Bosna i Hercegovina > Javni gradski prijevoz u Sarajevu

Vozni park - rasprava

(1/3) > >>

MILCHO:
Radi bolje preglednosti ovdje ćemo nastaviti diskusije vezane isključivo za vozni park (Ranije rasprave u temi "GRAS rasprava - razno" do strane 36)

Danas prolazim pored garaže, kad vidim 499 (Mercedes O405G) koji je skoro godinu dana stajao u dijelu garaže sa rashodovanim autobusima, preparkiran u dio sa "živim" busevima. koliko sam uspio vidjeti nije ništa skinuto sa njega osim registracije.

Neznam kakva je sudbina ovog autobusa kojeg sam davnih dana otpisao, ali mi miriše na popravku. Volio bi da bude popravljen jer je udoban i bolje izgleda od većine mlađih MAN-ova SL222/SG312, ali se nadam da ako ga poprave neće ispasti kao sa Neoplanom br. 903 koji je u februaru bio popravljen da bi za samo 3 mjeseca završio, najvjerovatnije za sva vremena.

MILCHO:
Trolejbus 4155 ostao bez zadnjeg branika.

MILCHO:
Izgleda da bi vrlo brzo vozilo 499, poslije godinu i po dana moglo na cestu. Vidio sam da su nešto radili oko njega u garaži a motor mu je radio.

Što se tiče vanjskog izgleda bus je u jako dobrom stanju.

MILCHO:
Ovo gore napisano se obistinilo već idući dan. 499 je ponovo počeo raditi 8-8 8-8 8-8.

Denis Brajlović:
Hoće li ponovo autobus 800 proraditi. Čujem da su mu motor stavili na 807 pošto nisu imali gume za 800. I ovo me zanima. Odkad je 800 počeo raditi? Ja ga nisam viđao do možda 2008/09 ali nisam siguran. Možeš li mi reći od kada je počeo raditi. Od koje godine.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju