajemo kako je Autopoduzeće prodano za 17,5 mil. kuna. Novi vlasnik Autopoduzeća je bosanski poduzetnik Ivan Zovko, a još nije poznato što je Zovko dobio u kupljenom “paketu”.
Evo da ja pokušam nešto objasnit ukratko...

Ova dva poduzeća toliko su 'papirnato' isprepletena da ih je jednostavno nemoguce kupit odvojeno.
'Isprepletenost' se vuče još iz vremena prije nego je AP Varaždin kupio Imotski (podružnica ZG).Pola linija ova dva poduzeća voze u kooperaciji,a što je najvažnije,na gotovo svim nekretninama AP Imotskog (iz Imotskog) upisan je teret (hipoteka) od strane AP Imotski (Zagreb) tj sada Varaždina.Pa tko bi pametan išao kupovat Imotsku filijalu bez da ima Zagrebačku?To vam je kao da kupite samo lijevu cipelu bez desne.Zaključak se sam nameće:Zovko je očito kupio i drugu cipelu.
Možda se radi o novinarskoj grešci,a moguće i da je Zovko dao drugu ponudu preko brata ili rođaka (jer se nekad to radi na natječajima da se osigura 'prolaz' ponude)
Podatke o hipoteci sam vidio u natječaju koji je objavljen u novinama.